ΓΔ: 2449.29 -0.10% Τζίρος: 260.02 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Καπνός πάνω από Βηρυτό

Ισραηλινός στρατός: Ιρανικός πύραυλος έπληξε τη Βηρυτό

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι ιρανικός πύραυλος έπεσε το μεσημέρι στη Βηρυτό, 25 μέρες μετά την έναρξη του πολέμου. Το περιστατικό συνέπεσε με την απόφαση του Λιβάνου να απελάσει τον νέο Ιρανό πρέσβη.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι ένας πύραυλος εκτοξεύτηκε από το Ιράν και έπεσε γύρω στο μεσημέρι στη Βηρυτό, καθώς συμπληρώνονται 25 ημέρες από την έναρξη του πολέμου που ξέσπασε μετά την ισραηλινοαμερικανική επίθεση στο Ιράν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατού, «κατόπιν εκτιμήσεων και με βάση τις πληροφορίες που διαθέτει ο ισραηλινός στρατός, λαμβάνοντας υπόψη και τα πλήγματα που σημειώθηκαν νωρίτερα προς την κατεύθυνση του κράτους του Ισραήλ, ένας βαλλιστικός πύραυλος που εκτοξεύθηκε από το τρομοκρατικό ιρανικό καθεστώς έπεσε στη Βηρυτό».

Η ανακοίνωση δεν περιλάμβανε περαιτέρω διευκρινίσεις για το περιστατικό ή τις πιθανές ζημιές που προκλήθηκαν.

Απαντώντας σε ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου, εκπρόσωπος του στρατού ανέφερε ότι το πλήγμα σημειώθηκε «γύρω στο μεσημέρι». Η ώρα αυτή συνέπεσε με την ανακοίνωση της κυβέρνησης του Λιβάνου για την απέλαση του νέου πρέσβη του Ιράν στη Βηρυτό.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πανοραμική της Βηρυτού
ΔΙΕΘΝΗ

Χεζμπολάχ: «Ήττα» για ΗΠΑ και Ισραήλ το ιρανοαμερικανικό πρωτόκολλο

Ο Ναΐμ Κάσεμ της Χεζμπολάχ χαρακτήρισε το πρωτόκολλο Ιράν-ΗΠΑ "δήλωση ήττας" για ΗΠΑ και Ισραήλ, ζητώντας την άνευ όρων αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από τον Λίβανο και χαιρετίζοντας τη στάση του Ιράν.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Οι Φρουροί ζητούν πλήρη αποχώρηση του Ισραήλ από τον Λίβανο

Ο διοικητής της Δύναμης Κουντς κάλεσε το Ισραήλ να αποσυρθεί άμεσα από τον Λίβανο, δηλώνοντας πως διαφορετικά θα υποχωρήσει ηττημένο. Η Τεχεράνη ζητά αποχώρηση Ισραηλινών δυνάμεων, ενώ το Ισραήλ τονίζει πως θα μείνει μέχρι να αφοπλιστεί η Χεζμπολάχ.
Το κτίριο της Κνεσέτ
ΔΙΕΘΝΗ

Δημοσκόπηση: Οι Ισραηλινοί βλέπουν το Ιράν νικητή στον πόλεμο

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Εβραϊκού Πανεπιστημίου, το 92% των Ισραηλινών πιστεύει πως το Ιράν βγήκε ενισχυμένο από τον πόλεμο, ενώ το 83% θεωρεί ότι η ασφάλεια του Ισραήλ μειώθηκε, παρά τη στήριξη στις ενέργειες στον Λίβανο.