ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:05:44 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Διευρύνθηκε το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ

Αυξήθηκε τον Αύγουστο το αεμρικανικό εμπορικό έλλειμμα καθώς οι εισαγωγές ανήλθαν σε επίπεδα ρεκόρ ενώ ο εμπορικός πόλεμος με την Κίνα έχει προκαλέσει το δικό του πλήγμα στις αμερικανικές εξαγωγές.

Το αμερικανικό εμπορικό έλλειμμα αυξήθηκε τον Αύγουστο καθώς οι εισαγωγές καταναλωτικών αγαθών ανήλθαν σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ, αλλά το έλλειμμα με την Κίνα, που είναι στο επίκεντρο της ατζέντας «Πρώτα η Αμερική» της κυβέρνησης Τραμπ, συρρικνώθηκε.

Το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι το εμπορικό έλλειμμα αυξήθηκε κατά 1,6% στα 54,9 δισεκ. δολάρια. Το εμπορικό έλλειμμα του Ιουλίου παρέμεινε αμετάβλητο στα 54,0 δισεκ. δολάρια. Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν μικρή διεύρυνση του εμπορικού ελλείμματος τον Αύγουστο στα 54,5 δισεκ. δολάρια.

Το πολιτικά ευαίσθητο έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο αγαθών με την Κίνα μειώθηκε κατά 3,1% στα 31,8 δισεκ. δολάρια, σε μη προσαρμοσμένη βάση, με τις εισαγωγές να μειώνονται κατά 0,8%. Οι εξαγωγές στην Κίνα αυξήθηκαν κατά 8,0% τον Αύγουστο, χάρη στις πωλήσεις σόγιας. Το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο αγαθών με την Ευρωπαϊκή Ένωση κατέγραψε άλμα 23,7% στα 15,3 δισεκ. δολάρια.

Τον Αύγουστο, οι εξαγωγές προϊόντων αυξήθηκαν κατά 0,3% στα 138,6 δισεκ. δολάρια, ενώ οι εισαγωγές αγαθών αυξήθηκαν κατά 0,6% στα 213,0 δισεκ. δολάρια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Καμία ανησυχία για ύφεση της οικονομίας

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν δήλωσε ότι δεν βλέπει απειλή ύφεσης, ενώ η κυβέρνηση Τραμπ προσπαθεί να αναβιώσει τις διαπραγματεύσεις με την Κίνα για το εμπόριο, προσθέτοντας ότι αναμένει μια θετική χρονιά για την αμερικανική οικονομία.
ΔΙΕΘΝΗ

Η αμερικανική αλυσίδα λιανικής Walmart καταργεί 2.000 θέσεις εργασίας

Οι απώλειες περιλαμβάνουν περισσότερες από 1.000 θέσεις σε μια αποθήκη στο Τέξας, δήλωσε τη Δευτέρα η επιτροπή εργατικού δυναμικού της πολιτείας. Ο γίγαντας της λιανικής αναμένει επίσης μείωση άλλα χίλια άτομα σε άλλες πολιτείες.