Φώτο: Shutterstock

Στο 5,5% η ανάπτυξη της Ιρλανδίας που απειλείται από ένα «άτακτο» Brexit

Ξεπέρασε τις αρχικές προβλέψεις η ανάπτυξη στην Ιρλανδία καθώς αναμένεται να φτάσει το 5,5% το 2019, όμως το υπουργείο Οικονομικών της χώρας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για ένα πιθανό «no deal» Brexit.

Επιβράδυνση της οικονομίας της Ιρλανδίας το 2020 αναμένεται να προκαλέσει ένα Brexit χωρίς συμφωνία σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών της χώρας.

Σύμφωνα με το Reuters, σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών της Ιρλανδίας, αυξήθηκε η πρόβλεψη για την ανάπτυξη το 2019 στο 5,5% ξεπερνώντας τις αρχικές προβλέψεις που έκαναν λόγο για 3,9%, όμως ο κίνδυνος ενός Brexit χωρίς συμφωνία αναμένεται να απειλήσει την οικονομία της χώρας.

Το υπουργείο τόνισε ότι το ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά μόλις 0,7% το 2020 σε ένα σενάριο άτακτου Brexit από την Ε.Ε. στο τέλος Οκτωβρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Συγγνώμη από τον Επίτροπο Εμπορίου της Ιρλανδίας για δείπνο με 80 άτομα εν μέσω πανδημίας

Παρά τις πιέσεις που δέχτηκε από την Ιρλανδία να παραιτηθεί για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο «Golfgate», όπως ονομάστηκε, ο κ. Χόγκαν δεν αναμένεται να παραιτηθεί αναφέρουν πηγές από το περιβάλλον του.
ΔΙΕΘΝΗ

Νέους αυστηρότερους κανόνες βάζει η Ιρλανδία μετά την αύξηση των κρουσμάτων

Τα καφέ και τα εστιατόρια θα συνεχίσουν να λειτουργούν τηρώντας τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης, όμως θα πρέπει να κλείνουν στις 23.30. Οι αθλητικές συναντήσεις θα διεξάγονται χωρίς κοινό.
ΔΙΕΘΝΗ

Ιρλανδία: Παραιτήθηκε ο επικεφαλής του οργανισμού τουρισμού επειδή έκανε διακοπές στην Ιταλία

Ο Κόουλι, πρώην υψηλόβαθμο διευθυντικό στέλεχος της αεροπορικής εταιρείας Ryanair, προκάλεσε την οργή της αντιπολίτευσης, που τον κάλεσε να παραιτηθεί, αφού παραδέχτηκε στην εφημερίδα Irish Independect ότι έκανε διακοπές στην Ιταλία.