ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:59:37
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό

Τραμπ: Ζητά νέα, βελτιωμένη συνθήκη πυρηνικών αντί για παράταση της NEW START

Ο Ντόναλντ Τραμπ τόνισε μέσω Truth Social πως οι ΗΠΑ θα πρέπει να διαπραγματευτούν μια νέα, πιο σύγχρονη συνθήκη με τη Ρωσία αντί να παρατείνουν τη λήξασα συμφωνία NEW START για τον έλεγχο των πυρηνικών όπλων.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να επιδιώξουν τη σύναψη μιας νέας, βελτιωμένης και εκσυγχρονισμένης συνθήκης με τη Ρωσία, αντί να παρατείνουν τη συμφωνία NEW START. Η παρέμβαση αυτή έγινε μέσω ανάρτησής του στην πλατφόρμα Truth Social, λίγο μετά τη λήξη της διμερούς συμφωνίας για τον έλεγχο των πυρηνικών όπλων.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «Αντί να παρατείνουμε τη συνθήκη NEW START (…) θα έπρεπε να ζητήσουμε από τους πυρηνικούς ειδικούς μας να εργαστούν για μια νέα, βελτιωμένη και εκσυγχρονισμένη συνθήκη, που θα μπορούσε να έχει διάρκεια στο μέλλον».

Η συνθήκη ΝEW START, η οποία έληξε σήμερα τα ξημερώματα, είχε υπογραφεί το 2010. Προέβλεπε περιορισμό του πυρηνικού οπλοστασίου κάθε χώρας στους 800 εκτοξευτήρες και στρατηγικά βομβαρδιστικά, καθώς και σε 1.550 ανεπτυγμένες πυρηνικές κεφαλές. Επιπλέον, η συμφωνία προέβλεπε ανταλλαγές δεδομένων και μηχανισμούς επαλήθευσης μεταξύ των δύο πλευρών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Ένας νεκρός από ρωσική επίθεση με drones σε πρατήρια στο Κίεβο

Ρωσική επίθεση με drones σε πρατήρια και εγκαταστάσεις στο Κίεβο προκάλεσε έναν νεκρό και επτά τραυματίες, λίγες ώρες μετά τη συνάντηση Ζελένσκι-Τραμπ. Εκρήξεις ακούστηκαν και καπνός φαινόταν στο κέντρο της πόλης.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Πρόταση ανακωχής σε ενεργειακές υποδομές στη συνάντηση με Τραμπ

Ο Ζελένσκι θα συναντήσει τον Τραμπ στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, επιδιώκοντας ανακωχή στις επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές. Φόβοι στην Ουκρανία για ρωσικά πλήγματα τον χειμώνα, παρά συζητήσεις αποκλιμάκωσης.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Η Ρωσία έχασε τον έλεγχο της ντίζελ, να λήξει ο πόλεμος στην Ουκρανία

Ο Τραμπ δήλωσε πως η Ρωσία έχει χάσει τον έλεγχο της ντίζελ βιομηχανίας λόγω του πολέμου με την Ουκρανία. Κάλεσε για τον τερματισμό του πολέμου, τονίζοντας ότι πολλά ρωσικά διυλιστήρια έχουν τεθεί προσωρινά εκτός λειτουργίας.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Κυρώσεις στη Ρωσία και πώληση αντιαεροπορικών στην Ουκρανία

Ο Τραμπ υπέγραψε νέο νόμο που προβλέπει κυρώσεις κατά της Ρωσίας για την εισβολή στην Ουκρανία, στοχεύοντας στον ενεργειακό τομέα. Ο νόμος φέρει το όνομα του εκλιπόντος γερουσιαστή Γκράχαμ, με την υποστήριξη του Ζελένσκι.
Πολύχρωμα σπίτια στη Γροιλανδία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Δανία και οι ΗΠΑ υπογράφουν ιστορική συμφωνία για τη Γροιλανδία

Η Δανία και η Γροιλανδία χαιρέτισαν τη συμφωνία με τις ΗΠΑ για μόνιμο αμερικανικό έλεγχο της ασφάλειας στη Γροιλανδία, απαγορεύοντας ρωσικές και κινεζικές βάσεις, η οποία θα υπογραφεί στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.