ΓΔ: 2634.24 1.34% Τζίρος: 194.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία

Στο επίκεντρο Ζελένσκι-Ερντογάν η ασφάλεια και τα ενεργειακά έργα

Ο Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι με τον Ερντογάν συμφώνησαν σε νέα βήματα συνεργασίας για την ασφάλεια, με ομάδες εργασίας να οριστικοποιούν λεπτομέρειες, δίνοντας έμφαση σε τεχνογνωσία και κοινά έργα υποδομής φυσικού αερίου.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι συμφώνησε με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να προχωρήσουν σε «νέα βήματα» ενίσχυσης της συνεργασίας τους στον τομέα της ασφάλειας. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, υπάρχει η απαιτούμενη πολιτική βούληση και οι ομάδες εργασίας των δύο χωρών θα οριστικοποιήσουν τις σχετικές λεπτομέρειες το επόμενο διάστημα.

«Αυτό ισχύει πρωτίστως για τους τομείς στους οποίους μπορούμε να υποστηρίξουμε την Τουρκία: τεχνογνωσία, τεχνολογία και εμπειρία», ανέφερε ο Ζελένσκι σε ανάρτησή του στο Telegram, μετά τη συνάντησή του με τον Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη.

Παράλληλα, ο Ουκρανός πρόεδρος σημείωσε ότι εξετάστηκε η προοπτική κοινών έργων υποδομής φυσικού αερίου, καθώς και η συνεργασία στην εκμετάλλευση κοιτασμάτων αερίου, ανοίγοντας τον δρόμο για πιθανές επενδυτικές πρωτοβουλίες.

Από την πλευρά του, ο Ερντογάν διαβεβαίωσε τον Ζελένσκι ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να στηρίζει τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας. Ο Τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε επίσης τη σημασία της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας στη Μαύρη Θάλασσα και τόνισε ότι η ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού παραμένει ζωτικής σημασίας για την περιοχή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Το Κίεβο έπληξε εγκαταστάσεις αερίου στο Όρενμπουργκ

Η Ουκρανία έπληξε εγκαταστάσεις φυσικού αερίου στην Όρενμπουργκ της Ρωσίας, ενώ ο Ζελένσκι τόνισε τις επιτυχίες στις μακρινές επιθέσεις και τόνισε τη συνεργασία με ευρωπαϊκούς συμμάχους για αντιαεροπορική άμυνα.
Βουλή Τουρκίας Άγκυρα
ΔΙΕΘΝΗ

Η Τουρκία δηλώνει έτοιμη για έρευνες πετρελαίου και αερίου στη Συρία

Στο τηλεγράφημα για τις έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου της Άγκυρας στη Συρία, ο όρος «μη δεσμευτική συμφωνία» αντικαταστάθηκε από «μνημόνιο κατανόησης» στην τελευταία παράγραφο.
Βλαντίμιρ Πούτιν
ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν: Υποβάθμισε τις ζημιές από ουκρανικές επιθέσεις σε εργοστάσια

Ο Πούτιν δήλωσε πως οι ουκρανικές επιθέσεις σε ρωσικές βιομηχανικές εγκαταστάσεις, όπως διυλιστήρια και αποθήκες της Wildberries, δεν είχαν σοβαρές επιπτώσεις στη Ρωσία, υποβαθμίζοντας τη σημασία τους σε οικονομικό συνέδριο.
αντλίες άντλησης πετρελαίου
ΔΙΕΘΝΗ

Η Άγκυρα έτοιμη για έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Συρία

Η Τουρκία δήλωσε έτοιμη να συνεργαστεί με τη Συρία για εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου, με σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις σε ξηρά και θάλασσα, ενώ επεκτείνει τις δραστηριότητές της στη Σομαλία και τη Λιβύη.
Nord Stream 2 αγωγός
ΔΙΕΘΝΗ

Σύλληψη δεύτερου Ουκρανού για σαμποτάζ στους αγωγούς Nord Stream

Στην Κροατία συνελήφθη ένας Ουκρανός που φέρεται να εμπλέκεται στη δολιοφθορά των αγωγών Nord Stream το 2022, κατόπιν ευρωπαϊκού εντάλματος. Θα εκδοθεί στη Γερμανία, ενώ κατηγορίες έχουν απαγγελθεί και σε άλλο Ουκρανό για τον ίδιο λόγο.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Ουκρανικό χτύπημα σε δύο ρωσικές δεξαμενές πετρελαίου

Η Ουκρανία έπληξε δύο ρωσικές δεξαμενές πετρελαίου μακριά από το μέτωπο, σύμφωνα με τον Ζελένσκι, ενώ ανέφερε και επιθέσεις σε αντλιοστάσιο στην Ούφα και τερματικό στη Ροστόφ ως απάντηση στη ρωσική επιθετικότητα.