ΓΔ: 2280.09 -1.11% Τζίρος: 305.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φώτο: Shutterstock

ΗΠΑ: «Αποκλιμάκωση» της ανεργίας δείχνουν οι νέες αιτήσεις για επιδόματα

Οι αιτήσεις αυξήθηκαν κατά 2,44 εκατ., οριακά υψηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών και σαφώς χαμηλότερα από τις προηγούμενες εβδομάδες. 

Σταθερά σε επίπεδα - ρεκόρ για τα ιστορικά δεδομένα αλλά σαφώς σε πορεία αποκλιμάκωσης βρίσκονται οι εβδομαδιαίες αιτήσεις για λήψη επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ, ένα στοιχείο το οποίο παρακολουθούν στενά τόσο οι αγορές όσο και η Fed. 

Οι αιτήσεις για την προηγούμενη εβδομάδα έφθασαν στα 2,44 εκατ., οριακά υψηλότερες από τα 2,4 εκατ. που ανέμεναν οι αναλυτές, με αυτή την ήπια διαφορά να αποτυπώνεται και στις αγορές καθώς τα futures της Wall Street «αδιαφόρησαν» να και διατηρούν το αρνητικό πρόσημο, με μέση πτώση κοντά στο 0,2%. 

Όλα δείχνουν ότι το ζενίθ της αρνητικής επίδρασης της πανδημίας του κορονοϊού και του αναγκαστικού lockdown στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ μάλλον ήταν στα τέλη Μαρτίου, όταν είχε καταγραφεί και ο μεγαλύτερος αριθμός εβδομαδιαίων αιτήσεων, οι οποίες είχαν φθάσει στα 6,9 εκατ. 

Παράλληλα το αμερικανικό υπ. Εργασίας προχώρησε και σε αναθεώρηση των στοιχείων για την προηγούμενη εβδομάδα, με τον τελικό αριθμό των αιτήσεων να είναι 2,69 εκατ. και όχι 2,98 εκατ. όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί. 

Πάντως από την αρχή του lockdown έως και την προηγούμενη εβδομάδα ο συνολικός αριθμός των ανέργων στις ΗΠΑ έχει αυξηθεί στα 38,6 εκατ., αριθμός πρωτόγνωρος για τη μεγαλύτερη οικονομία της υφηλίου σε περίοδο ειρήνης. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λευκός Οίκος ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Ο πρωθυπουργός Κατάρ συναντά τον αντιπρόεδρο Βανς στην Ουάσινγκτον

Ο πρωθυπουργός του Κατάρ επισκέπτεται την Ουάσινγκτον για συνομιλίες με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς σχετικά με το Ιράν, τις διμερείς σχέσεις, τις αγορές LNG και ζητήματα περιφερειακής σταθερότητας.
Το Πεντάγωνο ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Το Πεντάγωνο έδωσε στη δημοσιότητα απόρρητα έγγραφα για ΑΤΙΑ

Το Πεντάγωνο δημοσίευσε απόρρητα αρχεία για UAP, τηρώντας υπόσχεση Τραμπ. Περιλαμβάνονται αναφορές για ιπτάμενους δίσκους και περίεργες σφαίρες. Η ανησυχία αυξάνεται λόγω πιθανών τεχνολογικών δοκιμών από ξένα κράτη.
Αμερικανική σημαία εκλογές
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Δικαστήριο μπλόκαρε τον νέο εκλογικό χάρτη της Βιρτζίνια

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βιρτζίνια ακύρωσε τον νέο εκλογικό χάρτη, πλήγμα για τους Δημοκρατικούς πριν τις ενδιάμεσες εκλογές. Ο Τραμπ μίλησε για "τεράστια νίκη" Ρεπουμπλικάνων. Το δημοψήφισμα κρίθηκε άκυρο για διαδικαστικούς λόγους.
Μάρκο Ρούμπιο ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ουάσινγκτον: Έτοιμη να μεσολαβήσει για ειρήνη στην Ουκρανία, λέει ο Ρούμπιο

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο, δήλωσε πως η Ουάσινγκτον είναι έτοιμη να μεσολαβήσει για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία μόνο αν έχει αποτέλεσμα, διευκρινίζοντας ότι δεν θα επενδυθεί χρόνος αν οι συνομιλίες δεν προχωρήσουν.
Άγαλμα Πολυτεχνείου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΗΠΑ: Στεφάνι στο άγαλμα Βενιζέλου στην πρεσβεία στην Ουάσιγκτον

Στεφάνι στο άγαλμα του Ελευθέριου Βενιζέλου έξω από την ελληνική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον κατέθεσαν ο πρέσβης Αντώνης Αλεξανδρίδης και ο πρόεδρος του Venizelos Foundation USA, τιμώντας τα 90 χρόνια από τον θάνατό του.
Δεξαμενόπλοιο στο Ορμούζ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Πλήγμα σε δύο ιρανικά τάνκερ στα στενά του Ορμούζ λόγω αποκλεισμού

Ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε δύο ιρανικά πλοία στο Κόλπο του Ομάν, τα οποία επιχείρησαν να σπάσουν τον αμερικανικό αποκλεισμό, πλήττοντάς τα με πυρομαχικά ακριβείας και εμποδίζοντάς τα να μπουν στο Ιράν.