Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι «θα εντείνει τις στοχευμένες χερσαίες επιχειρήσεις» και τα πλήγματα στον Λίβανο, σύμφωνα με προειδοποίηση του αρχηγού του γενικού επιτελείου στρατηγού Εγιάλ Ζαμίρ.
«Η επιχείρηση κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ μόλις ξεκίνησε (...) Πρόκειται για μία μακρόπνοη επιχείρηση και είμαστε έτοιμοι για αυτήν», ανέφερε ο στρατηγός Ζαμίρ σε επίσημη ανακοίνωσή του.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο στρατός «ετοιμάζεται να ενισχύσει τις στοχευμένες χερσαίες επιχειρήσεις και τα πλήγματα, κατ' εφαρμογήν δομημένου σχεδίου». Τόνισε επίσης πως «δεν θα σταματήσει πριν απωθηθεί μακριά από τα σύνορα η απειλή και διασφαλισθεί μακροπρόθεσμη ασφάλεια για τους κατοίκους του βόρειου Ισραήλ».
Αντίδραση του Λιβάνου
Ο πρόεδρος του Λιβάνου Ζοζέφ Αούν κατήγγειλε τις ισραηλινές επιθέσεις στον νότιο Λίβανο κατά γεφυρών και άλλων υποδομών, χαρακτηρίζοντάς τις «προοίμιο χερσαίας εισβολής».
Σύμφωνα με ανακοίνωση της λιβανικής προεδρίας, ο πρόεδρος Αούν καταδίκασε «την στοχοποίηση και την καταστροφή από το Ισραήλ υποδομών και ζωτικής σημασίας εγκαταστάσεων στον νότιο Λίβανο, κυρίως της γέφυρας Κασμίγε επάνω από τον ποταμό Λιτάνι και άλλων γεφυρών».
Ο πρόεδρος Αούν σημείωσε ότι «οι επιθέσεις αυτές συνιστούν επικίνδυνη κλιμάκωση και κατάφωρη παραβίαση της κυριαρχίας του Λιβάνου» και τις χαρακτήρισε «προοίμιο χερσαίας εισβολής», μετά την ανακοίνωση του Ισραήλ ότι ο στρατός έχει λάβει εντολή να καταστρέψει όλες τις γέφυρες που θεωρούνται ότι χρησιμοποιούνται από τη Χεζμπολάχ.