Φώτο: pixabay

Η Ρωσία ξεκινάει γεωτρήσεις πετρελαίου στη Κούβα

Η Ρωσία εγκαινίασε την πρώτη γεώτρηση σε κοιτάσματα πετρελαίου στην Κούβα με την συνεργασία ρωσικής και κουβανικής εταιρίας με τα αποθέματα του κοιτάσματος να φθάνουν τα 3,7 δισ. τόνους.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ εγκαινίασε την πρώτη γεώτρηση στο κοίτασμα πετρελαίου «Μπόκα ντε Χαρούκο» της Κούβας, όπου συνεργάζονται η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Zaroubezneft και η κουβανική Cupet.

Ο Ντμίτρι Μενβέντεφ κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην περιοχή που βρίσκεται το κοίτασμα πετρελαίου, συναντήθηκε με τον επικεφαλής της Zaroubezneft Σεργκέι Κουντριάσοφ.

Ο Κουντριάσοφ, δήλωσε ότι στην περίπτωση που υλοποιηθούν όλα τα σχέδια εξόρυξης στο εν λόγω κοίτασμα, θα γίνει δυνατόν να καλυφθεί ολόκληρη η ζήτηση σε πετρέλαιο της Κούβας. Εκτιμάται ότι τα αποθέματα του συγκεκριμένου κοιτάσματος φθάνουν τα 3,7 δισεκατομμύρια τόνους.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ αυξάνει την διπλωματική πίεση στην Κούβα

Η κυβέρνηση Τραμπ αρνήθηκε να χορηγήσει στον κουβανό υπουργό Υγείας βίζα για να συμμετάσχει σε σύνοδο για την Υγεία καθώς κατηγορεί την Κούβα πως εκμεταλλεύεται τους γιατρούς που στέλνει σε αποστολές στο εξωτερικό.
ΔΙΕΘΝΗ

Κυρώσεις σε Ρώσους ολιγάρχες για τον Ναβάλνι ζητά ο Μπιλ Μπράουντερ

Ο γνωστός χρηματιστής και επικριτής του Κρεμλίνου τονίζει ότι ο πλούτος του Πούτιν κρύβεται πίσω από μεγάλους Ρώσους επιχειρηματίες, τους οποίους μπορούν να πλήξουν με κυρώσεις οι δυτικές κυβερνήσεις.