ΓΔ: 2102.61 -0.94% Τζίρος: 394.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
Σκίσιμο ανάμεσα στις σημαίες ΗΠΑ και Ιράν, συμβολίζοντας ένταση ή ρήξη στις σχέσεις.

Τραμπ: Σκέψεις για δεύτερο αεροπλανοφόρο στον Κόλπο αν δεν υπάρξει συμφωνία με Ιράν

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως αν δεν υπάρξει συμφωνία με το Ιράν, οι ΗΠΑ θα πρέπει να λάβουν «πολύ σκληρά μέτρα», ενώ εξετάζεται και η αποστολή δεύτερου αεροπλανοφόρου στη Μέση Ανατολή λόγω της έντασης με την Τεχεράνη.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει «να κάνουν κάτι πολύ σκληρό» εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία με το Ιράν, σε συνέντευξή του προς το ισραηλινό τηλεοπτικό κανάλι Channel 12, η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στο διαδίκτυο.

«Είτε θα καταλήξουμε σε συμφωνία, είτε θα πρέπει να κάνουμε κάτι πολύ σκληρό» φέρεται να δήλωσε ο Τραμπ, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης της έντασης με την Τεχεράνη.

Σύμφωνα με το Channel 12 και τον ιστότοπο Axios, ο Αμερικανός πρόεδρος εξετάζει το ενδεχόμενο αποστολής και δεύτερου αεροπλανοφόρου στη Μέση Ανατολή. Η κίνηση αυτή φέρεται να βρίσκεται υπό εξέταση καθώς συνεχίζεται η ένταση μεταξύ Ουάσινγκτον και Τεχεράνης, με αφορμή το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και την καταστολή των πρόσφατων αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: «Απέχω πολύ από το να στείλω στρατό στο Ιράν για το πυρηνικό»

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η απόφαση για αποστολή αμερικανικών στρατευμάτων στο Ιράν για την ασφάλιση του εμπλουτισμένου ουρανίου απέχει πολύ, διαψεύδοντας ότι έχει ληφθεί απόφαση ή ότι επίκειται άμεση ενέργεια.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Το Ιράν ευθύνεται για τον βομβαρδισμό σχολείου στη Μινάμπ

Ο πρόεδρος Τραμπ κατηγόρησε το Ιράν για τον βομβαρδισμό σχολείου στη Μινάμπ, αμφισβητώντας την ακρίβεια των ιρανικών επιθέσεων. Ωστόσο, οι New York Times αναφέρουν ότι ίσως πρόκειται για αμερικανικό πλήγμα.
Ντόναλντ Τραμπ και Κιρ Στάρμερ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ προς Στάρμερ: Δεν χρειάζεστε αεροπλανοφόρα στον πόλεμο με Ιράν

Ο Τραμπ δήλωσε πως η Βρετανία εξετάζει την αποστολή δύο αεροπλανοφόρων στη Μέση Ανατολή, αλλά τόνισε ότι οι ΗΠΑ δεν τα χρειάζονται πλέον στον πόλεμο με το Ιράν, επισημαίνοντας πως «έχουμε ήδη κερδίσει».
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Νέος συνασπισμός κατά των καρτέλ στη Λατινική Αμερική

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε νέο στρατιωτικό συνασπισμό με χώρες της Λατινικής Αμερικής κατά των καρτέλ, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο πυραυλικών πληγμάτων, ενώ εξαπέλυσε επιθετικές δηλώσεις για την Κούβα.