ΓΔ: 2676.02 0.55% Τζίρος: 330.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Αλεξάντερ Λουκασένκο ομιλία
Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο κατά τη διάρκεια επίσημης ομιλίας ως πρόεδρος της Λευκορωσίας.

Λευκορωσία: Αποφυλακίστηκαν 123 κρατούμενοι μετά από συνομιλίες με τις ΗΠΑ

Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο απελευθέρωσε 123 κρατούμενους, ανάμεσά τους τον βραβευμένο με Νόμπελ ειρήνης ακτιβιστή Αλές Μπιαλιάτσκ, σε απόφαση που ακολούθησε διήμερες συνομιλίες με απεσταλμένο του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, προχώρησε στην αποφυλάκιση 123 κρατουμένων, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και ο γνωστός ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα Αλές Μπιαλιάτσκ, ο οποίος έχει τιμηθεί με το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.

Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από διήμερες συνομιλίες με απεσταλμένο του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, όπως ανακοίνωσε η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Λιθουανία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ μιλά για μεγάλη συμφωνία αγοράς ποτάσας από τη Λευκορωσία

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ διαπραγματεύονται συμφωνία για αγορά ποτάσας από τη Λευκορωσία με τιμή χαμηλότερη από αυτή του Καναδά, γεγονός που, όπως δήλωσε, ευνοεί τους Αμερικανούς αγρότες και κτηνοτρόφους.
Αλεξάντερ Λουκασένκο ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Οι ΗΠΑ εξετάζουν πρόσκληση Λουκασένκο για συνάντηση με Τραμπ στον Λευκό Οίκο

Οι ΗΠΑ εξετάζουν να προσκαλέσουν τον Λουκασένκο για συνάντηση με τον Τραμπ, είτε στον Λευκό Οίκο είτε στο Μαρ-α-Λάγκο, όπως δήλωσε ο Αμερικανός απεσταλμένος Κόουλ στους Financial Times, τονίζοντας ότι οι συνομιλίες διαρκούν μήνες.
Αλεξάντρ Λουκασένκο
ΔΙΕΘΝΗ

Μινσκ: Απελευθέρωση 250 κρατουμένων, ΗΠΑ εξετάζουν άρση κυρώσεων

Η Λευκορωσία απελευθέρωσε 250 κρατούμενους μετά από συμφωνία με ΗΠΑ, που περιλάμβανε άρση κυρώσεων σε μεγάλες εταιρείες. Η συμφωνία επικυρώθηκε σε συνάντηση Κόουλ-Λουκασένκο στο Μινσκ, ανακοίνωσε η αμερικανική πρεσβεία.
Αλεξάντερ Λουκασένκο ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Λουκασένκο απένειμε χάρη σε 15 πολιτικούς κρατούμενους στη Λευκορωσία

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, απένειμε χάρη σε 15 πολιτικούς κρατούμενους, έπειτα από προτροπή του Ντόναλντ Τραμπ. Επιπλέον τρία άτομα που είχαν καταδικαστεί για άλλα εγκλήματα αφέθηκαν ελεύθερα.
Υπουργείο Εξωτερικών ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Η αντιπροσωπεία της Λευκορωσίας δεν πήγε στο Συμβούλιο Ειρήνης λόγω βίζας

Η Λευκορωσία δεν παρευρέθηκε στην πρώτη συνεδρίαση του «Συμβουλίου Ειρήνης» του Τραμπ στην Ουάσινγκτον λόγω έλλειψης θεωρήσεων εισόδου, αν και είχε προσκληθεί ως ιδρυτικό μέλος, ανακοίνωσε το Μινσκ.
Αλεξάντερ Λουκασένκο ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Λουκασένκο θα συμμετάσχει στο «Συμβούλιο Ειρήνης» του Τραμπ

Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο υπέγραψε συμφωνία για τη συμμετοχή της Λευκορωσίας στο «Συμβούλιο Ειρήνης» του Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με το κανάλι Pul Pervogo. Νωρίτερα η Λευκορωσία είχε ανακοινώσει σχετική πρόσκληση από την Ουάσινγκτον.