ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:44:11
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Φώτο: Shutterstock

Νέα ευρωπαϊκή υπηρεσία πληροφοριών υπό την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Η Κομισιόν σχεδιάζει τη δημιουργία ευρωπαϊκής υπηρεσίας πληροφοριών για καλύτερη αξιοποίηση δεδομένων από τις εθνικές μυστικές υπηρεσίες, σύμφωνα με τους Financial Times.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προχωρά στη δημιουργία νέας υπηρεσίας πληροφοριών υπό την ηγεσία της προέδρου Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με στόχο τη βελτίωση της αξιοποίησης των πληροφοριών που συλλέγονται από τις εθνικές υπηρεσίες κατασκοπείας, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

Η νέα μονάδα θα ενταχθεί στη γενική γραμματεία της Κομισιόν και σχεδιάζεται να στελεχωθεί με αξιωματούχους από το σύνολο της κοινότητας υπηρεσιών πληροφοριών της ΕΕ. Σκοπός είναι η ανταλλαγή και η αξιολόγηση πληροφοριών για κοινούς ευρωπαϊκούς στόχους, όπως αναφέρει η εφημερίδα, επικαλούμενη τέσσερις ενημερωμένες πηγές.

Σημειώνεται ότι το πρακτορείο Ρόιτερς δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει άμεσα τις σχετικές πληροφορίες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ρωσίας και ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: Νέοι αυστηρότεροι κανόνες για βίζες Ρώσων υπηκόων

Η ΕΕ αυστηροποιεί τους ελέγχους για τη χορήγηση visa σε Ρώσους υπηκόους λόγω αυξημένων κινδύνων ασφαλείας και υβριδικών απειλών, με εξαιρέσεις για οικογένειες, δημοσιογράφους και ακτιβιστές. Οι αιτήσεις θα γίνονται σε κάθε νέο ταξίδι.
Κτίριο Ευρωπαϊκής Επιτροπής
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: Τηλεφωνική συνομιλία Φον ντερ Λάιεν-Ζελένσκι για νέο πακέτο μέτρων

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο Ζελένσκι πως η ΕΕ στηρίζει ενεργειακά και χρηματοδοτικά την Ουκρανία για τον χειμώνα, ενώ ανακοίνωσε και πακέτο μέτρων που αναγνωρίζει την πρόοδο της χώρας προς την Ευρώπη.
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κτίριο
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ευρώπη ετοιμάζει άμυνα 360° με το Σχέδιο Ετοιμότητας 2030

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν τόνισε ότι το ευρωπαϊκό σχέδιο Αμυντικής Ετοιμότητας 2030 προσφέρει πλήρη κάλυψη, ενώ αναφέρθηκε σε εμβληματικά αμυντικά έργα. Εξέφρασε ικανοποίηση για κυρώσεις της ΕΕ και ΗΠΑ κατά της Ρωσίας.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
ΔΙΕΘΝΗ

Φον ντερ Λάιεν: Επιστολή στους ηγέτες ΕΕ για αυστηρότερα μέτρα στο μεταναστευτικό

Η Πρόεδρος της Κομισιόν έστειλε επιστολή στους ηγέτες της ΕΕ για το μεταναστευτικό πριν τη Σύνοδο Κορυφής, ζητώντας ενισχυμένα μέτρα, καλύτερη αστυνομική συνεργασία και πρόοδο στη βελτίωση του νομικού πλαισίου.
Ευρωπαϊκή άμυνα βιομηχανία
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ παρουσίασε τον οδικό χάρτη για την ευρωπαϊκή άμυνα έως το 2030

Η ΕΕ παρουσίασε σχέδιο για ενίσχυση της άμυνας ως το 2030, λόγω φόβων για διαρκή απειλή από στρατιωτικοποιημένη Ρωσία, όπως προκύπτει από τον πόλεμο στην Ουκρανία, σύμφωνα με την Ύπατη εκπρόσωπο Κάγια Κάλας.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
ΔΙΕΘΝΗ

Φον ντερ Λάιεν: Τροποποιήστε το Σύνταγμα για να προχωρήσετε στην ΕΕ

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ζήτησε από τη Βόρεια Μακεδονία να τροποποιήσει το Σύνταγμά της, εντάσσοντας τη βουλγαρική μειονότητα, ως προϋπόθεση για την πρόοδο στην ΕΕ. Συζητήθηκαν μεταρρυθμίσεις και ενεργειακή ασφάλεια.