ΓΔ: 2020.03 1.19% Τζίρος: 140.62 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:55:01
διάδρομος φυλακής Νιγρίτας
Ο κεντρικός διάδρομος της φυλακής Νιγρίτας, άδειος, με ανοιχτή πύλη.

Στη φυλακή παραμένει ο Σαρκοζί στο Παρίσι για τουλάχιστον 3 εβδομάδες

Ο Νικολά Σαρκοζί θα παραμείνει τουλάχιστον τρεις εβδομάδες στη φυλακή Λα Σαντέ. Υποστηρικτές του εξέφρασαν συμπαράσταση, ενώ ο ίδιος κρατείται σε απομόνωση, με όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται για νέους κρατουμένους.

Στη φυλακή Λα Σαντέ του Παρισιού παραμένει ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, με την κράτησή του να αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον τρεις εβδομάδες, σύμφωνα με νομικούς κύκλους που επικαλούνται γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Την υποστήριξή τους προς τον πρώην πρόεδρο εξέφρασαν τόσο πρώην όσο και νυν στελέχη του κόμματος των Ρεπουμπλικάνων. Μεταξύ αυτών, ο Ερικ Σιοτί, πρώην πρόεδρος του κόμματος που έχει πλέον προσχωρήσει στον Εθνικό Συναγερμό της Μαρίν Λεπέν, ο Φρανσουά Μπαρουάν, δήμαρχος της Τρουά και πρώην υπουργός, καθώς και ο πρώην υπουργός Λοράν Βοκιέ.

Κατά τη διάρκεια της κράτησής του, ο Νικολά Σαρκοζί διαμένει σε κελί απομόνωσης, προκειμένου να αποφύγει την επαφή με άλλους κρατούμενους. Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης επισημαίνουν ότι ο αριθμός των κρατουμένων στη φυλακή Λα Σαντέ υπερβαίνει σημαντικά τη χωρητικότητά της.

Για τον Νικολά Σαρκοζί εφαρμόζεται το ίδιο πρωτόκολλο που ακολουθείται για όλους τους νέους κρατούμενους. Συγκεκριμένα, λαμβάνονται τα δακτυλικά του αποτυπώματα, καταγράφεται φωτογραφία του και του αποδίδεται "αριθμός φυλακής". Επιπλέον, παραδίδει τα προσωπικά του αντικείμενα και τιμαλφή σε χρηματοκιβώτιο και υποβάλλεται σε πλήρη σωματικό έλεγχο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Θεμιτή η συζήτηση για την προσωρινή φυλάκιση στη Δημοκρατία

Ο Μακρόν τόνισε ότι η συζήτηση για την προσωρινή φυλάκιση είναι θεμιτή σε δημοκρατία, αλλά πρέπει να γίνεται γενικά και όχι για μεμονωμένες περιπτώσεις, ενώ απέφυγε να σχολιάσει τη φυλάκιση του Σαρκοζί, σεβόμενος τη Δικαιοσύνη.
Νικολά Σαρκοζί πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Νικολά Σαρκοζί αύριο στη φυλακή του Παρισιού

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί θα φυλακιστεί αύριο στο Παρίσι λόγω της υπόθεσης Καντάφι. Θα κρατείται μόνος σε κελί 11 τ.μ. χωρίς κινητό, ενώ μπορεί να ζητήσει κατ’ οίκον κράτηση με ηλεκτρονικό βραχιολάκι.
Λούβρο Πυραμίδα Παρίσι
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Θα εντοπίσουμε τα έργα του Λούβρου και οι δράστες θα τιμωρηθούν

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δεσμεύτηκε μέσω Χ πως τα έργα που εκλάπησαν από το Λούβρο θα βρεθούν και οι δράστες θα λογοδοτήσουν. Μεταξύ των κλοπιμαίων είναι το διάδημα της Ευγενίας και δύο περιδέραια.
Σφύρα δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Βαριές ποινές κάθειρξης σε δύο Γάλλους για κατασκοπεία

Το Ιράν καταδίκασε δύο Γάλλους υπηκόους σε βαριές ποινές κάθειρξης για κατασκοπεία υπέρ Γαλλίας και Ισραήλ, σύμφωνα με το Mizan και το Fars, χωρίς να αποκαλύψει τα στοιχεία τους. Η υπόθεση εκδικάστηκε για συλλήψεις του Μαρτίου 2023.
Γαλλική αστυνομία δρόμος
ΔΙΕΘΝΗ

Στη φυλακή ο Νικολά Σαρκοζί από τις 21 Οκτωβρίου στη Γαλλία

Ο Νικολά Σαρκοζί θα φυλακιστεί στις 21 Οκτωβρίου στις φυλακές «Υγεία» στο Παρίσι, σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ. Έχει δικαίωμα να ζητήσει έκτιση της ποινής με βραχιολάκι αμέσως μετά την έναρξη της φυλάκισής του.
Γαλλική αστυνομία δρόμος
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλίδα δικάζεται για γενοκτονία λόγω ομηρίας Γιαζίντι έφηβης στη Συρία

Η Σονιά Μεζρί γίνεται η πρώτη Γαλλίδα που θα δικαστεί για γενοκτονία, επειδή το 2015 κράτησε μια Γιαζίντι έφηβη ως σκλάβα στη Συρία. Η 36χρονη επαναπατρίστηκε στη Γαλλία και κινδυνεύει με ισόβια κάθειρξη.