ΓΔ: 897.01 -1.45% Τζίρος: 251.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Δεν πέρασε η πρόταση Χατζηιωάννου για απομάκρυνση της διοίκησης

Παραμένει στη θέση της η διοίκηση της easyjet όπως αποφάσισε η τηλεδιάσκεψη των μετόχων ενώ θα προχωρήσει κανονικά και η συμφωνία με την Airbus.

Δεν κατάφερε να απομακρύνει τα υψηλόβαθμα στελέχη της διοίκηση της easyjet, ο ιδρυτής και μεγαλομέτοχος της low cost αεροπορικής εταιρείας Sir Στέλιος Χατζηιώαννου που το τελευταίο διάστημα έχει εντείνει τις επιθέσεις του προς τον πρόεδρο του ΔΣ, τον Διευθ. Σύμβουλο και τον Οικονομικό Διευθυντή της εταιρείας.

Στην τηλεδιάσκεψη των μετόχων που πραγματοποιήθηκε χθες, με θέμα την απομάκρυνση του προέδρου του ΔΣ, του CEO και του CFO, το 57% των μετόχων ψήφισε να παραμείνουν στις θέσεις τους καθώς θα μπορούσε να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στην σταθερότητα της εταιρείας και θα ήταν πλήγμα στην παρούσα φάση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, ο πρόεδρος της εταιρείας John Barton ανέφερε πως «η αεροπορική βιομηχανία βρίσκεται αντιμέτωπη με πρωτοφανείς προκλήσεις και το διοικητικό συμβούλιο έχει θέσει ως άμεση προτεραιότητα του να κάνει τα απαραίτητα βήματα που θα κατευθύνουν με επιτυχία την EasyJet σε αυτούς τους αβέβαιους καιρούς και πρόσθεσε οτι «το διοικητικό συμβούλιο επιζητεί να έχει καλές σχέσεις με όλους τους μετόχους της εταιρείας και ελπίζει ότι οι σχέσεις με τον σερ Στέλιος θα επανέλθουν σε εποικοδομητικό επίπεδο».

Επίσης η συμφωνία με την Airbus για την αγορά 107 αεροσκαφών, την ίδια στιγμή που η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα απολύσει το 30% των εργαζομένων της, θεωρείται απαραίτητη για να υποστηρίξει τα επιχειρησιακά πλάνα της easyjet με τα νέα αεροπλάνα να αντικαθιστούν τον γερασμένο στόλο της εταιρείας ώστε να παραμείνει η εταιρεία ανταγωνιστική.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ