ΓΔ: 2490.18 1.64% Τζίρος: 128.51 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:02:37
Σημαίες Ευρωπαϊκής Ένωσης

Συνάντηση Νίκου Χριστοδουλίδη με Φρίντριχ Μερτς στη Γερμανία

Την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου, ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης θα συναντηθεί στο Βερολίνο με τον καγκελάριο Φρίντριχ Μερτς, με βασικό θέμα τις προτεραιότητες της κυπριακής προεδρίας της ΕΕ το 2026.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, πρόκειται να συναντηθεί με τον καγκελάριο Φρίντριχ Μερτς στο Βερολίνο την Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου, Σεμπάστιαν Χίλε.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 13:00 (τοπική ώρα) και θα ακολουθήσουν δηλώσεις στον Τύπο. Όπως τόνισε ο κ. Χίλε, η Κύπρος αναλαμβάνει την 1η Ιανουαρίου 2026 την εκ περιτροπής προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη συνάντηση θα συζητηθούν κυρίως οι προτεραιότητες της κυπριακής προεδρίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βολοντίμιρ Ζελένσκι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ζελένσκι επισκέπτεται το Βερολίνο τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αναμένεται να συναντήσει τον καγκελάριο Φρίντριχ Μερτς τη Δευτέρα στο Βερολίνο. Έχουν ληφθεί αυστηρά μέτρα ασφαλείας, χωρίς η κυβέρνηση να έχει επιβεβαιώσει ακόμη την επίσκεψη.
Σημαίες G7
ΔΙΕΘΝΗ

Πρώτη συνάντηση Μερτς με τον νέο Βρετανό πρωθυπουργό Μπέρναμ

Ο Φρίντριχ Μερτς και ο Άντι Μπέρναμ συμφώνησαν να συνεχιστεί η στενή συνεργασία Γερμανίας-Βρετανίας και η υλοποίηση της συνθήκης Κένζιγκτον. Υπογράμμισαν τη στήριξη στην Ουκρανία και την ανάγκη σοβαρών συνομιλιών για ειρήνη.
Γερμανικό Κοινοβούλιο
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Κίνδυνος επιθέσεων από ιρανικές μυστικές υπηρεσίες στην Ευρώπη

Ανησυχία για επιθέσεις ιρανικών μυστικών υπηρεσιών στην Ευρώπη εξέφρασε ο επικεφαλής της Επιτροπής Εποπτείας στη Bundestag, λόγω λίστας «αντιποίνων» σε ιρανική εφημερίδα με στόχο ηγέτες όπως Μερτς, Τραμπ και Μακρόν.
Πύραυλος Tomahawk σύστημα
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Το Βερολίνο προμηθεύεται πυραύλους Tomahawk από τις ΗΠΑ

Η Γερμανία θα αγοράσει αμερικανικούς πυραύλους Tomahawk, μετά την υπαναχώρηση των ΗΠΑ για δωρεάν εγκατάσταση. Ο Μερτς διαβεβαίωσε για συνέχιση ανάπτυξης ευρωπαϊκών όπλων και τόνισε τα νέα μεταρρυθμιστικά μέτρα της κυβέρνησης.
σημαία του ΝΑΤΟ
ΔΙΕΘΝΗ

Νωρίτερα το 5% στις αμυντικές δαπάνες της Γερμανίας, λέει ο Μερτς

Η Γερμανία θα επιτύχει νωρίτερα τον στόχο του 5% του ΑΕΠ για άμυνα, δήλωσε ο Μερτς στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, χαρακτηρίζοντάς την «σημείο καμπής» και τονίζοντας ότι το ΝΑΤΟ γίνεται πιο ευρωπαϊκό και πιο δίκαιο στην κατανομή βαρών.