ΓΔ: 2118.27 -0.55% Τζίρος: 263.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Σημαία και άγαλμα Ουκρανίας
Φώτο: Shutterstock

Κίεβο: Αποκαταστάθηκε το ρεύμα σε 750.000 νοικοκυριά μετά τη ρωσική επίθεση

Η DTEK ανακοίνωσε ότι αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση σε περίπου 750.000 νοικοκυριά στο Κίεβο μετά από ρωσική επίθεση. Σε περιοχές συνεχίζονται έκτακτες διακοπές.

Ο μεγαλύτερος ιδιωτικός πάροχος ενέργειας στην Ουκρανία ανακοίνωσε ότι αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση σε περίπου 750.000 νοικοκυριά στο Κίεβο, μετά από ρωσική αεροπορική επίθεση που προκάλεσε εκτεταμένες διακοπές ρεύματος.

Η συντονισμένη επίθεση, με χρήση πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών, σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου, προκαλώντας τον θάνατο δύο ατόμων και αφήνοντας περισσότερα από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά στην πρωτεύουσα και την ευρύτερη περιοχή χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας DTEK, οι καταναλωτές στη δεξιά όχθη του ποταμού Δνείπερου στο Κίεβο επέστρεψαν σε προγραμματισμένες διακοπές, ωστόσο η κατάσταση παραμένει "πιο δύσκολη" στην αριστερή όχθη, όπου συνεχίζονται οι έκτακτες διακοπές ηλεκτροδότησης.

Η Ρωσία έχει εντείνει τα μαζικά πλήγματα στο ενεργειακό σύστημα της Ουκρανίας τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ συνεχίζει την επίθεση στο πεδίο της μάχης, εν μέσω διεθνών ειρηνευτικών προσπαθειών υπό την ηγεσία των ΗΠΑ για τον τερματισμό του πολέμου που διαρκεί σχεδόν τέσσερα χρόνια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

πύργος ηλεκτρικής ενέργειας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Χιλιάδες χωρίς ρεύμα στη Μπέλγκοροντ μετά από ουκρανικά πλήγματα

Περίπου 450.000 κάτοικοι της ρωσικής περιφέρειας Μπέλγκοροντ έμειναν χωρίς ρεύμα μετά από ουκρανικά χτυπήματα σε ενεργειακές υποδομές, αντιμετωπίζοντας και προβλήματα σε νερό και θέρμανση, σύμφωνα με τον τοπικό κυβερνήτη.
πύργος ηλεκτρικής ενέργειας
ΔΙΕΘΝΗ

DTEK: Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στην Οδησσό μετά από ρωσική επίθεση

Η DTEK ανακοίνωσε ότι αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση σε 240.000 νοικοκυριά στη νότια Οδησσό, μετά από ρωσική επίθεση τη νύχτα που προκάλεσε μεγάλες ζημιές σε ενεργειακές υποδομές της περιοχής.
Εκτόξευση πυραύλου πεδίου
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικός στρατός χτύπησε ρωσικό εργοστάσιο πυραυλικών εξαρτημάτων

Ο ουκρανικός στρατός χτύπησε εργοστάσιο εξαρτημάτων πυραύλων στη Μπριάνσκ, σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο. Εντείνονται οι ουκρανικές επιθέσεις εντός Ρωσίας, με στόχο όπλα, ενέργεια και πετρελαϊκές εγκαταστάσεις.
Σημαία και άγαλμα Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Νέα επίθεση στο Ουστ Λούγκα εντείνει την πίεση στις ρωσικές εξαγωγές

Ουκρανικά drone έπληξαν για πέμπτη φορά σε 10 μέρες το ρωσικό λιμάνι Ουστ-Λούγκα, πλήττοντας τερματικό εξαγωγής πετρελαίου. Οι επιθέσεις αυτές έχουν μειώσει κατά 40% την ικανότητα εξαγωγής ρωσικού πετρελαίου.
Εγκαταστάσεις ΔΕΣΦΑ Ρεβυθούσα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυξάνονται οι ροές LNG από ΗΠΑ μέσω Ελλάδας προς ΝΑ Ευρώπη και Ουκρανία

Η πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Κ. Γκίλφοϊλ, δήλωσε ότι οι αυξημένες εξαγωγές LNG από τις ΗΠΑ μέσω Ελλάδας ενισχύουν την ενεργειακή ασφάλεια της περιοχής. Ετοιμάζεται για σχετικές συζητήσεις σε Βουκουρέστι και Σόφια.