ΓΔ: 1413.26 -0.42% Τζίρος: 105.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: PIxabay

Αξιωματούχος της Fed βλέπει το μέλλον στα ψηφιακά νομίσματα

Αξιωματούχος της Fed απαντώντας σε ερώτηση που τέθηκε σε τραπεζικό συνέδριο στις ΗΠΑ σημείωσε πως η έκδοση ψηφιακού νομίσματος θα είναι «αναπόφευκτη» μέσα στην επόμενη πενταετία.

Εντείνεται η συζήτηση για τα ψηφιακά νομίσματα παγκοσμίως καθώς κινήσεις όπως του Facebook με το Libra παρακολουθούνται στενά από τις κυβερνήσεις, ενώ όλο και περισσότεροι αξιωματούχοι πλέον θέτουν το ζήτημα σε συζητήσεις.

Ο αξιωματούχος της Fed Πάτρικ Χάρκερ σε δηλώσεις του σε τραπεζικό συνέδριο, σημείωσε πως η έκδοση ψηφιακού νομίσματος είναι «αναπόφευκτη» αλλά τόνισε πως οι ΗΠΑ δεν πρέπει να είναι η πρώτη χώρα που θα προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters ο Π. Χάρκερ απαντώντας σε ερώτηση για την απόφαση της Fed να δημιουργήσει το δικό της σύστημα πληρωμών σε πραγματικό χρόνο δήλωσε πως «Ειλικρινά δεν πιστεύω ότι θα έπρεπε να είμαστε το πρώτο έθνος που θα το κάνει αυτό» και πρόσθεσε ωστόσο πως είναι κάτι αναπόφευκτο.

Ο κ. Χάρκερ επισήμανε ότι με την υπηρεσία «FedNow» να ετοιμάζεται, «στρέφω το βλέμμα μου μια πενταετία αργότερα. Τι θα ακολουθήσει; Πιστεύω ότι θα είναι κάτι σχετικό με το ψηφιακό νόμισμα».

O κ. Χάρκερ αναγνώρισε πως η άποψη του δεν εκφράζει την πλειοψηφία στη Fed, αλλά πρόσθεσε πως η ομάδα του έχει ξεκινήσει έρευνα πάνω στο ζήτημα και ότι διοργανώνει ένα μικρό ερευνητικό ετήσιο συνέδριο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Ψηφιακά νομίσματα και επενδύσεις στο επίκεντρο των ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών

Τρόποι για να διευκολυνθούν οι επενδύσεις καθώς και η θέσπιση κοινών κανόνων για τα ψηφιακά νομίσματα αναμένεται να απασχολήσουν τους ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών στο Ελσίνκι.
ΔΙΕΘΝΗ

Oι μεγάλες κεντρικές τράπεζες διατηρούν αμετάβλητα τα επιτόκια

Μετά την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία άφησε αμετάβλητα τα επιτόκια στις 26 Οκτωβρίου ύστερα από δέκα συνεχόμενες αυξήσεις, αντίστοιχες ήταν οι αποφάσεις της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) και της Τράπεζας της Αγγλίας (ΒοΕ).