ΓΔ: 2370.13 1.00% Τζίρος: 436.89 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:35
Φώτο: Shutterstock

«Έκρηξη» ανεργίας στις ΗΠΑ – Σχεδόν 4 εκατ. νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας

Τεράστιες είναι οι συνέπειες του κορονοϊού στην αμερικανική οικονομία, ενώ «άγγιξε» τα 4 εκατ. ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα.

Εκατομμύρια περισσότεροι Αμερικάνοι υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι απολύσεις αφορούν πλέον και κλάδους που αρχικά δεν επηρεάστηκαν άμεσα από το κλείσιμο των επιχειρήσεων και τα προβλήματα που προκλήθηκαν λόγω του κορονοϊου.

Οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας διαμορφώθηκαν με βάση τα εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία στα 3,839 εκατ. για την εβδομάδα έως τις 25 Απριλίου, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Μία εβδομάδα νωρίτερα ο αριθμός τους είχε διαμορφωθεί στα 4,442 εκατ. Τα νούμερα αυτά συνεχίζουν να είναι πολύ αυξημένα, σε επίπεδα που πριν από μερικούς μήνες ήταν απλά αδιανόητα.

Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν 3,50 εκατ. αιτήσεις για την προηγουμένη εβδομάδα. Ο αριθμός των αιτήσεων έφθασε στο επίπεδο ρεκόρ των 6,867 εκατ. για την εβδομάδα έως τις 28 Μαρτίου.

Τα στοιχεία για την περασμένη εβδομάδα ανέβασαν τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων που έκαναν αίτηση για επίδομα ανεργίας από τις 21 Μαρτίου γύρω στα 30 εκατ., περίπου το 18,4% του πληθυσμού που είναι σε ηλικία εργασίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύλληψη στη Μινεάπολη
ΔΙΕΘΝΗ

Η Μινεάπολη δεν άλλαξε μετά τον θάνατο της Ρενέ Γκουντ, λένε τα αδέλφια

Η οικογένεια της Ρενέ Γκουντ, που σκοτώθηκε από πράκτορα της ICE στη Μινεάπολη, εξέφρασε την απογοήτευσή της στο Κογκρέσο, αναφέροντας πως παρά τον θάνατό της, οι αυστηρές μεταναστευτικές πολιτικές παραμένουν αμετάβλητες.
Γκουστάβο Πέτρο Κολομβία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο πρόεδρος Πέτρο: Θετική η συνάντηση με τον Τραμπ στις ΗΠΑ

Ο πρόεδρος της Κολομβίας, Γουστάβο Πέτρο, χαρακτήρισε «θετική» τη συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, παρά τις εντάσεις που υπήρξαν το τελευταίο διάστημα μεταξύ των δύο χωρών.
Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ζητώ από τον Πούτιν να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ο Τραμπ ζήτησε από τον Πούτιν να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, μετά από νέα ρωσικά πλήγματα στο Κίεβο και ενόψει διαπραγματεύσεων στο Άμπου Ντάμπι, αναγνωρίζοντας ότι ο Πούτιν τήρησε πρόσφατη υπόσχεση για παύση επιθέσεων.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ υπέγραψε το νομοσχέδιο για το τέλος της δημοσιονομικής παράλυσης

Ο Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε το νομοσχέδιο που τερματίζει τη δημοσιονομική παράλυση μετά από τρεις ημέρες, κάνοντας λόγο για «μεγάλη νίκη». Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε στη Βουλή με 217 ψήφους υπέρ και 214 κατά.
Ντόναλντ Τραμπ και Κιρ Στάρμερ
ΔΙΕΘΝΗ

Επικοινωνία Στάρμερ - Τραμπ για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ο Κιρ Στάρμερ μίλησε με τον Ντόναλντ Τραμπ για τις ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία που άφησαν χιλιάδες χωρίς ρεύμα, τις διαπραγματεύσεις στο Αμπού Ντάμπι και τη σημασία της βάσης στο Ντιέγκο Γκαρσία.
Σημαίες ΗΠΑ και Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Δένδια-Χέγκσεθ: Ενίσχυση αμυντικής συνεργασίας ΗΠΑ-Ελλάδας

Ο Νίκος Δένδιας, μετά τη συνάντησή του στο Πεντάγωνο, τόνισε τη σημασία της ελληνοαμερικανικής αμυντικής συνεργασίας, τις στρατηγικές προκλήσεις και τον εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων στο πλαίσιο της Ατζέντας 2030.