ΓΔ: 2679.97 0.48% Τζίρος: 239.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Ομπρέλα στη βροχή

Καταιγίδα Nils: Ένας νεκρός και 850.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα στη Γαλλία

Οδηγός φορτηγού σκοτώθηκε στη νοτιοδυτική Γαλλία σε δυστύχημα που συνδέεται με την καταιγίδα Nils. Άνεμοι πάνω από 160 χλμ/ώρα και 850.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα.

Ένας οδηγός φορτηγού έχασε τη ζωή του στη νοτιοδυτική Γαλλία, σε δυστύχημα που συνδέεται με την καταιγίδα Nils. Η καταιγίδα συνοδευόταν από ανέμους που ξεπέρασαν τα 160 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ περίπου 850.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, σύμφωνα με τις αρχές.

Το δυστύχημα σημειώθηκε κοντά στην πόλη Νταξ, στο διαμέρισμα Λαντ, και «συνδέεται με πτώση κορμού δέντρου», όπως ανέφερε εκπρόσωπος της νομαρχίας. Στην ίδια περιοχή, οι ριπές ανέμου έφτασαν τα 162 χλμ/ώρα στην παραθαλάσσια Μπισκαρός.

Περίπου 850.000 νοικοκυριά παρέμειναν χωρίς ηλεκτροδότηση το πρωί, εκ των οποίων 450.000 στη Νέα Ακουιτανία και 318.000 στην Οξιτανία, τις δύο περιφέρειες της νοτιοδυτικής Γαλλίας που επλήγησαν περισσότερο.

Οι έντονες βροχοπτώσεις των προηγούμενων εβδομάδων έχουν κορέσει το έδαφος, μειώνοντας τη σταθερότητά του και καθιστώντας δέντρα και υποδομές πιο ευάλωτα στους ισχυρούς ανέμους.

Η καταιγίδα Nils, που έφερε σημαντικές βροχές μετά από μια ήδη ιδιαίτερα υγρή έναρξη του 2026, κινείται προς τη Μεσόγειο. Το φαινόμενο αναμένεται να εξασθενήσει το πρωί στη νοτιοδυτική Γαλλία, το βράδυ στις μεσογειακές περιοχές και τη νύχτα στην Κορσική, σύμφωνα με τη γαλλική μετεωρολογική υπηρεσία Météo France, η οποία συνιστά «προσοχή».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σκιά όπλου Κολομβίας
ΔΙΕΘΝΗ

Απαγωγή υπαξιωματικού της Λεγεώνας των Ξένων στην Κολομβία

Η οικογένεια του Γάλλου υπαξιωματικού που απήχθη στην Κολομβία δεν έχει λάβει ούτε αίτημα για λύτρα ούτε απόδειξη ζωής, ενώ για την ώρα δεν προβλέπεται στρατιωτική επιχείρηση διάσωσης, σύμφωνα με Κολομβιανές αρχές.
Λογότυπο Fitch Ratings
ΔΙΕΘΝΗ

Η Fitch διατηρεί το αξιόχρεο της Γαλλίας στο A+ με σταθερές προοπτικές

Η Fitch διατήρησε το αξιόχρεο της Γαλλίας στο A+ με σταθερή προοπτική, παρά το υψηλό έλλειμμα, λόγω της ισχυρής και διαφοροποιημένης οικονομίας και τραπεζικού τομέα, παρά το αυξημένο χρέος και τις δημοσιονομικές δυσκολίες.
Διαλυμένο αυτοκίνητο τροχαίου
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: 2 νεκροί και 10 τραυματίες από επίθεση αυτοκινήτου στην Καν

Ένας 26χρονος Ρώσος τσετσενικής καταγωγής έριξε σκόπιμα το αυτοκίνητό του σε πεζούς έξω από τον σταθμό της Καν, με αποτέλεσμα δύο νεκρούς και περίπου 10 τραυματίες, έπειτα από διαπληκτισμό. Ο δράστης συνελήφθη, χωρίς ποινικό μητρώο.
Εκτόξευση πυραύλου πεδίου
ΔΙΕΘΝΗ

Μόσχα: Γαλλία και Βρετανία «παίζουν με τη φωτιά» με πυραύλους στην Ουκρανία

Η Μαρία Ζαχάροβα κατηγόρησε Γαλλία και Βρετανία πως «παίζουν με τη φωτιά» δίνοντας πυραυλική τεχνολογία στην Ουκρανία, προειδοποιώντας για απρόβλεπτες συνέπειες. Λονδίνο και Παρίσι ανακοίνωσαν επιπλέον στρατιωτική στήριξη στο Κίεβο.
Φρεγάτα Belharra λιμάνι
ΔΙΕΘΝΗ

Σουηδία: Συμφωνία 4,3 δισ. ευρώ με Γαλλία για αγορά 4 φρεγατών

Η Σουηδία θα αγοράσει τέσσερις φρεγάτες από τον γαλλικό όμιλο Naval Group για 4,3 δισ. ευρώ. Η συμφωνία θα υπογραφεί στις 31 Αυγούστου στη Στοκχόλμη, παρουσία του Γάλλου προέδρου Μακρόν. Η πρώτη φρεγάτα παραδίδεται το 2030.