ΓΔ: 2694.96 -1.16% Τζίρος: 326.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Καπνός πάνω από Βηρυτό

Ισραηλινός στρατός: Θα αυξήσουμε τις στοχευμένες επιχειρήσεις στο Λίβανο

Ο αρχηγός του ισραηλινού στρατού προειδοποιεί για ενίσχυση των στοχευμένων χερσαίων επιχειρήσεων και πληγμάτων στον Λίβανο, δηλώνοντας πως η επιχείρηση κατά της Χεζμπολάχ θα συνεχιστεί μέχρι να διασφαλιστεί η ασφάλεια στα βόρεια σύνορα.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι «θα εντείνει τις στοχευμένες χερσαίες επιχειρήσεις» και τα πλήγματα στον Λίβανο, σύμφωνα με προειδοποίηση του αρχηγού του γενικού επιτελείου στρατηγού Εγιάλ Ζαμίρ.

«Η επιχείρηση κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ μόλις ξεκίνησε (...) Πρόκειται για μία μακρόπνοη επιχείρηση και είμαστε έτοιμοι για αυτήν», ανέφερε ο στρατηγός Ζαμίρ σε επίσημη ανακοίνωσή του.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο στρατός «ετοιμάζεται να ενισχύσει τις στοχευμένες χερσαίες επιχειρήσεις και τα πλήγματα, κατ' εφαρμογήν δομημένου σχεδίου». Τόνισε επίσης πως «δεν θα σταματήσει πριν απωθηθεί μακριά από τα σύνορα η απειλή και διασφαλισθεί μακροπρόθεσμη ασφάλεια για τους κατοίκους του βόρειου Ισραήλ».

Αντίδραση του Λιβάνου

Ο πρόεδρος του Λιβάνου Ζοζέφ Αούν κατήγγειλε τις ισραηλινές επιθέσεις στον νότιο Λίβανο κατά γεφυρών και άλλων υποδομών, χαρακτηρίζοντάς τις «προοίμιο χερσαίας εισβολής».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της λιβανικής προεδρίας, ο πρόεδρος Αούν καταδίκασε «την στοχοποίηση και την καταστροφή από το Ισραήλ υποδομών και ζωτικής σημασίας εγκαταστάσεων στον νότιο Λίβανο, κυρίως της γέφυρας Κασμίγε επάνω από τον ποταμό Λιτάνι και άλλων γεφυρών».

Ο πρόεδρος Αούν σημείωσε ότι «οι επιθέσεις αυτές συνιστούν επικίνδυνη κλιμάκωση και κατάφωρη παραβίαση της κυριαρχίας του Λιβάνου» και τις χαρακτήρισε «προοίμιο χερσαίας εισβολής», μετά την ανακοίνωση του Ισραήλ ότι ο στρατός έχει λάβει εντολή να καταστρέψει όλες τις γέφυρες που θεωρούνται ότι χρησιμοποιούνται από τη Χεζμπολάχ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Οι συνομιλίες Ισραήλ-Λιβάνου στη Ρώμη μετατίθενται για Οκτώβριο

Οι διπλωματικές διαπραγματεύσεις Ισραήλ-Λιβάνου που επρόκειτο να γίνουν στη Ρώμη αναβάλλονται για τον Οκτώβριο, ενώ οι πρεσβευτές των δύο χωρών θα συναντηθούν στην Ουάσιγκτον για διμερείς συζητήσεις την επόμενη εβδομάδα.
Βομβαρδισμός στο νότιο Λίβανο
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Έτοιμη για νέους βομβαρδισμούς κατά Χεζμπολάχ δηλώνει η κυβέρνηση

Η Ισραήλ δηλώνει έτοιμη να συνεχίσει τους βομβαρδισμούς εναντίον της Χεζμπολάχ, μετά την καταστροφή μεγάλου υπόγειου συγκροτήματος της οργάνωσης στη νότια Λίβανο, χρησιμοποιώντας 1.100 τόνους εκρηκτικών.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινός στρατός ανατινάζει σήραγγες, σεισμός 4,1 Ρίχτερ στον Λίβανο

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ σημειώθηκε στον νότιο Λίβανο, σύμφωνα με το USGS, μετά από ανατίναξη υπόγειων σηράγγων της Χεζμπολάχ από το Ισραήλ. Η έκρηξη έγινε αισθητή και καταγράφηκε από δημοσιογράφους και εικόνες.
Βομβαρδισμός στο νότιο Λίβανο
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Καταστροφή υπόγειων υποδομών Χεζμπολάχ στον Λίβανο από τον στρατό

Ο ισραηλινός στρατός κατέστρεψε υπόγειες εγκαταστάσεις της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο, σύμφωνα με δήλωση του Νετανιάχου και του Κατς. Ακούστηκαν εκρήξεις στην περιοχή, ολοκληρώνοντας τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας.
Βομβαρδισμός στο νότιο Λίβανο
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: Ο στρατός προειδοποιεί για κίνδυνο συμφωνίας λόγω Ισραήλ

Ο στρατός Λιβάνου προειδοποιεί πως η πρόσφατη ισραηλινή κλιμάκωση στον νότο απειλεί τη συμφωνία που επετεύχθη με το Ισραήλ και δυσχεραίνει τις προσπάθειες εδραίωσης της ασφάλειας στην περιοχή, αναφέροντας χιλιάδες παραβιάσεις.
Βομβαρδισμός στο νότιο Λίβανο
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο: 12 νεκροί, συνεχίζονται οι επιχειρήσεις

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει τα πλήγματα κατά της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο, μετά τον θάνατο 12 ατόμων από αεροπορικές επιδρομές, με τα περισσότερα θύματα να ανήκουν στην ίδια οικογένεια, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών.