ΓΔ: 2370.13 1.00% Τζίρος: 436.89 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:35
Maik Pense
Shutterstock

Διαψεύδει ο Λευκός Οίκος ότι ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς τέθηκε σε καραντίνα

Μια εκπρόσωπος του Πενς, η Κέιτι Μίλερ, έγινε το δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στον Λευκό Οίκο την Παρασκευή.

Ο Λευκός Οίκος διέψευσε χθες Κυριακή δημοσιογραφικές πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς τέθηκε σε καραντίνα διότι συνεργάτιδά του μολύνθηκε από τον κορονοϊό.

Ένας εκπρόσωπος Τύπου του αντιπροέδρου, ο Ντέβιν Ο’ Μάλι, ανέφερε σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε ότι ο Πενς θα εργαστεί κανονικά σήμερα Δευτέρα, αφού τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε επέστρεψαν «αρνητικά».

«Ο αντιπρόεδρος Πενς θα συνεχίσει να ακολουθεί τις συμβουλές της ιατρικής μονάδας του Λευκού Οίκου», πάντως «δεν βρίσκεται σε καραντίνα», διευκρίνισε.

Μια εκπρόσωπος του Πενς, η Κέιτι Μίλερ, έγινε το δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στον Λευκό Οίκο την Παρασκευή, έπειτα από έναν στρατιωτικό στην υπηρεσία του Ντόναλντ Τραμπ μία ημέρα νωρίτερα. Ο Πενς και ο Τραμπ υποβάλλονται σε τεστ καθημερινά.

Τρία μέλη της ειδικής επιχειρησιακής ομάδας που συστήθηκε στον Λευκό Οίκο για να αντιμετωπιστεί η κρίση της πανδημίας του κορονοϊού θα τεθούν σε απομόνωση λόγω της πιθανής έκθεσής τους στον SARS-CoV-2, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ: ο επιδημιολόγος Άνθονι Φάουτσι, ο διευθυντής του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Λοιμωδών Ασθενειών (CDC) Ρόμπερτ Ρέντφιλντ και ο διευθυντής του αμερικανικού ομοσπονδιακού οργανισμού φαρμάκων (FDA) Στίβεν Χαν.

Σχεδόν 80.000 άνθρωποι έχουν υποκύψει στην COVID-19 στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ζητώ από τον Πούτιν να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ο Τραμπ ζήτησε από τον Πούτιν να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, μετά από νέα ρωσικά πλήγματα στο Κίεβο και ενόψει διαπραγματεύσεων στο Άμπου Ντάμπι, αναγνωρίζοντας ότι ο Πούτιν τήρησε πρόσφατη υπόσχεση για παύση επιθέσεων.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ υπέγραψε το νομοσχέδιο για το τέλος της δημοσιονομικής παράλυσης

Ο Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε το νομοσχέδιο που τερματίζει τη δημοσιονομική παράλυση μετά από τρεις ημέρες, κάνοντας λόγο για «μεγάλη νίκη». Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε στη Βουλή με 217 ψήφους υπέρ και 214 κατά.
Ντόναλντ Τραμπ και Κιρ Στάρμερ
ΔΙΕΘΝΗ

Επικοινωνία Στάρμερ - Τραμπ για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ο Κιρ Στάρμερ μίλησε με τον Ντόναλντ Τραμπ για τις ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία που άφησαν χιλιάδες χωρίς ρεύμα, τις διαπραγματεύσεις στο Αμπού Ντάμπι και τη σημασία της βάσης στο Ντιέγκο Γκαρσία.
Σημαίες ΗΠΑ και Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Δένδια-Χέγκσεθ: Ενίσχυση αμυντικής συνεργασίας ΗΠΑ-Ελλάδας

Ο Νίκος Δένδιας, μετά τη συνάντησή του στο Πεντάγωνο, τόνισε τη σημασία της ελληνοαμερικανικής αμυντικής συνεργασίας, τις στρατηγικές προκλήσεις και τον εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων στο πλαίσιο της Ατζέντας 2030.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ-Ιράν: Η Τεχεράνη προτείνει συνομιλίες στο Ομάν αντί Κωνσταντινούπολης

Το Ιράν ζητά να μεταφερθούν οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ από την Κωνσταντινούπολη στο Ομάν και να περιοριστούν μόνο σε πυρηνικά ζητήματα, απορρίπτοντας συζητήσεις για πυραύλους και περιφερειακές δραστηριότητες. Ανησυχίες για διπλωματικό αδιέξοδο.
Αμερικανική σημαία Καπιτώλιο
ΔΙΕΘΝΗ

Κλίντον καταθέτουν στο Κογκρέσο για Έπστιν στα τέλη Φεβρουαρίου

Ο Μπιλ και η Χίλαρι Κλίντον θα καταθέσουν ξεχωριστά στα τέλη Φεβρουαρίου σε επιτροπή του Κογκρέσου που ερευνά την υπόθεση Έπστιν, λόγω των σχέσεων του πρώην προέδρου με τον Έπστιν και τι γνώριζε η Χίλαρι σχετικά.