ΓΔ: 2679.97 0.48% Τζίρος: 239.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Χιονοστιβάδα σε βουνό

Τρεις σκιέρ νεκροί από χιονοστιβάδα στις γαλλικές Άλπεις

Τρεις σκιέρ έχασαν τη ζωή τους από χιονοστιβάδα εκτός πίστας στο Βαλ ντ'Ιζέρ στις γαλλικές Άλπεις, όπου ο κίνδυνος παραμένει υψηλός. Συνολικά παρασύρθηκαν έξι άτομα, ενώ διεξάγεται έρευνα για το περιστατικό.

Τραγωδία σημειώθηκε στις γαλλικές Άλπεις, καθώς τρεις σκιέρ έχασαν τη ζωή τους όταν παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδα σε περιοχή εκτός πίστας, σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του χιονοδρομικού κέντρου Βαλ ντ'Ιζέρ στη Σαβοΐα. Ο κίνδυνος χιονοστιβάδας στην περιοχή παραμένει εξαιρετικά υψηλός.

Η χιονοστιβάδα παρέσυρε συνολικά έξι σκιέρ, τέσσερις εκ των οποίων συνοδεύονταν από επαγγελματία οδηγό. Όπως αναφέρεται, «παρά την ταχεία επέμβαση των υπηρεσιών διάσωσης, τρία άτομα πέθαναν. Όλοι ήταν εξοπλισμένοι με πομποδέκτες χιονοστιβάδας». Οι αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει έρευνα για τα αίτια του περιστατικού.

Το χιονοδρομικό κέντρο υπενθύμισε ότι ο δείκτης επικινδυνότητας για χιονοστιβάδες βρίσκεται στο επίπεδο 4 σε κλίμακα από 1 έως 5, προτρέποντας τους σκιέρ να περιορίζονται σε ασφαλείς ζώνες και να διαθέτουν εξοπλισμό εντοπισμού.

Η κακοκαιρία Νιλς που έπληξε τη Γαλλία προκάλεσε έντονες χιονοπτώσεις, με ύψη χιονιού από 60 έως και 100 εκατοστά, ενώ σε ορισμένες περιοχές του ορεινού όγκου του Λευκού Όρους καταγράφηκαν ακόμη μεγαλύτερες ποσότητες, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία Météo-France.

Η υπηρεσία είχε εκδώσει για τη Σαβοΐα κόκκινη προειδοποίηση για χιονοστιβάδες για ολόκληρη την ημέρα της Πέμπτης, μια εξαιρετικά σπάνια ενέργεια για τη Γαλλία. Αντιμέτωπα με τον αυξημένο κίνδυνο, πολλά χιονοδρομικά θέρετρα στις γαλλικές Άλπεις επέλεξαν να αναστείλουν πλήρως ή μερικώς τη λειτουργία τους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σκιά όπλου Κολομβίας
ΔΙΕΘΝΗ

Απαγωγή υπαξιωματικού της Λεγεώνας των Ξένων στην Κολομβία

Η οικογένεια του Γάλλου υπαξιωματικού που απήχθη στην Κολομβία δεν έχει λάβει ούτε αίτημα για λύτρα ούτε απόδειξη ζωής, ενώ για την ώρα δεν προβλέπεται στρατιωτική επιχείρηση διάσωσης, σύμφωνα με Κολομβιανές αρχές.
Λογότυπο Fitch Ratings
ΔΙΕΘΝΗ

Η Fitch διατηρεί το αξιόχρεο της Γαλλίας στο A+ με σταθερές προοπτικές

Η Fitch διατήρησε το αξιόχρεο της Γαλλίας στο A+ με σταθερή προοπτική, παρά το υψηλό έλλειμμα, λόγω της ισχυρής και διαφοροποιημένης οικονομίας και τραπεζικού τομέα, παρά το αυξημένο χρέος και τις δημοσιονομικές δυσκολίες.
Διαλυμένο αυτοκίνητο τροχαίου
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: 2 νεκροί και 10 τραυματίες από επίθεση αυτοκινήτου στην Καν

Ένας 26χρονος Ρώσος τσετσενικής καταγωγής έριξε σκόπιμα το αυτοκίνητό του σε πεζούς έξω από τον σταθμό της Καν, με αποτέλεσμα δύο νεκρούς και περίπου 10 τραυματίες, έπειτα από διαπληκτισμό. Ο δράστης συνελήφθη, χωρίς ποινικό μητρώο.
Εκτόξευση πυραύλου πεδίου
ΔΙΕΘΝΗ

Μόσχα: Γαλλία και Βρετανία «παίζουν με τη φωτιά» με πυραύλους στην Ουκρανία

Η Μαρία Ζαχάροβα κατηγόρησε Γαλλία και Βρετανία πως «παίζουν με τη φωτιά» δίνοντας πυραυλική τεχνολογία στην Ουκρανία, προειδοποιώντας για απρόβλεπτες συνέπειες. Λονδίνο και Παρίσι ανακοίνωσαν επιπλέον στρατιωτική στήριξη στο Κίεβο.
Φρεγάτα Belharra λιμάνι
ΔΙΕΘΝΗ

Σουηδία: Συμφωνία 4,3 δισ. ευρώ με Γαλλία για αγορά 4 φρεγατών

Η Σουηδία θα αγοράσει τέσσερις φρεγάτες από τον γαλλικό όμιλο Naval Group για 4,3 δισ. ευρώ. Η συμφωνία θα υπογραφεί στις 31 Αυγούστου στη Στοκχόλμη, παρουσία του Γάλλου προέδρου Μακρόν. Η πρώτη φρεγάτα παραδίδεται το 2030.