ΓΔ: 2205.04 0.75% Τζίρος: 200.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Μπιγκ Μπεν και σημαία
Ο Μπιγκ Μπεν με φόντο τη βρετανική σημαία και σύννεφα στο Λονδίνο.

Βρετανία: Ο Άντριου Μαουντμπάτεν-Ουίνδσορ κατηγορείται για διαρροή εγγράφων στον Έπστιν

Συνελήφθη ο Άντριου, αδελφός του βασιλιά Καρόλου, ως ύποπτος για διαρροή διαβαθμισμένων εγγράφων στον Τζέφρι Έπστιν την περίοδο 2001-2011, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν και ανέδειξε η οργάνωση Republic.

Ο Άντριου Μαουντμπάτεν-Ουίνδσορ, νεότερος αδελφός του βασιλιά Καρόλου, συνελήφθη ως ύποπτος για παράβαση καθήκοντος, σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC. Οι κατηγορίες αφορούν την προώθηση διαβαθμισμένων κυβερνητικών εγγράφων στον Τζέφρι Έπστιν, την περίοδο 2001-2011, όταν ο Άντριου κατείχε τη θέση του ειδικού απεσταλμένου του Ηνωμένου Βασιλείου για το διεθνές εμπόριο και τις επενδύσεις.

Η σύλληψη έγινε έπειτα από καταγγελία της οργάνωσης κατά της μοναρχίας Republic, μετά τη δημοσιοποίηση περισσότερων από τριών εκατομμυρίων σελίδων εγγράφων που σχετίζονται με τον Αμερικανό χρηματιστή. Ο Έπστιν είχε καταδικαστεί το 2008 για εξώθηση ανηλίκου στην πορνεία και βρέθηκε νεκρός στο κελί του το 2019.

Τα εν λόγω έγγραφα υπονοούν ότι ο Άντριου προώθησε το 2010 στον Έπστιν εκθέσεις που αφορούσαν το Βιετνάμ, τη Σιγκαπούρη και άλλες χώρες που είχε επισκεφθεί επίσημα. Η αστυνομία του Τέιμς Βάλεϊ και η Εισαγγελική Υπηρεσία του Στέμματος βρίσκονται σε συνεννόηση για τη διερεύνηση της υπόθεσης, η οποία χαρακτηρίζεται από «ιδιαίτερη περιπλοκότητα».

Σύμφωνα με το BBC, η βρετανική αστυνομία συνέλαβε τον νεότερο αδελφό του βασιλιά Καρόλου ως ύποπτο για παράβαση καθήκοντος, κάνοντας λόγο για «έναν άνδρα περίπου 60 ετών». Παράλληλα, βρετανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι έξι περιπολικά και οκτώ αστυνομικοί με πολιτική περιβολή εθεάθησαν να φτάνουν στο Wood Farm του Σάντριγχαμ.

Πρόσφατα, η αστυνομία του Τέιμς Βάλεϊ είχε επιβεβαιώσει ότι ερευνά τις καταγγελίες περί προώθησης διαβαθμισμένων εγγράφων στον Έπστιν, με βάση φακέλους που δημοσιοποιήθηκαν από την αμερικανική κυβέρνηση. Σε ανάρτησή της στο Χ, η αστυνομία ανέφερε ότι ξεκίνησε επίσημη έρευνα για παράβαση καθήκοντος.

Ο Μαουντμπάτεν-Ουίνδσορ, τρίτο παιδί της εκλιπούσης βασίλισσας Ελισάβετ, έχει επανειλημμένα αρνηθεί οποιαδήποτε παράνομη πράξη και έχει δηλώσει ότι μετανιώνει για τη φιλία του με τον Έπστιν. Ωστόσο, δεν έχει προβεί σε σχόλιο μετά τη δημοσιοποίηση των νέων εγγράφων. Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ δεν προχώρησαν σε δήλωση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστήριο και αγορές
ΑΓΟΡΕΣ

Ανοδικό ξεκίνημα για το Χρηματιστήριο με +0,75% και επιλεκτικές κινήσεις

Με άνοδο 0,75% έκλεισε ο Γενικός Δείκτης στις 2.205,04 μονάδες, παρά το αρνητικό κλίμα διεθνώς λόγω της έντασης στα Στενά του Ορμούζ που οδήγησε σε αύξηση των τιμών πετρελαίου. Ενδοσυνεδριακά έφτασε έως τις 2.223,61 μονάδες.
Υπουργείο Εξωτερικών Ελλάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήλωση ΥΠΕΞ Ελλάδας-Γερμανίας για στρατηγική εταιρική σχέση

Οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Γερμανίας υπέγραψαν κοινή δήλωση για στρατηγική συνεργασία σε τομείς όπως εξωτερική πολιτική, ασφάλεια, άμυνα, μετανάστευση, οικονομία, εκπαίδευση και πολιτισμό, εδραιώνοντας τη μακρόχρονη φιλία τους.
Σημαίες Κίνας και ΕΕ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεργασία Δήμου Μαρκόπουλου με την κινεζική Γκουανγκάν για εμπορική ανάπτυξη

Ο Δήμος Μαρκόπουλου υπέγραψε Μνημόνιο συνεργασίας με την κινεζική Γκουανγκάν, για ενίσχυση εμπορικών και οικονομικών σχέσεων, προώθηση τοπικών προϊόντων και διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων και στις δύο πόλεις.
Χρηματιστηριακοί δείκτες γραφικά
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Ανοδική αντίδραση κόντρα στο αρνητικό κλίμα της Ευρώπης

Ανοδικά κινείται το Χρηματιστήριο μετά από τρεις πτωτικές συνεδριάσεις, παρά το αρνητικό κλίμα στην Ευρώπη. Ο Γενικός Δείκτης στις 15:00 ενισχύεται κατά 0,75% στις 2.205,15 μονάδες, με υψηλό ημέρας στις 2.223,61 μονάδες.