ΓΔ: 2512.07 -0.05% Τζίρος: 208.82 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Κιρ Στάρμερ ομιλία
Ο Κιρ Στάρμερ σε ομιλία με φόντο τη βρετανική σημαία.

Λονδίνο και ΕΕ θα δράσουν από κοινού για τα παγωμένα ρωσικά περιουσιακά

Ο Κιρ Στάρμερ δήλωσε στη συνάντηση της Συμμαχίας των Προθύμων πως το Λονδίνο είναι έτοιμο να στηρίξει οικονομικά την Ουκρανία, αξιοποιώντας «ακινητοποιημένα» περιουσιακά στοιχεία και αναμένοντας πρόοδο στις συζητήσεις με την ΕΕ.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ δήλωσε στη συνάντηση της Συμμαχίας των Προθύμων ότι το Λονδίνο είναι έτοιμο να προχωρήσει σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την παροχή οικονομικής στήριξης στην Ουκρανία, αξιοποιώντας την αξία των «ακινητοποιημένων» περιουσιακών στοιχείων.

Ο Στάρμερ υπογράμμισε πως αυτή η προσέγγιση αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για να σταλεί μήνυμα στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ενθαρρύνοντάς τον να διαπραγματευθεί αντί να προσπαθεί να αιφνιδιάσει τη Δύση. Παράλληλα, τόνισε ότι είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για τη Δύση να παραμείνει έτοιμη να στηρίξει την Ουκρανία, είτε σε περίοδο πολέμου είτε σε περίοδο ειρήνης.

Σύμφωνα με τον Βρετανό πρωθυπουργό, ομάδες της ΕΕ εργάζονται «όλο το εικοσιτετράωρο» για τη χρηματοδότηση, ενώ οι Ευρωπαίοι ηγέτες αναμένεται να εξετάσουν το ζήτημα τις επόμενες εβδομάδες, όπου ήδη σημειώνεται πρόοδος.

Η Ουκρανία έχει δηλώσει τη στήριξή της σε μια ειρηνευτική συμφωνία με τη Ρωσία, επισημαίνοντας ωστόσο ότι παραμένουν ευαίσθητα ζητήματα τα οποία θα πρέπει να επιλυθούν σε συνάντηση μεταξύ του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι και του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κρεμλίνο Μόσχα ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Κρεμλίνο: Η αποχώρηση Στάρμερ δεν αλλάζει τη στάση του Λονδίνου

Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι η παραίτηση του Κιρ Στάρμερ δεν θα αλλάξει τη «εχθρική στάση» του Λονδίνου προς τη Ρωσία, καθώς, σύμφωνα με τον Πεσκόφ, ο Στάρμερ δεν διαφοροποιήθηκε στη βρετανορωσική πολιτική.
Nord Stream 2 αγωγός
ΔΙΕΘΝΗ

Ο εισαγγελέας Ουκρανίας: Δεν ευθύνεται το Κίεβο για τη δολιοφθορά Nord Stream

Ο Ουκρανός γενικός εισαγγελέας διέψευσε κάθε ανάμειξη της Ουκρανίας στη δολιοφθορά των αγωγών Nord Stream το 2022 και πρότεινε κοινή έρευνα με τη Γερμανία, τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις εμπλοκής Ουκρανών αξιωματούχων.