ΓΔ: 2347.55 1.24% Τζίρος: 338.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:18:35
Φώτο: Shutterstock

Νέα παρέμβαση από Fed για την τόνωση της αγοράς

Για ακόμη μια φορά η Fed έριξε νέο πακέτο δισεκατομμυρίων στην αγορά για τέταρτη διαδοχική ημέρα σε μια ακόμη προσπάθεια να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στην αγορά των ΗΠΑ.

Για ακόμη μια φορά η Fed έριξε νέο πακέτο δισεκατομμυρίων στην αγορά για τέταρτη διαδοχική ημέρα σε μια ακόμη προσπάθεια να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στην αγορά των ΗΠΑ.

Μετά το ασυνήθιστο άλμα στο βραχυπρόθεσμο κόστος δανεισμούς την περασμένη εβδομάδα, η Fed παρενέβη την Τρίτη για πρώτη φορά μετά από μια δεκαετία, ενώ σήμερα Παρασκευή πραγματοποίησε την τέταρτη διαδοχική δημοπρασία repos συνολικού ύψους 75 δισ. Δολαρίων.

Οι παρεμβάσεις αυτές βοήθησαν να αποκλιμακωθεί η πίεση στο ημερήσιο επιτόκιο repo, το από το 10% στο οποίο είχε εκτοξευτεί την Τρίτη υποχωρόντας στο 1,95% την Παρασκευή, ενώ την ίδια στιγμή ο αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ καλεί την Fed να μηδενίσει τα επιτόκια και σημειώνει οτι «πρέπει να κάνει κι άλλα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Η Fed μείωσε τα επιτόκια αλλά δεν έπεισε Wall Street και Τραμπ

Στη δεύτερη μείωση των επιτοκίων μέσα σε διάστημα δύο μηνών προχώρησε η ομοσπονδιακή τράπεζα (Fed), με το επιτόκιο να διαμορφώνεται 1,75-2%, μετά τη μείωσή του κατά ένα τέταρτο της μονάδας (0,25%). Η κίνηση αυτή πάντως δεν έπεισε ούτε τη Wall Street, ούτε τον Ντόναλντ Τραμπ.
ΔΙΕΘΝΗ

«Έπρεπε να ενεργήσει νωρίτερα η Fed» σύμφωνα με τον Τραμπ

Μετά τους μύδρους που εξαπέλυσε εναντίον του προέδρου της Fed, ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως η απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζες να μειώσει τα επιτόκια ήταν καλή αλλά έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα.
FED - Federal Reserve
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Κέβιν Γουόρς ανέλαβε τη Fed, υπόσχεται μεταρρυθμίσεις

Ο Κέβιν Γουόρς ανέλαβε πρόεδρος της Fed, τονίζοντας πως θα προωθήσει μεταρρυθμίσεις. Στην τελετή ορκωμοσίας ευχαρίστησε τον Ντόναλντ Τραμπ και δήλωσε έτοιμος να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις με ακεραιότητα και αποτελεσματικότητα.
Ο Λευκός Οίκος
ΔΙΕΘΝΗ

Ορκίζεται την Παρασκευή στον Λευκό Οίκο ο νέος επικεφαλής της Fed

Ο Κέβιν Γουόρς θα ορκιστεί την Παρασκευή ως επικεφαλής της Fed, διαδεχόμενος τον Τζερόμ Πάουελ. Η επιλογή του από τον Τραμπ προκαλεί εντάσεις, με τους Δημοκρατικούς να τον κατηγορούν ως «μαριονέτα» του προέδρου.