ΓΔ: 2623.91 -0.18% Τζίρος: 315.71 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Καπνός πάνω από Βηρυτό

Ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν την Τεχεράνη, απαγορεύτηκαν οι εξαγωγές τροφίμων

Νέες ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν στην Τεχεράνη το απόγευμα, τέταρτη μέρα της σύγκρουσης Ιράν-Ισραήλ-ΗΠΑ, με εκρήξεις να ακούγονται σε πολλές περιοχές. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πλήγμα σε ανώτατο Ιρανό στρατιωτικό.

Ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν εκ νέου στην Τεχεράνη το απόγευμα, σύμφωνα με δημοσιογράφους του AFP, κατά την τέταρτη ημέρα του πολέμου ανάμεσα στο Ιράν, το Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι εκρήξεις ακούστηκαν σε διάφορες περιοχές του κέντρου της ιρανικής πρωτεύουσας, λίγες ώρες μετά από παρόμοια περιστατικά που είχαν συγκλονίσει την πόλη το πρωί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού, πραγματοποιήθηκε πλήγμα εναντίον υψηλόβαθμου ιρανού στρατιωτικού διοικητή στην Τεχεράνη, χωρίς να δοθούν περαιτέρω λεπτομέρειες.

Την ίδια στιγμή, η ιρανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την απαγόρευση εξαγωγών τροφίμων και αγροτικών προϊόντων, λόγω της κλιμάκωσης της σύγκρουσης με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ.

Όπως μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, επικαλούμενο κυβερνητική ανακοίνωση, «η εξαγωγή όλων των προϊόντων διατροφής και των αγροτικών προϊόντων απαγορεύεται μέχρι νεωτέρας». Η κυβέρνηση ανέφερε ότι «δίδει προτεραιότητα στον εφοδιασμό του πληθυσμού με βασικά αγαθά».

Η Τεχεράνη έχει ήδη ενεργοποιήσει σχέδιο έκτακτης ανάγκης από το Σάββατο, οπότε ξεκίνησαν τα αμερικανοϊσραηλινά πλήγματα στο ιρανικό έδαφος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στενό του Ορμούζ πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Πτώση πάνω από 4,5% στις τιμές πετρελαίου μετά τις δηλώσεις Μπέσεντ για συμφωνία

Οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν, καθώς ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Σκοτ Μπέσεντ, δήλωσε πως ενδέχεται να υπάρξει συμφωνία με το Ιράν για το άνοιγμα του στενού του Ορμούζ μέχρι αύριο. Η τιμή του Brent έπεσε στα 81,85 δολάρια.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: ΗΠΑ και Ισραήλ ακύρωσαν επίθεση μετά από αίτημα του Ιράν

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως ΗΠΑ και Ισραήλ αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε νέους βομβαρδισμούς κατά του Ιράν, ύστερα από σχετικό αίτημα της Τεχεράνης και άλλων χωρών, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ανάλογα με τις εξελίξεις.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Κατηγορεί τις ΗΠΑ για κλιμάκωση της έντασης

Ο ιρανικός στρατός κατηγόρησε τις ΗΠΑ για κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή και κάλεσε τους συμμάχους τους να επανεξετάσουν τη συνεργασία τους, προειδοποιώντας ότι όποιος στηρίζει την Ουάσινγκτον κινδυνεύει με πόλεμο.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ και Ισραήλ εξετάζουν πλήγματα σε ενεργειακές δομές του Ιράν

Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ σχεδιάζουν βομβαρδισμούς σε ενεργειακές υποδομές του Ιράν, πιθανώς το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με πηγές του CBS News. Ο Τραμπ δεν έχει εγκρίνει ακόμη την επιχείρηση, με στόχο πιθανή διακοπή ρεύματος στην Τεχεράνη.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Το Πακιστάν αναφέρει συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν

Η κυβέρνηση του Πακιστάν μεσολαβεί μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν για αποκλιμάκωση μετά τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς και τις ιρανικές επιθέσεις, ενώ η σύγκρουση εξαπλώνεται με επίθεση drone σε αιγυπτιακό λιμάνι της Μεσογείου.