ΓΔ: 2449.29 -0.10% Τζίρος: 260.02 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: Shutterstock

ΗΠΑ: «Αποκλιμάκωση» της ανεργίας δείχνουν οι νέες αιτήσεις για επιδόματα

Οι αιτήσεις αυξήθηκαν κατά 2,44 εκατ., οριακά υψηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών και σαφώς χαμηλότερα από τις προηγούμενες εβδομάδες. 

Σταθερά σε επίπεδα - ρεκόρ για τα ιστορικά δεδομένα αλλά σαφώς σε πορεία αποκλιμάκωσης βρίσκονται οι εβδομαδιαίες αιτήσεις για λήψη επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ, ένα στοιχείο το οποίο παρακολουθούν στενά τόσο οι αγορές όσο και η Fed. 

Οι αιτήσεις για την προηγούμενη εβδομάδα έφθασαν στα 2,44 εκατ., οριακά υψηλότερες από τα 2,4 εκατ. που ανέμεναν οι αναλυτές, με αυτή την ήπια διαφορά να αποτυπώνεται και στις αγορές καθώς τα futures της Wall Street «αδιαφόρησαν» να και διατηρούν το αρνητικό πρόσημο, με μέση πτώση κοντά στο 0,2%. 

Όλα δείχνουν ότι το ζενίθ της αρνητικής επίδρασης της πανδημίας του κορονοϊού και του αναγκαστικού lockdown στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ μάλλον ήταν στα τέλη Μαρτίου, όταν είχε καταγραφεί και ο μεγαλύτερος αριθμός εβδομαδιαίων αιτήσεων, οι οποίες είχαν φθάσει στα 6,9 εκατ. 

Παράλληλα το αμερικανικό υπ. Εργασίας προχώρησε και σε αναθεώρηση των στοιχείων για την προηγούμενη εβδομάδα, με τον τελικό αριθμό των αιτήσεων να είναι 2,69 εκατ. και όχι 2,98 εκατ. όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί. 

Πάντως από την αρχή του lockdown έως και την προηγούμενη εβδομάδα ο συνολικός αριθμός των ανέργων στις ΗΠΑ έχει αυξηθεί στα 38,6 εκατ., αριθμός πρωτόγνωρος για τη μεγαλύτερη οικονομία της υφηλίου σε περίοδο ειρήνης. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ χειρονομία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ εξαπολύει νέες απειλές προς το Ιράν

Ο Τραμπ απείλησε το Ιράν μετά από νέες αμερικανικές επιθέσεις σε ιρανικούς στόχους, τονίζοντας ότι αν συνεχιστούν οι παραβιάσεις της εκεχειρίας, οι ΗΠΑ ίσως αναγκαστούν να «ολοκληρώσουν στρατιωτικά» τη σύγκρουση.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ ορίζει τον Λανς Σρόγερ νέο επικεφαλής της υπηρεσίας ICE

Ο Τραμπ ανακοίνωσε τον διορισμό του Λανς Σρόγερ, πρώην αστυνομικού της Οκλαχόμα, ως νέου επικεφαλής της ICE, διαδεχόμενου τον Τοντ Λάιονς. Ο Σρόγερ διαθέτει 29 χρόνια εμπειρίας στην επιβολή του νόμου.
Αντώνης Σαμαράς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς και Γκίλφοϊλ: Συνάντηση κορυφής

Η πρέσβης των ΗΠΑ, Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, συναντήθηκε με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, δηλώνοντας πως στόχος της είναι η συνεργασία με ηγετικές προσωπικότητες για την ενίσχυση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων.
Σημαία Χεζμπολάχ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Αρχηγός Χεζμπολάχ: Λάθος μεγάλο η συμφωνία Ισραήλ-Λιβάνου

Ο αρχηγός της Χεζμπολάχ χαρακτήρισε «μεγάλο λάθος» τη συμφωνία Λιβάνου-Ισραήλ με ΗΠΑ, τονίζοντας πως είναι «άκυρη» και ότι εγκαταλείπει την εθνική κυριαρχία. Καλεί να εφαρμοστεί το πρωτόκολλο Ιράν-ΗΠΑ για τον τερματισμό συγκρούσεων.
Μανάμα Μπαχρέιν skyline
ΔΙΕΘΝΗ

Το Μπαχρέιν καταδικάζει τις ιρανικές επιθέσεις με drones

Το Μπαχρέιν ανακοίνωσε ότι στοχοποιήθηκε από ιρανικά ντρόουν, κατηγορώντας την Τεχεράνη για υπονόμευση των ειρηνευτικών συνομιλιών, ενώ οι Φρουροί της Επανάστασης δήλωσαν πως επιτέθηκαν σε αμερικανικές θέσεις στον Κόλπο.