ΓΔ: 2687.91 -0.40% Τζίρος: 548.46 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:35:03
Βάρκα με μετανάστες
Μεταναστευτικό ζήτημα: μετανάστες σε φουσκωτή βάρκα διασχίζουν τη Μεσόγειο προς την Ευρώπη.

Τουλάχιστον 40 νεκροί μετανάστες σε ναυάγιο ανοικτά της Τυνησίας

Τουλάχιστον 40 μετανάστες από υποσαχάριες χώρες έχασαν τη ζωή τους όταν βυθίστηκε το πλοίο τους ανοιχτά της Τυνησίας, σε ένα από τα πιο φονικά ναυάγια φέτος. Περίπου 70 επέβαιναν στο σκάφος που βυθίστηκε κοντά στη Μαχντία.

Τουλάχιστον 40 παράτυποι μετανάστες από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής έχασαν τη ζωή τους όταν το πλοίο στο οποίο επέβαιναν βυθίστηκε στα ανοιχτά των ακτών της Τυνησίας. Πρόκειται για ένα από τα πιο πολύνεκρα ναυτικά δυστυχήματα που έχουν καταγραφεί φέτος στη Μεσόγειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες αξιωματούχου που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, το πλοίο, στο οποίο εκτιμάται ότι επέβαιναν περίπου 70 άτομα, ναυάγησε στα ανοιχτά της πόλης Μαχντία.

Η Τυνησία, με ακτογραμμή που σε ορισμένα σημεία απέχει λιγότερο από 150 χιλιόμετρα από το ιταλικό νησί Λαμπεντούζα, αποτελεί ένα από τα βασικά σημεία αναχώρησης στη Βόρεια Αφρική για μετανάστες που προσπαθούν να φτάσουν στην Ευρώπη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

καρχαρίας στον ωκεανό
ΔΙΕΘΝΗ

Μεγάλος λευκός καρχαρίας εντοπίστηκε από δύτες στην κεντρική Μεσόγειο

Για πρώτη φορά καταγράφηκε σε βίντεο μεγάλος λευκός καρχαρίας στον πορθμό της Σικελίας, την ώρα που δύτες απομάκρυναν εγκαταλελειμμένα δίχτυα. Ο καρχαρίας εμφανίζεται να συνοδεύεται από μικρότερα ψάρια.
Βροχή σε τζάμι
ΔΙΕΘΝΗ

Καταρρακτώδεις βροχές στην Τύνιδα μετά από παρατεταμένο καύσωνα

Οι αρχές της Τυνησίας ανέστειλαν τα μαθήματα σε όλα τα σχολεία και πανεπιστήμια της πρωτεύουσας λόγω έντονων βροχοπτώσεων, που προκάλεσαν πλημμύρες, κυκλοφοριακά προβλήματα και ανάγκασαν πολίτες να καταφύγουν σε καταστήματα.
Μεσογειακή θέα θάλασσας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Μεσόγειος θερμαίνεται και αλμυραίνει πιο γρήγορα από ποτέ

Μελέτη στο "Geophysical Research Letters" δείχνει πως η Μεσόγειος θερμαίνεται και γίνεται πιο αλμυρή, κυρίως στην κεντρική και ανατολική περιοχή και την Αδριατική, όπου οι αλλαγές φτάνουν μέχρι τον πυθμένα της θάλασσας.
Πλοίο φλέγεται στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Επίθεση σε πλοίο κατά τη διέλευσή του από το στενό του Ορμούζ

Πλοίο δέχθηκε χτύπημα από άγνωστο βλήμα στο στενό του Ορμούζ, σύμφωνα με τη βρετανική υπηρεσία UKMTO. Άγνωστη παραμένει μέχρι τώρα η κατάσταση του πληρώματος και των ζημιών, ενώ οι αρχές ερευνούν το περιστατικό.