Φώτο: Shutterstock

Ερντογάν: Θα προστατέψουμε τους ομογενείς σε Κύπρο και Ελλάδα

Ο Τούρκος πρόεδρος έστειλε μήνυμα προς Λευκωσία και Αθήνα σημειώνοντας πως κάθε εξέλιξη στην Μεσόγειο, το Αιγαίο και τη Μαύρη Θάλασσα απασχολεί άμεσα την Τουρκία.

Κάθε εξέλιξη στην Μεσόγειο, το Αιγαίο και τη Μαύρη Θάλασσα μας ενδιαφέρει άμεσα, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στην ομιλία του στην τουρκική εθνοσυνέλευση κατά την έναρξη της νέας νομοθετικής χρονιάς, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι είναι «καθήκον μας να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των ομογενών μας στην Κύπρο, την Ελλάδα και τη Βουλγαρία βλέπουμε με την ίδια αντίληψη και τις περιοχές στα Βαλκάνια και την Ευρώπη».

«Η εξέλιξη σε κάθε σπιθαμή της Μεσογείου, του Αιγαίου και της Μαύρης Θάλασσας μας ενδιαφέρει άμεσα». Παράλληλα ανέφερε πως: «Από την Ευρώπη μέχρι τον Καύκασο, από την κεντρική Ασία μέχρι την νότια Ασία, παντού, δείχνουμε την παρουσία μας με αυτή την αντίληψη», προσθέτοντας ότι «καμιά δραστηριότητα εκτός των συνόρων μας δεν έχει σκοπό την κατοχή, την παραβίαση, την εκμετάλλευση».

«Εμείς το βλέπουμε με την αντίληψη του να κρατήσουμε ζωντανό το περιβάλλον μας και να κερδίσουμε μαζί. Όποιο τίμημα και να πληρώσουμε δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ την ανθρωπιστική μας στάση», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Δύσκολο παζλ για τον Ερντογάν το 2021, τα προβλήματα και οι προκλήσεις

Τα προβλήματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο πρόεδρος της Τουρκίας το νέο έτος είναι πολλά και πολύπλοκα. Σήμερα η τρίτη ημέρα ολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας στη χώρα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία.
ΔΙΕΘΝΗ

Αποφασισμένος για οικονομικές μεταρρυθμίσεις ο Ερντογάν

Ο Τούρκος πρόεδρος έχει δεσμευτεί για μια σειρά από δικαστικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις τονίζοντας πως η Άγκυρα στοχεύει στο να οργανώσει ένα σύστημα βασισμένο στην παραγωγή και την εργασία.
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανικός Τύπος: Ο Ερντογάν «ανακαλύπτει» εκ νέου την Ευρώπη

Δημοσιεύματα στον γερμανικό τύπου εστιάζουν για άλλη μια φορά στον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν και τη στάση του απέναντι στην Ευρώπη. Προβληματισμός για τις βλέψεις του στην Κύπρο μετά το «πικνίκ» στα Βαρώσια.