ΓΔ: 2622.02 -2.39% Τζίρος: 401.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Τζέι Ντι Βανς ομιλία
Φώτο: Shutterstock

Βανς: Αναμένει θετικό κλίμα στις συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν

Ο Τζέι Ντι Βανς, αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, εξέφρασε αισιοδοξία για τις επερχόμενες διαπραγματεύσεις με το Ιράν, δηλώνοντας πριν από την αναχώρησή του από την Ουάσινγκτον ότι οι συνομιλίες στο Ισλαμαμπάντ θα είναι θετικές.

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζέι Ντι Βανς δήλωσε ότι προσβλέπει στις επικείμενες διαπραγματεύσεις με το Ιράν, εκφράζοντας την αισιοδοξία του πως οι συνομιλίες στο Ισλαμαμπάντ θα έχουν θετικό αποτέλεσμα.

Η δήλωση του Βανς πραγματοποιήθηκε πριν την αναχώρησή του από την Ουάσινγκτον με προορισμό το Πακιστάν, στο πλαίσιο διπλωματικής αποστολής που αναμένεται να επικεντρωθεί σε περιφερειακά ζητήματα και την ενίσχυση των σχέσεων με τη Μέση Ανατολή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ιράν παραμένει αμετακίνητο στους όρους του για το Ορμούζ

Η Τεχεράνη ξεκαθαρίζει ότι δεν θα ξανανοίξει το στενό του Ορμούζ αν δεν ικανοποιηθούν οι όροι της, παρά την απόρριψη ιρανικής πρότασης από τις ΗΠΑ, τονίζοντας πως δεν παραιτείται από τα δικαιώματά της, αν και παραμένει ανοιχτή σε διάλογο.
Αμπάς Αραγτσί, Ιρανός διπλωμάτης
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Οι ΗΠΑ να αποδεχθούν το ιρανικό σχέδιο για τα Στενά του Ορμούζ

Το Ιράν παρέδωσε στις ΗΠΑ σχέδιο 7 ημερών για άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ, απαιτώντας την άρση αποκλεισμών. Η Τεχεράνη δεν διαπραγματεύεται για το πυρηνικό της πρόγραμμα, αναμένοντας ανταπόκριση από την Ουάσινγκτον.
Στενό του Ορμούζ πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Προειδοποίηση στη Ν. Κορέα για ανάμειξη στο στενό του Ορμούζ

Το Ιράν προειδοποίησε τη Νότια Κορέα για «σοβαρές συνέπειες» αν συμμετάσχει στρατιωτικά με τις ΗΠΑ στο στενό του Ορμούζ. Η Σεούλ εξετάζει το ενδεχόμενο, αλλά δεν έχει ληφθεί απόφαση και δίνει έμφαση στην προάσπιση της δικής της ασφάλειας.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ απειλεί ισχυρό βομβαρδισμό κατά του Ιράν μετά από πλήγματα

Μετά από περίοδο ηρεμίας, ξέσπασαν νέες εχθροπραξίες ΗΠΑ-Ιράν. Η Ουάσιγκτον βομβάρδισε εκτοξευτήρες στο Λαράκ, ενώ η Τεχεράνη απάντησε με επιθέσεις σε αμερικανικούς στόχους στην Ιορδανία και τα ΗΑΕ, επιμένοντας ότι δεν θέλει πόλεμο.
Επίθεση πυραύλων νύχτα
ΔΙΕΘΝΗ

Τρεις νεκροί από αμερικανικούς βομβαρδισμούς στη νήσο Κεσμ, κατά το Ιράν

Αμερικανικός βομβαρδισμός στη νήσο Κεσμ στο Ιράν στοίχισε τη ζωή σε τρία μέλη οικογένειας, ενώ δύο παιδιά τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, σύμφωνα με το πρακτορείο FARS.
Στενό του Ορμούζ πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Καλεί ΗΠΑ και Ιράν για ομαλή ναυσιπλοΐα στα Στενά του Ορμούζ

Η Κίνα ζήτησε από ΗΠΑ και Ιράν να διασφαλίσουν την απρόσκοπτη κυκλοφορία πλοίων στα Στενά του Ορμούζ, υπογραμμίζοντας πως η ασφάλεια στη στρατηγική αυτή θαλάσσια οδό αποτελεί κοινή προσδοκία της διεθνούς κοινότητας.