ΓΔ: 2470.85 0.45% Τζίρος: 138.44 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:35:39
Χιονοστιβάδα σε βουνό

Τρεις σκιέρ νεκροί από χιονοστιβάδα στις γαλλικές Άλπεις

Τρεις σκιέρ έχασαν τη ζωή τους από χιονοστιβάδα εκτός πίστας στο Βαλ ντ'Ιζέρ στις γαλλικές Άλπεις, όπου ο κίνδυνος παραμένει υψηλός. Συνολικά παρασύρθηκαν έξι άτομα, ενώ διεξάγεται έρευνα για το περιστατικό.

Τραγωδία σημειώθηκε στις γαλλικές Άλπεις, καθώς τρεις σκιέρ έχασαν τη ζωή τους όταν παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδα σε περιοχή εκτός πίστας, σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του χιονοδρομικού κέντρου Βαλ ντ'Ιζέρ στη Σαβοΐα. Ο κίνδυνος χιονοστιβάδας στην περιοχή παραμένει εξαιρετικά υψηλός.

Η χιονοστιβάδα παρέσυρε συνολικά έξι σκιέρ, τέσσερις εκ των οποίων συνοδεύονταν από επαγγελματία οδηγό. Όπως αναφέρεται, «παρά την ταχεία επέμβαση των υπηρεσιών διάσωσης, τρία άτομα πέθαναν. Όλοι ήταν εξοπλισμένοι με πομποδέκτες χιονοστιβάδας». Οι αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει έρευνα για τα αίτια του περιστατικού.

Το χιονοδρομικό κέντρο υπενθύμισε ότι ο δείκτης επικινδυνότητας για χιονοστιβάδες βρίσκεται στο επίπεδο 4 σε κλίμακα από 1 έως 5, προτρέποντας τους σκιέρ να περιορίζονται σε ασφαλείς ζώνες και να διαθέτουν εξοπλισμό εντοπισμού.

Η κακοκαιρία Νιλς που έπληξε τη Γαλλία προκάλεσε έντονες χιονοπτώσεις, με ύψη χιονιού από 60 έως και 100 εκατοστά, ενώ σε ορισμένες περιοχές του ορεινού όγκου του Λευκού Όρους καταγράφηκαν ακόμη μεγαλύτερες ποσότητες, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία Météo-France.

Η υπηρεσία είχε εκδώσει για τη Σαβοΐα κόκκινη προειδοποίηση για χιονοστιβάδες για ολόκληρη την ημέρα της Πέμπτης, μια εξαιρετικά σπάνια ενέργεια για τη Γαλλία. Αντιμέτωπα με τον αυξημένο κίνδυνο, πολλά χιονοδρομικά θέρετρα στις γαλλικές Άλπεις επέλεξαν να αναστείλουν πλήρως ή μερικώς τη λειτουργία τους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χέρι σε κάλπη
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Πρώτος γύρος προεδρικών εκλογών στις 18 Απριλίου 2027

Ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία θα γίνει στις 18 Απριλίου 2027 και ο δεύτερος στις 2 Μαΐου. Ο Μακρόν δεν μπορεί να είναι υποψήφιος, ενώ το Εθνικός Συναγερμός προηγείται στις δημοσκοπήσεις.
Κυριάκος Πιερρακάκης Eurogroup
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επαφές του Κυριάκου Πιερρακάκη σε Βέλγιο και Γαλλία για ευρωπαϊκά θέματα

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Κυριάκος Πιερρακάκης, για την πρώτη του επίσημη συνάντηση με τη Roberta Metsola. Θα συζητήσουν ενίσχυση συνεργασίας, ενώ την Πέμπτη θα μιλήσει σε συνέδριο για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό.
Στατική γαλλικού κοινοβουλίου
ΔΙΕΘΝΗ

Οι γαλλικές προεδρικές εκλογές ορίστηκαν για 18/4 και 2/5 του 2027

Οι προεδρικές εκλογές στη Γαλλία θα γίνουν στις 18 Απριλίου και 2 Μαΐου 2027, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή. Το χρονοδιάγραμμα θα επισημοποιηθεί στο υπουργικό συμβούλιο, ενώ απορρίφθηκε πρόταση για διεξαγωγή μία εβδομάδα νωρίτερα.
Ευρωπαϊκή Εισαγγελία EPPO
ΔΙΕΘΝΗ

Ευρωπαϊκή εισαγγελία ερευνά κατάχρηση πόρων από ακροδεξιά κόμματα

Η ευρωπαϊκή εισαγγελία ερευνά πιθανή κατάχρηση κονδυλίων από ευρωβουλευτές της πρώην ομάδας Ταυτότητα και Δημοκρατία, όπου μετείχαν ακροδεξιά κόμματα όπως ο Εθνικός Συναγερμός, σε Γαλλία και άλλες χώρες για την περίοδο 2019-2024.
Γαλλική οικονομία νόμισμα
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΟΣΑ: Προτείνει αυξήσεις φόρων και μεταρρύθμιση συντάξεων στη Γαλλία

Ο ΟΟΣΑ προτείνει αυξήσεις φόρων και μεταρρυθμίσεις στις συντάξεις για τη Γαλλία, προειδοποιώντας ότι το δημόσιο χρέος μπορεί να αγγίξει το 127% του ΑΕΠ έως το 2030, αν δεν ληφθούν μέτρα περιορισμού δαπανών και ενίσχυσης εσόδων.
ΦΟΡΜΙΩΝ F-603
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η φρεγάτα «Φορμίων» επέστρεψε στο ναυπηγείο μετά τις δοκιμές στη Γαλλία

Η φρεγάτα «Φορμίων» επέστρεψε στη Λοριάν μετά από δοκιμές, ως η τρίτη από τις τέσσερις νέες φρεγάτες του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού. Θα ενσωματώσει το Πρότυπο 2 και αναμένεται να φύγει για την Ελλάδα την άνοιξη του 2027.