ΓΔ: 2513.22 0.84% Τζίρος: 242.89 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία

Μελόνι: Να ανασταλούν οι δημοσιονομικοί κανόνες αν συνεχιστεί η κρίση

Η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι κάλεσε την ΕΕ να εξετάσει την προσωρινή αναστολή των δημοσιονομικών κανόνων, αν ο πόλεμος εξαπλωθεί στο Ιράν, και δήλωσε έτοιμη για μέτρα κατά της κερδοσκοπίας στην ενέργεια, περιλαμβανομένου έκτακτου φόρου.

Η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι κάλεσε τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εξετάσουν το ενδεχόμενο προσωρινής αναστολής των δημοσιονομικών κανόνων για τα ελλείμματα, σε περίπτωση που αναζωπυρωθεί ο αμερικανοϊσραηλινός πόλεμος εναντίον του Ιράν. Η δήλωση έγινε κατά τη διάρκεια ομιλίας της στο ιταλικό κοινοβούλιο.

Όπως σημείωσε η Μελόνι, η ιταλική κυβέρνηση είναι προετοιμασμένη να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποτρέψει πιθανή κερδοσκοπία στις τιμές της ενέργειας. Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνεται και η επιβολή έκτακτων φόρων στα υπερκέρδη των εταιρειών του κλάδου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τίτζα Κάλας Εσθονία
ΔΙΕΘΝΗ

Κάλας: Οι επιθέσεις ΗΠΑ και Ιράν δυσκολεύουν τον τερματισμό του πολέμου

Η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Εξωτερική Πολιτική, Κάγια Κάλας, προειδοποιεί ότι οι νέες επιθέσεις ΗΠΑ και Ιράν περιπλέκουν τις συνομιλίες, ενώ η EASA συστήνει αποφυγή πτήσεων σε Ιράν και Ιράκ.
Κάγια Κάλας πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Κάγια Κάλας: Νέες κυρώσεις στη Ρωσία, στήριξη σε Ουκρανία και Μολδαβία

Η συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν για τον τερματισμό του πολέμου στη Μέση Ανατολή είναι σημαντική πρόοδος, ανέφερε η Κ. Κάλας, σημειώνοντας πως θα υπάρξουν περαιτέρω δύσκολες διαπραγματεύσεις και τονίζοντας τον ρόλο της ΕΕ στη διαδικασία.
Αντόνιο Κόστα πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Κόστα: Η ΕΕ έτοιμη να συμβάλει σε ειρήνη στη Μέση Ανατολή

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Αντόνιο Κόστα. χαιρέτισε τη συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν, ζητώντας να σιγήσουν τα όπλα και δηλώνοντας πως η ΕΕ είναι έτοιμη να συμβάλει σε διαρκή ειρήνη στη Μέση Ανατολή.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία και Ιταλία χαιρετίζουν τη συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν

Η Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία και Ιταλία χαιρετίζουν τη συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν για λήξη του πολέμου, τονίζοντας τη σημασία της για τη σταθερότητα στη Μέση Ανατολή και την παγκόσμια οικονομία. Δηλώνουν στενή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους.
Κάγια Κάλας πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Κάλας: Δεν χρειάζεται περαιτέρω ένταση στη Μέση Ανατολή

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάγια Κάλας, τόνισε πως η Μέση Ανατολή δεν χρειάζεται κλιμάκωση, αλλά διάλογο και συμφωνία, μετά τις αλληλοεπιθέσεις Ισραήλ και Ιράν, ενόψει συνόδου ΕΕ στη Λευκωσία.