ΓΔ: 2246.82 -2.26% Τζίρος: 240.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Πολυσύχνατοι δρόμοι Πεκίνου
Πλήθος στους δρόμους του Πεκίνου, κατά τη διάρκεια αγορών σε αγορά.

Κίνα: Ο τουρισμός ως βασικός πυλώνας στο 15ο Πενταετές Πρόγραμμα

Το Πεκίνο αναπτύσσει νέα ποιοτικά τουριστικά προϊόντα και βελτιώνει τις υπηρεσίες με στόχο την ενίσχυση του τουριστικού τομέα, σύμφωνα με το νέο πενταετές πρόγραμμα που εγκρίθηκε από την Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΚ.

Το Πεκίνο σχεδιάζει την ανάπτυξη μιας σειράς τουριστικών προϊόντων υψηλής ποιότητας και τη βελτίωση των τουριστικών υπηρεσιών, με στόχο την ενίσχυση του κινεζικού τουριστικού τομέα. Οι πρωτοβουλίες αυτές περιλαμβάνονται σε προτάσεις που αφορούν τη σύνταξη σχεδίου για τη συνολική ανάπτυξη της Κίνας την επόμενη πενταετία.

Σύμφωνα με τις Προτάσεις της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας για την κατάρτιση του 15ου Πενταετούς Προγράμματος (2026-2030) για την Εθνική, Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη, οι στόχοι και τα μέτρα για τον τουριστικό τομέα εξειδικεύονται και εγκρίθηκαν πρόσφατα από την ολομέλεια του σώματος. Το σχέδιο δημοσιοποιήθηκε στις 28 Οκτωβρίου.

Όπως ανέφερε ο Ντάι Μπιν, επικεφαλής της Τουριστικής Ακαδημίας της Κίνας, "Κατά την προηγούμενη πενταετία, ο τουρισμός ανέλαβε έναν σταδιακά εξελισσόμενο και ουσιαστικό στρατηγικό ρόλο στην ανάπτυξη της χώρας".

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αγορά Γιουβού Κίνα
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: 2,9% αύξηση στον εσωτερικό τουρισμό την Πρωτομαγιά

Οι εσωτερικές ταξιδιωτικές μετακινήσεις και οι δαπάνες τουρισμού στην Κίνα αυξήθηκαν κατά 3,6% και 2,9% αντίστοιχα στην Πρωτομαγιά, φθάνοντας τα 325 εκατ. ταξίδια και τα 185,49 δισ. γιουάν, σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.
Αγορά Γιουβού Κίνα
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Άνοδος σε πληρωμές και αξία συναλλαγών ξένων τουριστών την Πρωτομαγιά

Αύξηση παρουσίασαν φέτος στην Κίνα οι πληρωμές και η αξία συναλλαγών ξένων τουριστών την Πρωτομαγιά, με ετήσια άνοδο 45,15% και 36,96% αντίστοιχα, λόγω και της απλούστευσης στη βίζα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.
Αεροδρόμιο Κίνας εσωτερικό
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: 11,3 εκατ. διασυνοριακά ταξίδια την Πρωτομαγιά

Την Πρωτομαγιά στην Κίνα καταγράφηκαν 11,3 εκατομμύρια διασυνοριακά ταξίδια, αύξηση 3,5% από πέρυσι. Πολλοί ξένοι τουρίστες επισκέφτηκαν χωρίς βίζα, με τις διελεύσεις να κορυφώνονται στις 2 Μαΐου, σύμφωνα με την κινεζική NIA.
Πολυσύχνατοι δρόμοι Πεκίνου
ΔΙΕΘΝΗ

Πεκίνο: Άνοδος 34% στις αφίξεις και αναχωρήσεις ξένων το 2024

Περισσότερες από 7 εκατομμύρια συνοριακές διελεύσεις καταγράφηκαν φέτος στο Πεκίνο, σημειώνοντας αύξηση 13%. Οι αφίξεις ξένων χωρίς βίζα ξεπέρασαν τις 828.000, αντιπροσωπεύοντας πάνω από το 70% του συνόλου.