ΓΔ: 2636.54 -1.24% Τζίρος: 502.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Δεξαμενόπλοιο στο Ορμούζ

G7: Τηλεδιάσκεψη για τις ενεργειακές επιπτώσεις του πολέμου στο Ιράν

Ο Εμανουέλ Μακρόν θα προεδρεύσει αύριο τηλεδιάσκεψης G7 για τις ενεργειακές συνέπειες της κρίσης στη Μέση Ανατολή και πιθανά μέτρα αντιμετώπισης, ανακοίνωσε το Ελιζέ. Η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 16:00 ώρα Ελλάδος.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν θα προεδρεύσει αύριο, Τετάρτη, τηλεδιάσκεψης των ηγετών της G7 με θέμα τις ενεργειακές επιπτώσεις του πολέμου στη Μέση Ανατολή και τα μέτρα που εξετάζονται για την αντιμετώπιση της κρίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ελιζέ.

Η τηλεδιάσκεψη των ηγετών της G7 έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 16:00 (ώρα Ελλάδος).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βαρέλια πετρελαίου και γράφημα
ΔΙΕΘΝΗ

Η G7 θα διαθέσει 100 εκατ. βαρέλια ντίζελ και πετρελαίου σε 4 μήνες

Η G7 θα αποδεσμεύσει έως 100 εκ. βαρέλια ντίζελ και αργού πετρελαίου από τα αποθέματά της τους επόμενους τέσσερις μήνες για να μετριάσει τις τιμές καυσίμων και δεσμεύτηκε να μην περιορίσει τις εξαγωγές, ανακοίνωσε ο Μακρόν.
Εμμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Παρίσι: Σύνοδος G7 για ενέργεια – Προειδοποίηση Μακρόν σε Ρωσία

Ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε ότι το Παρίσι θα φιλοξενήσει σύντομα σύνοδο G7 για ενεργειακά ζητήματα, με στόχο τον καλύτερο συντονισμό αποθεμάτων και την αποφυγή εντάσεων, ενώ διασφαλίζει ότι η Γαλλία είναι έτοιμη για τον χειμώνα.
Εμανουέλ Μακρόν συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Θετική η συμφωνία Ιράν-ΗΠΑ, στήριξη από τις χώρες της G7

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, χαρακτήρισε θετική τη συμφωνία Ιράν-ΗΠΑ και δήλωσε πως η G7 θα δράσει άμεσα για εφαρμογή της, διασφαλίζοντας το άνοιγμα των στενών του Ορμούζ. Τάχθηκε κατά των διοδίων και ζήτησε προστασία του Λιβάνου.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Θα συνομιλήσω με Ιράν για λύση και άνοιγμα Στενών Ορμούζ

Ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι θα επικοινωνήσει με τις ιρανικές αρχές για να βρεθεί λύση στην αύξηση των τιμών καυσίμων και να προωθήσει το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ, ελπίζοντας σε πρόοδο τις επόμενες μέρες.
Εμμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Να αποφευχθούν περιορισμοί στις εξαγωγές ενέργειας

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε από τις χώρες της G7 να αποφύγουν περιορισμούς στις εξαγωγές πετρελαίου και αερίου για να σταθεροποιηθούν οι αγορές και να αποκατασταθεί άμεσα η ελεύθερη ναυσιπλοΐα στα Στενά του Ορμούζ.