ΓΔ: 2207.29 -0.02% Τζίρος: 9.29 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:48:41
Σημαίες ΗΠΑ και ΕΕ
Κύριες σημαίες ΗΠΑ και ΕΕ με φόντο ευρωπαϊκές χώρες.

Ευρωπαίοι ηγέτες: Χρειάζεται βελτίωση το αμερικανικό ειρηνευτικό σχέδιο

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες δηλώνουν ότι το αμερικανικό σχέδιο ειρήνης για την Ουκρανία μπορεί να αποτελέσει αφετηρία, αλλά χρειάζεται περαιτέρω επεξεργασία. Εκφράζουν ανησυχίες για περιορισμούς που θα έκαναν την Ουκρανία ευάλωτη.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες, σε κοινή τους δήλωση, επισημαίνουν ότι το αμερικανικό σχέδιο 28 σημείων για την ειρήνη στην Ουκρανία μπορεί να αποτελέσει βάση διαλόγου, ωστόσο απαιτεί επιπρόσθετη δουλειά προκειμένου να προχωρήσει.

Ταυτόχρονα, εκφράζουν έντονη ανησυχία σχετικά με τους προτεινόμενους περιορισμούς στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, τονίζοντας ότι τέτοιες ρυθμίσεις ενδέχεται να καταστήσουν τη χώρα πιο ευάλωτη σε ενδεχόμενες επιθέσεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Ισπανία ο Κυρ. Μητσοτάκης αύριο, στο επίκεντρο Ουκρανία και Μέση Ανατολή

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει τη Δευτέρα στη Μαδρίτη για συνάντηση με τον Ισπανό ομόλογό του Pedro Sanchez και τον βασιλιά Felipe VI, με σκοπό την ενίσχυση των διμερών σχέσεων και συζητήσεις για τρέχοντα διεθνή ζητήματα.
Μάριο Ντράγκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Ο Ντράγκι κατάλληλος για απεσταλμένος ΕΕ στην Ουκρανία

Ο Ιταλός υφυπουργός Τζοβαμπατίστα Φατσολάρι δήλωσε ότι ο Μάριο Ντράγκι είναι κατάλληλος για ειδικός απεσταλμένος της ΕΕ στην Ουκρανία, ενώ η Μελόνι τόνισε πως η ΕΕ πρέπει να συζητήσει ενιαία με τη Ρωσία.
Φθινοπωρινό Παρίσι στον Σηκουάνα
ΔΙΕΘΝΗ

Ευρωπαίοι και Αμερικανοί συζητούν στο Παρίσι για το ουκρανικό

Στο Παρίσι συναντώνται σήμερα Ευρωπαίοι σύμμαχοι της Ουκρανίας και ΗΠΑ για να εδραιώσουν ενιαία γραμμή στις εγγυήσεις ασφαλείας προς το Κίεβο και να συζητήσουν πλαίσιο διεθνούς δύναμης σε πιθανή κατάπαυση πυρός με τη Μόσχα.
Ευρωζώνη και οικονομία
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ εγκρίνει άτοκο δάνειο 90 δισ. ευρώ προς Ουκρανία για 2 χρόνια

Η ΕΕ αποφάσισε να στηρίξει την Ουκρανία με δάνειο 90 δισ. ευρώ για 2 χρόνια, χωρίς τα παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία, λόγω διαφωνιών. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες επιδιώκουν να καλύψουν το δημοσιονομικό κενό μετά τη μείωση αμερικανικής βοήθειας.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Ευχαριστίες στην ΕΕ για τη συμφωνία οικονομικής στήριξης

Ο Ζελένσκι χαιρέτισε το δάνειο 90 δισ. ευρώ από την ΕΕ για τη στήριξη της Ουκρανίας, ευχαριστώντας τους ευρωπαίους ηγέτες και τονίζοντας πως η βοήθεια ενισχύει την ανθεκτικότητα της χώρας απέναντι στη Ρωσία.