ΓΔ: 2661.3 -0.99% Τζίρος: 4,264.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:35:04
γραμμή παραγωγής πυρομαχικών

Γερμανία: Κλοπή 20.000 φυσιγγίων της Bundeswehr εν κινήσει

Περίπου 20.000 φυσίγγια του γερμανικού στρατού εκλάπησαν κοντά στο Μαγδεμβούργο από φορτηγό ταχυμεταφορέα ενώ ο οδηγός κοιμόταν. Το όχημα είχε σταθμεύσει εκτός προγράμματος και οι δράστες φαίνεται να είχαν σχεδιάσει την κλοπή.

Περίπου 20.000 φυσίγγια που ανήκαν στις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις εκλάπησαν την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια μεταφοράς τους από πολιτικό ταχυμεταφορέα, σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού Der Spiegel και της δημόσιας τηλεόρασης MDR.

Το περιστατικό σημειώθηκε σε μη φυλασσόμενο χώρο στάθμευσης κοντά στο Μαγδεμβούργο. Ο οδηγός του οχήματος της μεταφορικής εταιρείας βρισκόταν σε παρακείμενο ξενοδοχείο, ενώ το φορτίο εκλάπη εν αγνοία του. Η κλοπή διαπιστώθηκε την επόμενη ημέρα, όταν το φορτηγό έφτασε στον προορισμό του, σε στρατόπεδο της Σαξονίας-Άνχαλτ.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς για τη μεταφορά τέτοιου είδους φορτίων, απαιτείται η παρουσία δύο οδηγών, με τουλάχιστον έναν να παραμένει πάντα στο όχημα. Ωστόσο, στην προκειμένη περίπτωση οι διαδικασίες δεν τηρήθηκαν, καθώς ο οδηγός πραγματοποίησε και μη προγραμματισμένη στάση.

Δεν έχουν δημοσιοποιηθεί λεπτομέρειες σχετικά με την ταυτότητα των δραστών ή τον ακριβή τύπο και ποσότητα των πυρομαχικών που εκλάπησαν. Η αστυνομία εκτιμά ότι το περιστατικό δεν ήταν τυχαίο, θεωρώντας πως το φορτηγό παρακολουθείτο από τους δράστες, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν την εκτός προγράμματος στάση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ρεπουμπλικάνοι αντιδρούν στην πρόταση Τραμπ για απόσυρση στρατιωτικών από Γερμανία

Βουλευτές και γερουσιαστές Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, επικεφαλής επιτροπών Άμυνας, εκφράζουν ανησυχία για το σχέδιο Τραμπ να αποσύρει αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις από τη Γερμανία, τονίζοντας τον κίνδυνο για τις συμμαχίες.
σημαία του ΝΑΤΟ
ΔΙΕΘΝΗ

Νέος αρχηγός της Στρατιωτικής Διοίκησης ΝΑΤΟ ο Κάρστεν Μπρόιερ

Ο στρατηγός Κάρστεν Μπρόιερ, αρχηγός των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων, εξελέγη νέος επικεφαλής της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ. Θα διαδεχθεί τον Ιταλό ναύαρχο Τζουζέπε Κάβο Ντραγκόνε το ερχόμενο καλοκαίρι.
Περιπλανώμενο πυρομαχικό drone
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Συνδέονται με επίθεση drone κοντά σε βάση της Κάτω Σαξονίας

Η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία ερευνά αν τμήματα drone που βρέθηκαν στη Βάση Βούνστορφ συνδέονται με απόπειρα επίθεσης με drone στο αεροδρόμιο της Λειψίας, θεωρώντας πιθανή ρωσική εμπλοκή. Έχουν ταυτοποιηθεί δύο ύποπτοι.
Γκουίντο Κροζέτο υπουργός
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλικό Eurofighter επλήγη σε επίθεση σε σαουδαραβική αεροπορική βάση

Ιταλικό μαχητικό Eurofighter επλήγη σε επίθεση σε βάση στη Σαουδική Αραβία, χωρίς τραυματισμούς ιταλικού προσωπικού, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Γκουίντο Κροζέτο. Καμία άλλη ζημιά σε ιταλικό στρατιωτικό εξοπλισμό ή υποδομές.
Γερμανικό Κοινοβούλιο
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Σύλληψη Ιρακινού για τρομοκρατία, σχεδίαζε επιθέσεις

Συνελήφθη στο Βρανδεμβούργο Ιρακινός που κατηγορείται για υποστήριξη του ISIS και προετοιμασία τρομοκρατικής επίθεσης σε εκκλησία στη Βρέμη. Είχε προμηθευτεί όπλο και στρατολογήσει συνεργό, σύμφωνα με την Εισαγγελία.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Κρεμλίνο: Δικαιολογημένα τα ρωσικά πλήγματα στην Ουκρανία κοντά στην Πολωνία

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δικαιολογεί τα χθεσινά πλήγματα στην Ουκρανία, λέγοντας ότι οι ρωσικές δυνάμεις εκτελούν αποστολές σε όλη τη χώρα. Drone έπληξε μηχανή τρένου κοντά στα πολωνικά σύνορα, χωρίς θύματα.