ΓΔ: 2674.24 -0.07% Τζίρος: 42.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:37:37
Ντόναλντ Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια πολιτικής εκδήλωσης με φόντο την αμερικανική σημαία.

Τραμπ: Ο πάπας Λέων πρέπει να δει την απειλή του Ιράν παγκοσμίως

Ο Τραμπ δήλωσε ότι ο πάπας Λέων μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τη γνώμη του, τονίζοντας όμως ότι το Ιράν αποτελούσε παγκόσμια απειλή ιδιαίτερα αν αποκτούσε πυρηνικά, ενώ παράλληλα άσκησε κριτική στον πάπα για εξωτερική πολιτική.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι ο πάπας Λέων είναι ελεύθερος να εκφράζει τις απόψεις του, ωστόσο υπογράμμισε πως το Ιράν αποτελεί απειλή για τη διεθνή ασφάλεια, ιδιαίτερα σε περίπτωση απόκτησης πυρηνικών όπλων.

Ο Τραμπ έχει επανειλημμένα επικρίνει τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ο οποίος έχει καταδικάσει τον πόλεμο ΗΠΑ-Ισραήλ κατά του Ιράν, χαρακτηρίζοντάς τον ως «παράλογο».

Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο, η παρουσία του πάπα Λέοντα στον παπικό θρόνο οφείλεται εν μέρει στη δική του υποστήριξη, ενώ κατηγόρησε τον ποντίφικα για αδυναμία στη διαχείριση θεμάτων εξωτερικής πολιτικής.

«Ο πάπας πρέπει να καταλάβει – είναι πολύ απλό – ότι το Ιράν δεν μπορεί να έχει πυρηνικά όπλα. Ο κόσμος θα διέτρεχε τεράστιο κίνδυνο», δήλωσε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, επιμένοντας στη σκληρή του στάση έναντι της Τεχεράνης.

Τα σχόλια του προέδρου προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις από χριστιανούς στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανεξάρτητα από πολιτικές πεποιθήσεις, με πολλούς να θεωρούν πως οι δηλώσεις του προσβάλλουν τον θρησκευτικό ηγέτη.

Ο πάπας Λέων, καταγόμενος από το Σικάγο, είχε καταγγείλει το Σάββατο την «τρέλα του πολέμου» και απηύθυνε έκκληση για ειρήνη. Παράλληλα, τη Δευτέρα ξεκαθάρισε ότι θα συνεχίσει να εκφράζει δημόσια τις θέσεις του, αψηφώντας τις επικρίσεις του Τραμπ.

«Ο πάπας μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Κι εγώ θέλω να λέει ό,τι θέλει, αλλά μπορώ να διαφωνώ. Πιστεύω πως το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα», επανέλαβε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, επιμένοντας στη θέση του για την αποτροπή της πυρηνικής ενίσχυσης της Τεχεράνης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ συνομίλησε με τον πρόεδρο της Υεμένης για βοήθεια κατά των Χούθι

Ο Τραμπ συνομίλησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Υεμένης, που ζήτησε αμερικανική βοήθεια κατά των Χούθι. Ο Τραμπ δεν έδωσε σαφή δέσμευση για στρατιωτική στήριξη στη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση.
Το Πεντάγωνο ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Το Πεντάγωνο παραδέχεται έλλειψη πυρομαχικών λόγω πολέμου με Ιράν

Έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Πολέμου παραδέχεται έλλειψη πυρομαχικών λόγω της επίθεσης κατά του Ιράν, παρά την αντίθεση της κυβέρνησης Τραμπ, και αναφέρει ότι έχουν ληφθεί μέτρα για την αύξηση της παραγωγής.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Τέλος στον πόλεμο του Ιράν μετά τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ

Ο Τραμπ δήλωσε πως ο πόλεμος με το Ιράν αναμένεται να τελειώσει φέτος, πιθανότατα μετά τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ, προκαλώντας μείωση στις τιμές πετρελαίου. Τόνισε επίσης ότι το Ιράν επιδιώκει νέα συμφωνία.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ο πόλεμος με το Ιράν θα λήξει μετά τις ενδιάμεσες εκλογές

Ο Τραμπ εκτίμησε ότι ο πόλεμος με το Ιράν θα τελειώσει μετά τις εκλογές για το Κογκρέσο τον Νοέμβριο και τότε οι τιμές του πετρελαίου θα πέσουν σημαντικά, τονίζοντας ότι ο κόσμος το έχει καταλάβει.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Λήξη του πολέμου στο Ιράν και πτώση καυσίμων μετά τις εκλογές

Ο Τραμπ εκτιμά ότι ο πόλεμος με το Ιράν θα λήξει μετά τις ενδιάμεσες εκλογές, κατηγορώντας την Τεχεράνη ότι προσπαθεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα. Υποσχέθηκε πτώση στις τιμές καυσίμων μετά τις εκλογές.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Οι νέες επιχειρήσεις στο Ιράν δεν θα διαρκέσουν

Ο Τραμπ ανακοίνωσε πως οι αμερικανικές επιχειρήσεις στο Ιράν δεν θα διαρκέσουν πολύ, ενώ υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ κατέστρεψαν ιρανικά όπλα και ότι είναι έτοιμοι για νέα πλήγματα αν χρειαστεί, μετά από έντονη ανταλλαγή πυρών.