ΓΔ: 2666.87 -0.72% Τζίρος: 105.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:04:38
Ντόναλντ Τραμπ και Κιρ Στάρμερ
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Κιρ Στάρμερ σε επίσημη συνάντηση με φόντο αμερικανική και βρετανική σημαία.

Επικοινωνία Στάρμερ - Τραμπ για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ο Κιρ Στάρμερ μίλησε με τον Ντόναλντ Τραμπ για τις ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία που άφησαν χιλιάδες χωρίς ρεύμα, τις διαπραγματεύσεις στο Αμπού Ντάμπι και τη σημασία της βάσης στο Ντιέγκο Γκαρσία.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι εξελίξεις στην Ουκρανία, με έμφαση στα πρόσφατα ρωσικά πλήγματα σε ουκρανικές ενεργειακές υποδομές.

Οι επιθέσεις είχαν ως αποτέλεσμα χιλιάδες νοικοκυριά σε διάφορες πόλεις της Ουκρανίας, μεταξύ των οποίων και το Κίεβο, να μείνουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και θέρμανση.

Παράλληλα, Ουκρανοί διαπραγματευτές μεταβαίνουν στο Αμπού Ντάμπι για τον δεύτερο γύρο συνομιλιών με Ρώσους και Αμερικανούς αξιωματούχους, που θα πραγματοποιηθούν αύριο Τετάρτη και μεθαύριο Πέμπτη.

Η ανακοίνωση επισημαίνει ακόμη ότι οι δύο ηγέτες αναγνώρισαν τη στρατηγική σημασία της αμερικανοβρετανικής στρατιωτικής βάσης στο νησί Ντιέγκο Γκαρσία, στον Ινδικό Ωκεανό.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Λονδίνο: Στήριξη στις αμερικανικές πρωτοβουλίες ειρήνης για Ουκρανία

Η Βρετανία στηρίζει την προσπάθεια του Τραμπ για τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία και καλεί τη Ρωσία να αποσύρει τα στρατεύματά της, ζητώντας άμεσο τέλος στην εισβολή, σύμφωνα με ανακοίνωση του βρετανικού ΥΠΕΞ.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Οι ουκρανικές επιθέσεις στη Ρωσία ανεβάζουν τη βενζίνη στις ΗΠΑ

Ο Τραμπ ισχυρίστηκε ότι η αύξηση στη βενζίνη δεν οφείλεται στις ενέργειές του κατά του Ιράν, αλλά στα ουκρανικά χτυπήματα σε ρωσικά διυλιστήρια και σε πολιτικές Δημοκρατικών πολιτειών, προκαλώντας αντιδράσεις ενόψει των εκλογών.
Βλαντίμιρ Πούτιν
ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν: Υπέρ συνόδου Ρωσίας-Κίνας-ΗΠΑ, κατά παύσης πληγμάτων στην Ουκρανία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε πως είναι έτοιμος για τριμερή συνάντηση με Σι Τζινπίνγκ και Ντόναλντ Τραμπ, αρκεί να οριστεί πρώτα η ατζέντα. Το Κρεμλίνο τη βλέπει πιθανή στο Φόρουμ Ασίας-Ειρηνικού, ενώ αρνείται διακοπή επιθέσεων στην Ουκρανία.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Πρόταση ανακωχής σε ενεργειακές υποδομές στη συνάντηση με Τραμπ

Ο Ζελένσκι θα συναντήσει τον Τραμπ στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, επιδιώκοντας ανακωχή στις επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές. Φόβοι στην Ουκρανία για ρωσικά πλήγματα τον χειμώνα, παρά συζητήσεις αποκλιμάκωσης.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Κυρώσεις στη Ρωσία και πώληση αντιαεροπορικών στην Ουκρανία

Ο Τραμπ υπέγραψε νέο νόμο που προβλέπει κυρώσεις κατά της Ρωσίας για την εισβολή στην Ουκρανία, στοχεύοντας στον ενεργειακό τομέα. Ο νόμος φέρει το όνομα του εκλιπόντος γερουσιαστή Γκράχαμ, με την υποστήριξη του Ζελένσκι.