Η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούντια Σέινμπαουμ ανακοίνωσε ότι η κυβέρνησή της θα λάβει σημαντικά μέτρα μετά τον θάνατο, την προηγούμενη εβδομάδα, ενός μεξικανού μετανάστη σε κέντρο κράτησης της ομοσπονδιακής αστυνομίας μετανάστευσης (ICE).
Σύμφωνα με στοιχεία της μεξικανικής κυβέρνησης, πρόκειται για τον 14ο θάνατο μεξικανού κρατουμένου της ICE από τις αρχές του έτους, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.
«Θα αναλάβουμε περαιτέρω δράση. Θα προχωρήσουμε σε αρκετές ενέργειες προκειμένου να διαμαρτυρηθούμε για τον θάνατο ακόμη ενός Μεξικανού στις ΗΠΑ», δήλωσε η πρόεδρος Σέινμπαουμ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, υπογραμμίζοντας την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για την προστασία των πολιτών της στο εξωτερικό.