ΓΔ: 2130.06 3.15% Τζίρος: 398.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:27:05
Χιονοστιβάδα σε βουνό
Εντυπωσιακή χιονοστιβάδα κατεβαίνει από χιονισμένη βουνοκορφή.

Τρεις σκιέρ νεκροί από χιονοστιβάδα στις γαλλικές Άλπεις

Τρεις σκιέρ έχασαν τη ζωή τους από χιονοστιβάδα εκτός πίστας στο Βαλ ντ'Ιζέρ στις γαλλικές Άλπεις, όπου ο κίνδυνος παραμένει υψηλός. Συνολικά παρασύρθηκαν έξι άτομα, ενώ διεξάγεται έρευνα για το περιστατικό.

Τραγωδία σημειώθηκε στις γαλλικές Άλπεις, καθώς τρεις σκιέρ έχασαν τη ζωή τους όταν παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδα σε περιοχή εκτός πίστας, σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του χιονοδρομικού κέντρου Βαλ ντ'Ιζέρ στη Σαβοΐα. Ο κίνδυνος χιονοστιβάδας στην περιοχή παραμένει εξαιρετικά υψηλός.

Η χιονοστιβάδα παρέσυρε συνολικά έξι σκιέρ, τέσσερις εκ των οποίων συνοδεύονταν από επαγγελματία οδηγό. Όπως αναφέρεται, «παρά την ταχεία επέμβαση των υπηρεσιών διάσωσης, τρία άτομα πέθαναν. Όλοι ήταν εξοπλισμένοι με πομποδέκτες χιονοστιβάδας». Οι αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει έρευνα για τα αίτια του περιστατικού.

Το χιονοδρομικό κέντρο υπενθύμισε ότι ο δείκτης επικινδυνότητας για χιονοστιβάδες βρίσκεται στο επίπεδο 4 σε κλίμακα από 1 έως 5, προτρέποντας τους σκιέρ να περιορίζονται σε ασφαλείς ζώνες και να διαθέτουν εξοπλισμό εντοπισμού.

Η κακοκαιρία Νιλς που έπληξε τη Γαλλία προκάλεσε έντονες χιονοπτώσεις, με ύψη χιονιού από 60 έως και 100 εκατοστά, ενώ σε ορισμένες περιοχές του ορεινού όγκου του Λευκού Όρους καταγράφηκαν ακόμη μεγαλύτερες ποσότητες, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία Météo-France.

Η υπηρεσία είχε εκδώσει για τη Σαβοΐα κόκκινη προειδοποίηση για χιονοστιβάδες για ολόκληρη την ημέρα της Πέμπτης, μια εξαιρετικά σπάνια ενέργεια για τη Γαλλία. Αντιμέτωπα με τον αυξημένο κίνδυνο, πολλά χιονοδρομικά θέρετρα στις γαλλικές Άλπεις επέλεξαν να αναστείλουν πλήρως ή μερικώς τη λειτουργία τους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δεξαμενόπλοιο στο Ορμούζ
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Ο ναύαρχος Βοζούρ ζητά εμπλοκή Κίνας για το Χορμούζ

Ο αρχηγός του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού τόνισε πως η Κίνα πρέπει να αναλάβει πιο ενεργό ρόλο για την αποκατάσταση της ναυσιπλοΐας στο Στενό του Χορμούζ, καθώς τα υπάρχοντα μέτρα θεωρούνται ανεπαρκή.
Σημαίες Γαλλίας πλήθος
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Το ΝΑΤΟ δεν έχει ρόλο σε επιχειρήσεις στο Στενό του Χορμούζ

Η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, Αλίς Ρυφό, τόνισε πως το ΝΑΤΟ διασφαλίζει την ευρωατλαντική ασφάλεια και δεν έχει σχεδιαστεί για επιχειρήσεις στο Στενό του Χορμούζ, καθώς αυτό θα παραβίαζε το διεθνές δίκαιο.
Ισραηλινό πολεμικό πλοίο
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ισραήλ διακόπτει τις εισαγωγές όπλων από Γαλλία λόγω εντάσεων

Το Ισραήλ σταματά τις εισαγωγές στρατιωτικού εξοπλισμού από τη Γαλλία, αντιδρώντας σε ενέργειες όπως η αναγνώριση της Παλαιστίνης το 2025 και η απαγόρευση διέλευσης ισραηλινών αεροσκαφών από τη Γαλλία, χαρακτηρίζοντάς τες εχθρικές.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Παρίσι: Έκπληξη για τις επικρίσεις Τραμπ περί έλλειψης συνεργασίας με ΗΠΑ

Η Γαλλία εξέφρασε έκπληξη για την κριτική Τραμπ σχετικά με τη στάση της στον πόλεμο κατά του Ιράν, διευκρινίζοντας ότι η θέση της παραμένει αμετάβλητη και δεν έχει επιβάλει επίσημα απαγόρευση πτήσεων σε αμερικανικά στρατιωτικά αεροσκάφη.
Σημαίες G7
ΔΙΕΘΝΗ

Η Γαλλία διαψεύδει ότι έκλεισε τον εναέριο χώρο για τα αμερικανικά αεροσκάφη

Διπλωματικές πηγές στο Παρίσι διαψεύδουν τους ισχυρισμούς Τραμπ ότι η Γαλλία έκλεισε τον εναέριο χώρο της στα αμερικανικά στρατιωτικά αεροσκάφη, διευκρινίζοντας πως ισχύει μόνο απαγόρευση προσγείωσης με οπλικά συστήματα.