Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε τη σύλληψη τριών ανδρών ως υπόπτων για συνδρομή ξένης μυστικής υπηρεσίας, με τα αδικήματα να σχετίζονται με την Κίνα. Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο ευρείας επιχείρησης της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αξιωματικοί συνέλαβαν έναν 39χρονο στο Λονδίνο, καθώς και έναν 68χρονο και έναν 43χρονο στην Ουαλία. Και οι τρεις άνδρες τέθηκαν υπό κράτηση για περαιτέρω ανάκριση.
Οι συλλήψεις έγιναν βάσει του Νόμου περί Εθνικής Ασφαλείας του 2023, ο οποίος δίνει τη δυνατότητα στους εισαγγελείς να παραπέμπουν σε δίκη υπόπτους για κατασκοπεία σε ένα ευρύτερο πλαίσιο περιστάσεων και δραστηριοτήτων που απειλούν την εθνική ασφάλεια.
Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε κατοικίες όπου συνελήφθησαν οι ύποπτοι, καθώς και σε άλλες διευθύνσεις στο Λονδίνο, την Ουαλία και τη Σκωτία, όπως αναφέρει η αστυνομία.
«Ενώ πρόκειται για σοβαρά ζητήματα, δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει οποιαδήποτε επικείμενη ή άμεση απειλή για το κοινό που σχετίζεται με αυτό», δήλωσε η επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής αστυνομίας του Λονδίνου, διοικητής Έλεν Φάλαγκαν.