ΓΔ: 2104.74 0.67% Τζίρος: 178.44 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Σημαίες Ευρωπαϊκής Ένωσης
Σημαίες κρατών μελών της ΕΕ στην είσοδο ευρωπαϊκού κτιρίου στις Βρυξέλλες.

Συνάντηση Νίκου Χριστοδουλίδη με Φρίντριχ Μερτς στη Γερμανία

Την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου, ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης θα συναντηθεί στο Βερολίνο με τον καγκελάριο Φρίντριχ Μερτς, με βασικό θέμα τις προτεραιότητες της κυπριακής προεδρίας της ΕΕ το 2026.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, πρόκειται να συναντηθεί με τον καγκελάριο Φρίντριχ Μερτς στο Βερολίνο την Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου, Σεμπάστιαν Χίλε.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 13:00 (τοπική ώρα) και θα ακολουθήσουν δηλώσεις στον Τύπο. Όπως τόνισε ο κ. Χίλε, η Κύπρος αναλαμβάνει την 1η Ιανουαρίου 2026 την εκ περιτροπής προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη συνάντηση θα συζητηθούν κυρίως οι προτεραιότητες της κυπριακής προεδρίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ελλάδας Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Μερτς: Σταθερή η φιλία Ισραήλ-Γερμανίας, αναμένουμε επόμενο βήμα για Γάζα

Κατά την πρώτη επίσκεψή του στο Ισραήλ ως καγκελάριος της Γερμανίας, ο Φρίντριχ Μερτς τόνισε τη διαχρονική στήριξη της Γερμανίας προς το Ισραήλ, υπογραμμίζοντας το δικαίωμά του στην άμυνα και την ύπαρξη, ειδικά μετά την επίθεση της Χαμάς.
Φρίντριχ Μερτς
ΔΙΕΘΝΗ

Επίσκεψη Μερτς σε Ιορδανία και Ισραήλ ως Γερμανός καγκελάριος

Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς ξεκίνησε σήμερα την πρώτη του επίσκεψη σε Ιορδανία και Ισραήλ ως καγκελάριος. Επισκέπτεται το Αμάν για να δει τον βασιλιά Αμπντάλα Β’ και στη συνέχεια μεταβαίνει στην Ιερουσαλήμ για επαφές με την ηγεσία.
Φρίντριχ Μερτς με σμόκιν
ΔΙΕΘΝΗ

Βάντεφουλ σε ΗΠΑ: Η Γερμανία δεν δέχεται υποδείξεις για τις αξίες της

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ Γ. Βάντεφουλ απάντησε στις αμερικανικές προειδοποιήσεις περί «πολιτισμικής εξάλειψης» της Ευρώπης, τονίζοντας ότι οι θεμελιώδεις αξίες καθορίζονται από τη συνταγματική τάξη και όχι από εξωτερικές συμβουλές.
Σημαία Νέας Δημοκρατίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Ανάδειξη των ελληνογερμανικών οικονομικών σχέσεων σε εκδήλωση

Σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας συζητήθηκαν οι προοπτικές ενίσχυσης των ελληνογερμανικών οικονομικών σχέσεων, οι επενδυτικές δυνατότητες και οι ευρωπαϊκές προκλήσεις που διαμορφώνουν το νέο περιβάλλον συνεργασίας.
Φρίντριχ Μερτς
ΔΙΕΘΝΗ

Μερτς: Συναίνεση γενεών για συντάξεις, δυναμική στάση για Ουκρανία

Ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς ζήτησε «συναίνεση γενεών» και ανακοίνωσε ταχείες κοινωνικές μεταρρυθμίσεις, παραδεχόμενος ότι η πρόοδος ως τώρα ήταν αργή. Εντάσεις στη Bundestag με αντιπαραθέσεις για το Ουκρανικό και την οικονομία.