ΓΔ: 2651.07 -0.76% Τζίρος: 328.32 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Λευκός Οίκος Ουάσινγκτον

Ο Λευκός Οίκος συγκαλεί το «Συμβούλιο Ειρήνης» για τη Γάζα στις 19/2

Ο Λευκός Οίκος προγραμματίζει τη σύγκληση του «Συμβουλίου Ειρήνης» για τη Γάζα στις 19 Φεβρουαρίου στην Ουάσινγκτον, με στόχο τη συγκέντρωση κεφαλαίων για την ανοικοδόμηση, σύμφωνα με το Axios.

Ο Λευκός Οίκος προγραμματίζει τη σύγκληση του «Συμβουλίου Ειρήνης» για τη Γάζα στις 19 Φεβρουαρίου στην Ουάσινγκτον, σύμφωνα με δημοσίευμα του Axios που επικαλείται αμερικανό αξιωματούχο και διπλωμάτες από τέσσερις χώρες που συμμετέχουν στον διεθνή οργανισμό, τον οποίο ίδρυσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Όπως ανέφερε ο αμερικανός αξιωματούχος στο Axios, «θα είναι η πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ειρήνης και μια διάσκεψη για τη συγκέντρωση χρημάτων για την ανοικοδόμηση της Γάζας».

Το Συμβούλιο Ειρήνης, υπό την προεδρία του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, αριθμεί αυτή τη στιγμή 27 μέλη, τα οποία αναμένεται να συμμετάσχουν στη διαδικασία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπουργείο Εξωτερικών ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Έμπολα στο Κονγκό: Οι ΗΠΑ δεσμεύονται για πρόσθετη χρηματοδότηση

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέα βοήθεια 267 εκατ. δολαρίων για την καταπολέμηση του Έμπολα στη ΛΔ Κονγκό, ανεβάζοντας τη συνολική συνεισφορά τους σε 887 εκατ. δολάρια, και καλούν κι άλλες χώρες να αυξήσουν τη στήριξή τους στην κρίση.
Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ
ΔΙΕΘΝΗ

Παράταση έως 10 Ιανουαρίου στην εκεχειρία εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας

ΗΠΑ και Κίνα αποφάσισαν να παρατείνουν την εμπορική ανακωχή τους ως τις 10 Ιανουαρίου, δίνοντας χρόνο για περαιτέρω διαπραγματεύσεις, ενώ ο Τραμπ υποδέχθηκε με τιμές τον Σι Τζινπίνγκ κοντά στην Ουάσιγκτον.
Η σημαία των ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Νέα μέτρα στις ΗΠΑ για περιορισμό του δικαιώματος γέννησης

Η κυβέρνηση Τραμπ ανακοίνωσε νέους περιορισμούς στη χορήγηση θεωρήσεων για να αντιμετωπίσει τον λεγόμενο «τουρισμό γεννήσεων», στοχεύοντας όσους διευκολύνουν ή συμμετέχουν σε αυτόν και δυσκολεύοντας την απόκτηση υπηκοότητας με γέννηση.
Ντόναλντ Τραμπ και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΔΙΕΘΝΗ

Τομ Μπάρακ: Τραμπ και Ερντογάν διατηρούν άριστη επικοινωνία και αρμονία

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα, Τομ Μπάρακ, δήλωσε ότι Ερντογάν και Τραμπ έχουν άριστη επικοινωνία και αμοιβαίο σεβασμό, ενώ χαρακτήρισε την Τουρκία σημαντικό φίλο της Αμερικής, στο περιθώριο της 81ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.