Φώτο: Shutterstock

Πράσινο φως από Κομισιόν να δοθούν 550 εκατ. για να σωθεί γερμανική αεροπορική εταιρεία

Με στόχο να μετριαστούν οι απώλειες που έχει υποστεί η γερμανική αεροπορική εταιρεία Condor εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, η Κομισιόν ενέκρινε να δοθεί πακέτο ύψους 550 εκατ. ευρώ.

Εγκρίθηκε από την Κομισιόν η πρόταση για να δοθούν εγγυήσεις δανείων ύψους 550 εκατ. ευρώ από την γερμανική κυβέρνηση στην αεροπορική εταιρεία τσάρτερ Condor, δεχόμενη ότι η ενέργεια συνάδει με τους τροποποιημένους κανόνες της ΕΕ περί κρατικής ενίσχυσης. Το μέτρο αυτό της γερμανικής κυβέρνησης αποσκοπεί στη μερική αποζημίωση των απωλειών που είχε η αεροπορική εταιρία εξαιτίας του κορονοϊού.

«Συνεργαζόμαστε με τα κράτη μέλη για να βρούμε λειτουργικές λύσεις υποστήριξης των εταιριών σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς, σε αρμονία με τους ευρωπαϊκούς κανόνες», δήλωσε η Εκτελεστική Αντιπρόεδρος, υπεύθυνη για την πολιτική ανταγωνισμού Μαργκρέιτε Βέστεϊγερ.

Η στήριξη θα πάρει τη μορφή κρατικών εγγυήσεων για δάνεια ύψους 550 εκατ. ευρώ τα οποία θα δοθούν μέσω της γερμανικής αναπτυξιακής τράπεζας KfW . Οι ακριβείς απώλειες της Condor θα υπολογιστούν μετά την κρίση του κορονοϊού, με βάση τα αποτελέσματα χρήσης για το 2020. Σημειώνεται ότι η Condor είναι γερμανική αεροπορική τσάρτερ που εξυπηρετεί 126 προορισμούς με επίκεντρο τα ταξίδια αναψυχής.

Λόγω της εισόδου σε διαδικασία εκκαθάρισης της μητρικής εταιρίας Thomas Cook Group το 2019, η Condor παρουσίασε ελλείμματα ρευστότητας και έπρεπε να διαγράψει σημαντικές απαιτήσεις έναντι άλλων εταιριών του ομίλου. Υπενθυμίζεται ότι στις 14 Αυγούστου του 2019 η Επιτροπή ενέκρινε γερμανικό σχέδιο διάσωσης 380 εκατ. ευρώ για τη διάσωση της Condor.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Οι γονείς δαπανούν 96 ώρες τον χρόνο για μεταφορά των παιδιών σε δραστηριότητες

Παρά την όποια ταλαιπωρία που μπορεί να προκαλέσει αυτή η καθημερινή ρουτίνα για τους γονείς, το 96% παραδέχεται ότι απολαμβάνουν να ταξιδεύουν με τα παιδιά τους με το αυτοκίνητο.