ΓΔ: 2623.25 0.38% Τζίρος: 234.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Σημαίες Τουρκίας Αιγύπτου

Ισλαμαμπάντ: Συνομιλίες για μόνιμη ειρήνη στο Ιράν με 4 χώρες

Πακιστάν, Σαουδική Αραβία, Τουρκία και Αίγυπτος συζήτησαν τρόπους να λήξει οριστικά ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή. Η Κίνα στηρίζει τις συνομιλίες, που ίσως φιλοξενηθούν στο Ισλαμαμπάντ, σύμφωνα με τον ΥΠΕΞ του Πακιστάν.

Το Πακιστάν, η Σαουδική Αραβία, η Τουρκία και η Αίγυπτος πραγματοποίησαν σήμερα κοινές συνομιλίες στο Ισλαμαμπάντ, με στόχο να εξεταστούν πιθανοί τρόποι για τον τερματισμό του πολέμου στη Μέση Ανατολή, όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Πακιστάν Ισάκ Νταρ.

Οι τέσσερις χώρες επιδιώκουν μια κοινή στρατηγική αποκλιμάκωσης της έντασης μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ιράν, σύμφωνα με τη δήλωση του Πακιστανού υπουργού. Οι διπλωματικές επαφές πραγματοποιήθηκαν σε κλίμα συνεργασίας και συντονισμού.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα, ο Νταρ υπογράμμισε ότι όλες οι πλευρές εξέφρασαν εμπιστοσύνη στη διευκόλυνση που παρέχει το Πακιστάν στη διαδικασία. Παράλληλα, σημείωσε πως η Κίνα «υποστηρίζει πλήρως» την πρωτοβουλία να φιλοξενηθούν οι πιθανές συνομιλίες μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν στο Ισλαμαμπάντ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Τουρκίας Αιγύπτου
ΔΙΕΘΝΗ

Τετραμερής ΥΠΕΞ Αιγύπτου, Πακιστάν, Τουρκίας, Σ. Αραβίας την Κυριακή στο Κάιρο

Συνάντηση στην Αίγυπτο θα έχουν Κυριακή οι ΥΠΕΞ Πακιστάν, Αιγύπτου, Σαουδικής Αραβίας και Τουρκίας, για συνομιλίες σχετικά με την ειρήνη και τη σταθερότητα στη Μέση Ανατολή, με έμφαση στις περιφερειακές εξελίξεις.
Αεροφωτογραφία Ισλαμαμπάντ
ΔΙΕΘΝΗ

Πακιστάν: Περιοδεία Σαρίφ σε Μέση Ανατολή για συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν, Σεχμπάζ Σαρίφ, ξεκινά περιοδεία σε Σαουδική Αραβία, Κατάρ και Τουρκία, ενισχύοντας τις διπλωματικές προσπάθειες μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν. Στην Τουρκία θα μετάσχει και στο Διπλωματικό Φόρουμ της Αττάλειας.
Σημαίες Τουρκίας Αιγύπτου
ΔΙΕΘΝΗ

Σύνοδος ΥΠΕΞ Πακιστάν, Σ. Αραβίας, Τουρκίας και Αιγύπτου για Μ. Ανατολή

Σύνοδος υπουργών Εξωτερικών Πακιστάν, Σαουδικής Αραβίας, Αιγύπτου και Τουρκίας θα γίνει στο Ισλαμαμπάντ στις 29-30 Μαρτίου για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή και θα περιλαμβάνει συνάντηση με τον Πακιστανό πρωθυπουργό.
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΔΙΕΘΝΗ

Η Άγκυρα επιδιώκει διεύρυνση της κοινής αμυντικής συμφωνίας της Μέκκας

Ο Ερντογάν εξέφρασε την επιθυμία του να επεκταθεί η αμυντική συμφωνία Τουρκίας-Σαουδικής Αραβίας-Πακιστάν και σε άλλες χώρες της περιοχής, ενώ ο Τούρκος ΥΠΕΞ ανέφερε ότι η Αίγυπτος ίσως συμμετάσχει στο μέλλον.
Σημαία Σαουδικής Αραβίας
ΔΙΕΘΝΗ

Αμυντική συμφωνία μεταξύ Σαουδικής Αραβίας, Τουρκίας και Πακιστάν

Σαουδική Αραβία, Πακιστάν και Τουρκία πρόκειται να υπογράψουν συμφωνία αμοιβαίας άμυνας σήμερα στην Τζέντα, εν μέσω εντάσεων στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με στρατιωτικές και κυβερνητικές πηγές από το Ριάντ.