ΓΔ: 2487.6 -2.14% Τζίρος: 360.41 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν

Τραμπ: Σκέψεις για δεύτερο αεροπλανοφόρο στον Κόλπο αν δεν υπάρξει συμφωνία με Ιράν

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως αν δεν υπάρξει συμφωνία με το Ιράν, οι ΗΠΑ θα πρέπει να λάβουν «πολύ σκληρά μέτρα», ενώ εξετάζεται και η αποστολή δεύτερου αεροπλανοφόρου στη Μέση Ανατολή λόγω της έντασης με την Τεχεράνη.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει «να κάνουν κάτι πολύ σκληρό» εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία με το Ιράν, σε συνέντευξή του προς το ισραηλινό τηλεοπτικό κανάλι Channel 12, η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στο διαδίκτυο.

«Είτε θα καταλήξουμε σε συμφωνία, είτε θα πρέπει να κάνουμε κάτι πολύ σκληρό» φέρεται να δήλωσε ο Τραμπ, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης της έντασης με την Τεχεράνη.

Σύμφωνα με το Channel 12 και τον ιστότοπο Axios, ο Αμερικανός πρόεδρος εξετάζει το ενδεχόμενο αποστολής και δεύτερου αεροπλανοφόρου στη Μέση Ανατολή. Η κίνηση αυτή φέρεται να βρίσκεται υπό εξέταση καθώς συνεχίζεται η ένταση μεταξύ Ουάσινγκτον και Τεχεράνης, με αφορμή το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και την καταστολή των πρόσφατων αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Ένταση ΗΠΑ-Ιράν: Νεκροί Ιρανοί στρατιώτες, απειλές Τραμπ, άνοδος πετρελαίου

Ο Τραμπ ανακοίνωσε το τέλος του συμφώνου ειρήνης με το Ιράν και προειδοποίησε για νέα αμερικανικά πλήγματα μετά τις ιρανικές επιθέσεις σε βάσεις στον Κόλπο, ενώ αυξάνονται οι εντάσεις και η τιμή του πετρελαίου.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ προειδοποιεί για νέα αμερικανικά πλήγματα κατά του Ιράν

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε το Ιράν ότι οι ΗΠΑ ίσως εξαπολύσουν νέα πλήγματα το βράδυ, δηλώνοντας πως θα αντιδράσουν δυναμικά, όπως ανέφερε στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ πριν τη συνάντησή του με τον Ζελένσκι.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Πολύ καλές έμμεσες συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν για το μνημόνιο συνεννόησης

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, μίλησε για «πολύ καλές» επαφές στο Κατάρ, όπου ΗΠΑ και Ιράν συμφώνησαν για αγορά αγαθών και νέο δίαυλο επικοινωνίας, με στόχο διαρκή ειρήνη στη Μέση Ανατολή μετά από συμφωνία που υπεγράφη στις 17 Ιουνίου.
Ντόναλντ Τραμπ χειρονομία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ εξαπολύει νέες απειλές προς το Ιράν

Ο Τραμπ απείλησε το Ιράν μετά από νέες αμερικανικές επιθέσεις σε ιρανικούς στόχους, τονίζοντας ότι αν συνεχιστούν οι παραβιάσεις της εκεχειρίας, οι ΗΠΑ ίσως αναγκαστούν να «ολοκληρώσουν στρατιωτικά» τη σύγκρουση.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Το Ιράν παραβίασε την κατάπαυση πυρός με «ανόητη ενέργεια»

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε το Ιράν για «ανόητη παραβίαση» της κατάπαυσης πυρός στα Στενά του Ορμούζ, μετά από επίθεση σε πλοίο με ιρανικούς δρόνους. Ο ίδιος δήλωσε ότι καταρρίφθηκαν τρία ακόμα μη επανδρωμένα αεροσκάφη.