ΓΔ: 2707.83 1.57% Τζίρος: 423.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Ρωσική σημαία κυβερνητικό κτίριο

Μαζική επίθεση drones στη βορειοδυτική Ρωσία με ζημιές στο Ουστ Λούγκα

Μαζική επίθεση με drones έπληξε τη βορειοδυτική Ρωσία, με ζημιές στην περιφέρεια του Λένινγκραντ και στο Ουστ Λούγκα, ενώ τραυματίστηκαν τρεις άνθρωποι.

Μια μαζική επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπληξε τη βορειοδυτική Ρωσία, προκαλώντας ζημιές στο λιμάνι Ουστ-Λούγκα στη Βαλτική, κομβικό για τις εξαγωγές ρωσικών υδρογονανθράκων, καθώς και σε σχολείο, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις άνθρωποι, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Λένινγκραντ, Αλεξάντρ Ντροζντένκο, ανέφερε ότι 38 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα καταρρίφθηκαν από τη ρωσική αντιαεροπορική άμυνα στη διάρκεια της νύχτας. Η περιοχή βρίσκεται εκατοντάδες χιλιόμετρα από το μέτωπο, με πρωτεύουσα την Αγία Πετρούπολη.

Ο Ντροζντένκο δεν προσδιόρισε την προέλευση των drones, ωστόσο η Ουκρανία εξαπολύει εδώ και περισσότερο από τέσσερα χρόνια νυχτερινές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη προς τη Ρωσία, σε απάντηση στους καθημερινούς βομβαρδισμούς του εδάφους της από τον ρωσικό στρατό, στοχεύοντας κυρίως ενεργειακές υποδομές.

«Δεν υπάρχουν ζημιές στο λιμάνι Ουστ-Λούγκα», σημείωσε ο αξιωματούχος μέσω του Telegram, αν και το λιμάνι αυτό στον κόλπο της Φινλανδίας έχει βρεθεί επανειλημμένα στο στόχαστρο τις τελευταίες ημέρες. Το Ουστ-Λούγκα αποτελεί βασικό κόμβο για τις ρωσικές εξαγωγές λιπασμάτων, πετρελαίου και άνθρακα.

Ο κυβερνήτης διευκρίνισε ότι η πτώση συντριμμιών από τα αναχαιτισμένα drones προκάλεσε ζημιές σε τρεις πολυκατοικίες και δύο αίθουσες σχολείου, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις άνθρωποι, ανάμεσά τους δύο παιδιά. Οι επιθέσεις, όπως πρόσθεσε, συνεχίζονται.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, περίπου 50 πτήσεις ακυρώθηκαν στο αεροδρόμιο της Αγίας Πετρούπολης, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ρωσίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κάγια Κάλας Συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Πρώτη συζήτηση ΕΕ για μηχανισμό κατά υβριδικών απειλών Ρωσίας

Η Κάγια Κάλας τόνισε την ανάγκη ευρωπαϊκής αντίδρασης στις υβριδικές ρωσικές επιθέσεις, προτείνοντας νέο μηχανισμό έκτακτης ανάγκης στην ΕΕ, συμπληρωματικό του ΝΑΤΟ, ώστε τα κράτη-μέλη να συντονίζονται καλύτερα και γρηγορότερα.
κράνος ΕΕ άμυνας
ΔΙΕΘΝΗ

Ο αρχηγός του ΝΑΤΟ ζητά καταδίκη ρωσικών δολιοφθορών από Ευρώπη

Ο Αλέξους Γκρινκέβιτς, διοικητής του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, τόνισε πως οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να αποδίδουν ευθύνες στη Μόσχα για υβριδικές επιθέσεις και να ενισχύουν την υποστήριξή τους στην Ουκρανία.
Κατεστραμμένο εργοστάσιο έκρηξη
ΔΙΕΘΝΗ

Πυρκαγιά σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων: Πέντε νεκροί στη Γιαροσλάβλ

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυρκαγιά σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων στη Γιαροσλάβλ της Ρωσίας, σύμφωνα με το Interfax. Η φωτιά κατέστρεψε δύο κτίρια και πάνω από 100 διασώστες συμμετείχαν στην κατάσβεση.
Σεργκέι Λαβρόφ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Λαβρόφ: Υπό όρους θα εξετάσουμε μεταφορά των S-400 από την Τουρκία

Η Ρωσία δηλώνει ανοιχτή σε πιθανή μεταφορά των τουρκικών S-400 σε άλλη χώρα, αλλά υπό όρους και με ρωσική έγκριση, σύμφωνα με τον Σεργκέι Λαβρόφ, σε συνάντηση με δημοσιογράφους στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
Περιπλανώμενο πυρομαχικό drone
ΔΙΕΘΝΗ

Τρεις νεκροί από ουκρανική επίθεση στην περιφέρεια Κρασνοντάρ

Τρεις νεκροί και δύο τραυματισμένοι από επίθεση ουκρανικών drones στην Κρασνοντάρ, νότια Ρωσία. Η επίθεση προκάλεσε πυρκαγιές σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις που έχουν πλέον σβήσει, σύμφωνα με τις αρχές.
Βλαντίμιρ Πούτιν
ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν: Απειλεί την Ουκρανία με συνέπειες για επιθέσεις σε υποδομές

Ο Πούτιν δήλωσε πως η Ρωσία είναι έτοιμη για συνομιλίες με το Κίεβο μετά τις εκλογές, κατηγορώντας την Ουκρανία για επιθέσεις σε Μόσχα και εκλογικά τμήματα. Προειδοποίησε ότι το Κίεβο θα υποστεί συνέπειες για επιθέσεις σε μη στρατιωτικούς στόχους.