ΓΔ: 2207.73 0.16% Τζίρος: 609.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Πόλη Πεκίνο ηλιοβασίλεμα
Ο σύγχρονος ορίζοντας της πόλης του Πεκίνου κατά το ηλιοβασίλεμα, με ουρανοξύστες και φωταγωγημένα κτίρια.

Το Πεκίνο επισπεύδει την οργάνωση σύγχρονων μετεωρολογικών υπηρεσιών

Το Πεκίνο ενισχύει το σύστημα μετεωρολογικών υπηρεσιών για την ενέργεια. Η CMA και η NEA ανακοίνωσαν 20 δράσεις για την αναβάθμιση υπηρεσιών σε όλη την ενεργειακή αλυσίδα, από παραγωγή έως πωλήσεις, ενισχύοντας την υποστήριξη.

Το Πεκίνο εντείνει τις πρωτοβουλίες του για τη δημιουργία ενός σύγχρονου συστήματος μετεωρολογικών υπηρεσιών στον τομέα της ενέργειας, όπως γνωστοποίησε η Κινεζική Μετεωρολογική Υπηρεσία (CMA) στις 8 Ιανουαρίου.

Στο πλαίσιο αυτό, η CMA συνεργάζεται με την Εθνική Υπηρεσία Ενέργειας (NEA) και έχει εκδώσει οδηγίες που στοχεύουν στην ενίσχυση των μετεωρολογικών υπηρεσιών σε όλα τα στάδια της ενεργειακής αλυσίδας, από την παραγωγή και την παροχή έως την αποθήκευση και τις πωλήσεις ενέργειας.

Οι οδηγίες περιλαμβάνουν 20 εξειδικευμένες δράσεις για τη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης διαδικασίας υποστήριξης του ενεργειακού τομέα, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα πιθανά σενάρια και ενισχύοντας τη διαβαθμισμένη υποστήριξη.

Σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές της κεντρικής κινεζικής διοίκησης, έως το 2030 οι βασικές τεχνολογίες που αφορούν την παροχή μετεωρολογικών υπηρεσιών στην υδροηλεκτρική, αιολική και ηλιακή ενέργεια, καθώς και στην αποθήκευση ενέργειας, θα πρέπει να ανταποκρίνονται στα διεθνή πρότυπα ποιότητας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βιώσιμη Ανάπτυξη χέρια
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Πρόγραμμα για βιομηχανικά πάρκα μηδενικών ρύπων στη Χαϊνάν

Το Λιμάνι Ελεύθερου Εμπορίου Χαϊνάν ξεκίνησε πρόγραμμα για βιομηχανικά πάρκα μηδενικού άνθρακα, με έμφαση σε υποδομές ανανεώσιμης ενέργειας και βιομηχανική μετάβαση σε μηδενικές εκπομπές, σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο.
Θάλασσα με σύννεφα
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Καιρός: Τι να περιμένουμε τις επόμενες 3-7 ημέρες

Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές αναμένονται το Σάββατο σε Σποράδες, Μαγνησία, Χαλκιδική, Εύβοια, ανατολική Στερεά και Κρήτη. Στα υπόλοιπα, αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις. Πτώση θερμοκρασίας στα βόρεια, 14-20°C.
σταγόνα νερού κοντινό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΥΔΑΠ: Αύξηση αποθεμάτων από βροχές, αλλά η λειψυδρία παραμένει σοβαρή

Παρά τα 15 εκατ. κ.μ. ενίσχυσης από τις βροχοπτώσεις, τα αποθέματα της ΕΥΔΑΠ υπολείπονται κατά 200 εκατ. κ.μ. σε σχέση με πέρυσι, με τη λειψυδρία να παραμένει κρίσιμο ζήτημα για την Αττική.