ΓΔ: 2449.29 -0.10% Τζίρος: 260.02 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Καπνός πάνω από Βηρυτό

Ισραηλινά πλήγματα στη νότια Βηρυτό

Το Ισραήλ βομβάρδισε τα ξημερώματα νότια συνοικία της Βηρυτού, λίγο μετά την απάντηση της Χεζμπολά με πυραύλους και drones λόγω της δολοφονίας του ιρανού ανώτατου ηγέτη. Ακούστηκαν εκρήξεις στην περιοχή, σύμφωνα με το ANI.

Το Ισραήλ εξαπέλυσε τις πρώτες πρωινές ώρες βομβαρδισμούς σε νότια συνοικία της Βηρυτού, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης του Λιβάνου. Η επίθεση σημειώθηκε λίγο μετά την ανακοίνωση της Χεζμπολά ότι εκτόξευσε πυραύλους και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα εναντίον του Ισραήλ, ως απάντηση στη δολοφονία του ιρανού ανώτατου ηγέτη Αλί Χαμενεΐ.

Το λιβανικό εθνικό πρακτορείο ειδήσεων ANI μετέδωσε πως «νότια συνοικία της Βηρυτού έγινε στόχος σειράς ισραηλινών βομβαρδισμών». Οι επιθέσεις προκάλεσαν έντονη αναστάτωση στην περιοχή, ενώ οι αρχές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις.

Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφερε ότι ακούστηκαν πολλαπλές εκρήξεις στη Βηρυτό, επιβεβαιώνοντας την ένταση της στρατιωτικής δραστηριότητας κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε στις 03:40 ότι έπληξε «με ακρίβεια» ανώτερους τρομοκράτες της Χεζμπολά στην περιοχή της Βηρυτού, καθώς και ανώτερο στέλεχος του κινήματος «στον νότιο Λίβανο». Οι επιχειρήσεις φαίνεται να αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής κλιμάκωσης στην περιοχή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πανοραμική της Βηρυτού
ΔΙΕΘΝΗ

Χεζμπολάχ: «Ήττα» για ΗΠΑ και Ισραήλ το ιρανοαμερικανικό πρωτόκολλο

Ο Ναΐμ Κάσεμ της Χεζμπολάχ χαρακτήρισε το πρωτόκολλο Ιράν-ΗΠΑ "δήλωση ήττας" για ΗΠΑ και Ισραήλ, ζητώντας την άνευ όρων αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από τον Λίβανο και χαιρετίζοντας τη στάση του Ιράν.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Οι Φρουροί ζητούν πλήρη αποχώρηση του Ισραήλ από τον Λίβανο

Ο διοικητής της Δύναμης Κουντς κάλεσε το Ισραήλ να αποσυρθεί άμεσα από τον Λίβανο, δηλώνοντας πως διαφορετικά θα υποχωρήσει ηττημένο. Η Τεχεράνη ζητά αποχώρηση Ισραηλινών δυνάμεων, ενώ το Ισραήλ τονίζει πως θα μείνει μέχρι να αφοπλιστεί η Χεζμπολάχ.
Το κτίριο της Κνεσέτ
ΔΙΕΘΝΗ

Δημοσκόπηση: Οι Ισραηλινοί βλέπουν το Ιράν νικητή στον πόλεμο

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Εβραϊκού Πανεπιστημίου, το 92% των Ισραηλινών πιστεύει πως το Ιράν βγήκε ενισχυμένο από τον πόλεμο, ενώ το 83% θεωρεί ότι η ασφάλεια του Ισραήλ μειώθηκε, παρά τη στήριξη στις ενέργειες στον Λίβανο.
Αμπάς Αραγτσί, Ιρανός διπλωμάτης
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Κατηγορίες κατά Ισραήλ για επιδίωξη διαρκούς πολέμου στον Λίβανο

Ο Ιρανός ΥΠΕΞ, Αμπάς Αραγτσί, κατηγόρησε το Ισραήλ για προσπάθεια διαρκούς πολέμου, μετά τη δήλωση του Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ πως «όλος ο Λίβανος πρέπει να καεί». Ο Αραγτσί χαρακτήρισε τις δηλώσεις γενοκτονικές και απειλή για όλη την ανθρωπότητα.