ΓΔ: 1404.11 -0.20% Τζίρος: 85.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

ΕΟΤ - EasyJet: 22 νέα απευθείας δρομολόγια από το εξωτερικό προς Ελλάδα

«Επιβεβαιώσαμε την αποδοτικότητα του μεγάλου προγράμματος συνδιαφήμισης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού και το οποίο "τρέχουμε" τον τελευταίο χρόνο στο εξωτερικό μαζί με την εταιρεία» τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η στρατηγική του ΕΟΤ για αύξηση της τουριστικής κίνησης από τις αγορές του εξωτερικού προς στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Δημήτρης Φραγκάκης συναντήθηκε με στελέχη του easyJet, όπου και έγινε μία αποτίμηση της συνεργασίας του ΕΟΤ μ ε την εταιρεία, ενώ συζητήθηκαν και τα επόμενα βήματα της συνεργασίας.

«Επιβεβαιώσαμε την αποδοτικότητα του μεγάλου προγράμματος συνδιαφήμισης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού και το οποίο "τρέχουμε" τον τελευταίο χρόνο στο εξωτερικό μαζί με την εταιρεία. Το πρόγραμμα συνέβαλε στην περαιτέρω αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού προς την Ελλάδα και στην αύξηση αναγνωρισιμότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος σε σημαντικές ευρωπαϊκές αγορές», αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Φραγκάκης και υπογραμμίζει ότι η easyJet αύξησε κατά 8% τις προσφερόμενες θέσεις προς Ελλάδα τον προηγούμενο χρόνο ενώ αντίστοιχη αύξηση εκτιμάται και για τους επόμενους μήνες η οποία φτάνει στο 9%.

Επίσης, ο γγ του ΕΟΤ σημειώνει ότι η εταιρεία εισάγει στο πρόγραμμά της για φέτος 22 νέα απευθείας δρομολόγια από το εξωτερικό προς ελληνικούς προορισμούς καθώς και ένα νέο αεροδρόμιο, αυτό της Σητείας. Αξιοσημείωτη είναι και η αυξημένη δραστηριότητα από τη Γαλλία με πτήσεις από Λυών, Νίκαια, Μπορντό και για πρώτη φορά από την Ισπανία με πτήσεις από Μάλαγα και Πάλμα προς την Ελλάδα, προσθέτει.

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την easyJet για τη συνεργασία η οποία αποφέρει καρπούς για τον ελληνικό τουρισμό και τη χώρα συνολικά» τονίζει ο Φραγκάκης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε πρώτο πλάνο μπαίνει ο θεματικός τουρισμός στα Χανιά τη φετινή σεζόν

Η ισχυρή δυναμική της πόλης ως τουριστικού προορισμού, αποτυπώνεται στα στοιχεία της Fraport για το Αεροδρόμιο Χανίων «Ιωάννης Δασκαλογιάννης», σύμφωνα με τα οποία το 2023 διακινήθηκαν 3.648.416 επιβάτες(αύξηση 10.9% σε σχέση με το 2022).
Ρέθυμνο, Κρήτη
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προβληματίζει η έλλειψη προσωπικού στα ξενοδοχεία του Ρεθύμνου

Με την σεζόν στην Κρήτη να ξεκινάει φέτος νωρίτερα από τις άλλες χρονιές και το νησί να αναμένει μεγάλο όγκο επισκεπτών, η στελέχωση των τουριστικών μονάδων στο Ρέθυμνο αποτελεί στοίχημα για τους τοπικούς παράγοντες.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η τουριστική σεζόν αρχίζει φέτος νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά στην Κρήτη

Η βαριά βιομηχανία του νησιού ζεσταίνει τις μηχανές της και μάλιστα τα μέχρι και τώρα στοιχεία δείχνουν οι πρώτες αφίξεις μέσω αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους, να εκτελούνται από τις τελευταίες ημέρες του Μαρτίου.