ΓΔ: 2370.13 1.00% Τζίρος: 436.89 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:35
Ανεργία
Φωτο: Shutterstock

ΗΠΑ: «Χάθηκαν» 20,2 εκατ. θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα τον Απρίλιο 

Η μεγαλύτερη απώλεια θέσεων εργασίας από το 2002 σημείωσε ο ιδιωτικός τομέας των ΗΠΑ, με τον κλάδο υπηρεσιών να δέχεται το ισχυρότερο πλήγμα. 

Τη χειρότερη πορεία στην ιστορία της έρευνας του ADP, εμφάνισε η αγορά εργασίας στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ τον Απρίλιο, με απώλεια 20,2 εκατ. θέσεων εργασίας, σαφώς εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. 

Συνολικά, η μείωση ανήλθε σε 20.236.000 θέσεις εργασίας, η χειρότερη απώλεια στην ιστορία της έρευνας που χρονολογείται από το 2002, αλλά ελαφρώς καλύτερη από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που ανέμεναν απώλεια 22 εκατ. θέσεων εργασίας. 

«Οι απώλειες θέσεων εργασίας αυτής της κλίμακας είναι πρωτοφανείς», δήλωσε ο Ahu Yildirmaz, επικεφαλής του Ινστιτούτου Ερευνών ADP, το οποίο συντάσσει την έκθεση σε συνεργασία με το Moody’s Analytics. «Ο συνολικός αριθμός απωλειών μόνο για τον Απρίλιο ήταν υπερδιπλάσιος των συνολικών θέσεων εργασίας που χάθηκαν κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης».

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι απώλειες θέσεων εργασίας ήταν πιο σημαντικές στον τομέα των υπηρεσιών και της φιλοξενίας, καθώς τα μπαρ και τα εστιατόρια έπρεπε να κλείσουν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Συνολικά, στον συγκεκριμένο τομέα καταγράφηκε απώλεια 8,6 εκατ. θέσεων εργασίας, ενώ ακολούθησαν το εμπόριο με 3,44 εκατ. και οι κατασκευές με 2,84 εκατ. 

Άλλες μεγάλες απώλειες σημειώθηκαν στη μεταποίηση (1,67 εκατομμύρια), στην κατηγορία άλλων υπηρεσιών (1,3 εκατομμύρια) και στις επαγγελματικές και επιχειρηματικές υπηρεσίες (1,17 εκατομμύρια). 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ζητώ από τον Πούτιν να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ο Τραμπ ζήτησε από τον Πούτιν να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, μετά από νέα ρωσικά πλήγματα στο Κίεβο και ενόψει διαπραγματεύσεων στο Άμπου Ντάμπι, αναγνωρίζοντας ότι ο Πούτιν τήρησε πρόσφατη υπόσχεση για παύση επιθέσεων.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ υπέγραψε το νομοσχέδιο για το τέλος της δημοσιονομικής παράλυσης

Ο Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε το νομοσχέδιο που τερματίζει τη δημοσιονομική παράλυση μετά από τρεις ημέρες, κάνοντας λόγο για «μεγάλη νίκη». Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε στη Βουλή με 217 ψήφους υπέρ και 214 κατά.
Ντόναλντ Τραμπ και Κιρ Στάρμερ
ΔΙΕΘΝΗ

Επικοινωνία Στάρμερ - Τραμπ για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ο Κιρ Στάρμερ μίλησε με τον Ντόναλντ Τραμπ για τις ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία που άφησαν χιλιάδες χωρίς ρεύμα, τις διαπραγματεύσεις στο Αμπού Ντάμπι και τη σημασία της βάσης στο Ντιέγκο Γκαρσία.
Σημαίες ΗΠΑ και Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Δένδια-Χέγκσεθ: Ενίσχυση αμυντικής συνεργασίας ΗΠΑ-Ελλάδας

Ο Νίκος Δένδιας, μετά τη συνάντησή του στο Πεντάγωνο, τόνισε τη σημασία της ελληνοαμερικανικής αμυντικής συνεργασίας, τις στρατηγικές προκλήσεις και τον εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων στο πλαίσιο της Ατζέντας 2030.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ-Ιράν: Η Τεχεράνη προτείνει συνομιλίες στο Ομάν αντί Κωνσταντινούπολης

Το Ιράν ζητά να μεταφερθούν οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ από την Κωνσταντινούπολη στο Ομάν και να περιοριστούν μόνο σε πυρηνικά ζητήματα, απορρίπτοντας συζητήσεις για πυραύλους και περιφερειακές δραστηριότητες. Ανησυχίες για διπλωματικό αδιέξοδο.
Αμερικανική σημαία Καπιτώλιο
ΔΙΕΘΝΗ

Κλίντον καταθέτουν στο Κογκρέσο για Έπστιν στα τέλη Φεβρουαρίου

Ο Μπιλ και η Χίλαρι Κλίντον θα καταθέσουν ξεχωριστά στα τέλη Φεβρουαρίου σε επιτροπή του Κογκρέσου που ερευνά την υπόθεση Έπστιν, λόγω των σχέσεων του πρώην προέδρου με τον Έπστιν και τι γνώριζε η Χίλαρι σχετικά.