ΓΔ: 2289.88 0.99% Τζίρος: 70.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:36:43
πύργος ηλεκτρικής ενέργειας
Πύργος μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας με φόντο το ηλιοβασίλεμα πάνω από αστική περιοχή.

Ρωσία: Χιλιάδες χωρίς ρεύμα στη Μπέλγκοροντ μετά από ουκρανικά πλήγματα

Περίπου 450.000 κάτοικοι της ρωσικής περιφέρειας Μπέλγκοροντ έμειναν χωρίς ρεύμα μετά από ουκρανικά χτυπήματα σε ενεργειακές υποδομές, αντιμετωπίζοντας και προβλήματα σε νερό και θέρμανση, σύμφωνα με τον τοπικό κυβερνήτη.

Σχεδόν μισό εκατομμύριο κάτοικοι έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στη ρωσική περιφέρεια του Μπέλγκοροντ, έπειτα από ουκρανικά πλήγματα σε ενεργειακές εγκαταστάσεις, σύμφωνα με δηλώσεις του κυβερνήτη της περιοχής.

Ο κυβερνήτης της Μπέλγκοροντ, Βιατσεσλάβ Γκλάντκοφ, ανέφερε ότι οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση επηρέασαν περίπου 450.000 ανθρώπους σε διάφορες περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας της περιφέρειας. Πολλοί κάτοικοι αντιμετωπίζουν παράλληλα προβλήματα με την υδροδότηση και τη θέρμανση.

Οι θερμοκρασίες τη νύχτα στο Μπέλγκοροντ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κυμανθούν γύρω από τους μηδέν βαθμούς Κελσίου, γεγονός που επιτείνει τις δυσκολίες για τους πληγέντες.

Όπως δήλωσε ο Γκλάντκοφ, έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών, ωστόσο η πλήρης επαναφορά της ηλεκτροδότησης θα χρειαστεί αρκετές ημέρες.

Το Μπέλγκοροντ, που βρίσκεται περίπου 40 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ουκρανία, έχει αποτελέσει επανειλημμένα στόχο ουκρανικών επιθέσεων με drones και πυραύλους τα τελευταία τέσσερα χρόνια, από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στη γειτονική χώρα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία ανακοίνωσε κατάρριψη 148 ουκρανικών drones σε τρεις ώρες

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι κατέρριψαν 148 ουκρανικά drones σε τρεις ώρες, ενώ οι διακοπές ρεύματος από αεροπορικές επιδρομές επηρέασαν σχεδόν μισό εκατομμύριο νοικοκυριά, κυρίως σε κεντρικές και νότιες περιοχές.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Το Κίεβο έπληξε εγκαταστάσεις αερίου στο Όρενμπουργκ

Η Ουκρανία έπληξε εγκαταστάσεις φυσικού αερίου στην Όρενμπουργκ της Ρωσίας, ενώ ο Ζελένσκι τόνισε τις επιτυχίες στις μακρινές επιθέσεις και τόνισε τη συνεργασία με ευρωπαϊκούς συμμάχους για αντιαεροπορική άμυνα.
Τσερνόμπιλ ερείπια εργοστασίου
ΔΙΕΘΝΗ

Κανονικά τα επίπεδα ραδιενέργειας κοντά στο Τσερνομπίλ μετά τις πυρκαγιές

Η Ρωσία ανακοίνωσε πως παρακολουθεί τα επίπεδα ραδιενέργειας μετά τις πυρκαγιές στη ζώνη του Τσερνομπίλ, διαβεβαιώνοντας ότι δεν εντοπίστηκαν επικίνδυνες τιμές. Η κατάσταση στη χώρα παραμένει σταθερή, σύμφωνα με τις αρχές υγείας.