ΓΔ: 2707.83 1.57% Τζίρος: 423.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία

Συλλυπητήρια Μελόνι για τον θάνατο του ιδρυτή του Slow Food, Κάρλο Πετρίνι

Η Τζόρτζια Μελόνι εξέφρασε τα συλλυπητήρια της κυβέρνησης για τον θάνατο του Κάρλο Πετρίνι, ιδρυτή του Slow Food, υπογραμμίζοντας τη σημαντική του συμβολή στην ιταλική γαστρονομία και αγροδιατροφή.

Με επίσημη ανακοίνωση, η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι εξέφρασε τη βαθιά της θλίψη για τον θάνατο του Κάρλο Πετρίνι, ιδρυτή του κινήματος «Slow Food», καθώς και τα συλλυπητήρια της κυβέρνησής της προς την οικογένεια και τους συνεργάτες του.

Η Τζόρτζια Μελόνι τόνισε: «με μεγάλη λύπη πληροφορήθηκα την είδηση του θανάτου του Κάρλο Πετρίνι. Ενός οραματιστή και πρωτοπόρου. Ο Πετρίνι επηρέασε έντονα την συλλογική αντίληψη της γαστρονομικής και αγροδιατροφικής πραγματικότητας της Ιταλίας. 

Ήταν από τους πρώτους που υποστήριξαν την σημασία της διατροφικής κυριαρχίας και που υπεράσπισαν την τροφή ποιότητας για όλους, αξιοποιώντας την σχέση ανάμεσα σε ταυτότητα, περιοχές και παραδόσεις».

Η πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στη συμβολή του Πετρίνι, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια ανεξίτηλη παρακαταθήκη στην ιταλική κουλτούρα και γαστρονομία. Η κυβέρνηση της Ιταλίας τίμησε τη δράση του απονέμοντάς του τον τίτλο του Δασκάλου της Τέχνης της Ιταλικής Κουζίνας.

«Εξ ονόματός μου και ολόκληρης της κυβέρνησης, εκφράζω τα βαθύτερα συλλυπητήριά μας. Είμαστε στο πλευρό της οικογένειάς του και όλων όσων μοιράστηκαν την εξαιρετική ανθρώπινη, πολιτιστική και επαγγελματική εμπειρία του», κατέληξε η Τζόρτζια Μελόνι.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Δένδιας πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Δένδια με Ιταλό Υπουργό Άμυνας στις Βρυξέλλες

Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τον Ιταλό Υπουργό Άμυνας Γκουίντο Κροσέτο, συζητώντας για στενότερη συνεργασία Ελλάδας-Ιταλίας στην ευρωπαϊκή αμυντική πολιτική και τη συμβολή περισσότερων κρατών στην Επιχείρηση ΑΣΠΙΔΕΣ.
Όρος Αίτνα τοπίο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Κλειστό το αεροδρόμιο Κατάνης λόγω τέφρας από την Αίτνα

Λόγω της ηφαιστειακής τέφρας από την Αίτνα και των άσχημων καιρικών συνθηκών, ανεστάλησαν όλες οι πτήσεις στο αεροδρόμιο της Κατάνης έως αύριο στις 13:00, επηρεάζοντας χιλιάδες ταξιδιώτες τη θερινή περίοδο.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Έφοδοι στην Ιταλία κατά μελών νεοφασιστικών και νεοναζιστικών ομάδων

Έφοδοι σε δεκαεπτά σπίτια, κυρίως ανηλίκων, πραγματοποίησαν οι αρχές Βενετίας και Ρώμης, σε μέλη νεοφασιστικών ομάδων που κατηγορούνται για προπαγάνδα μίσους στο διαδίκτυο, με αντισημιτικές και ρατσιστικές αναρτήσεις.
Τζόρτζια Μελόνι σε ράλι
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Αντιπαράθεση για την απουσία Μελόνι από ΟΗΕ λόγω Εβδομάδας Μόδας

Αντιπαραθέσεις στην Ιταλία προκαλεί η απόφαση της Μελόνι να μην παραστεί στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, με τον Ματέο Ρέντσι να τη χαρακτηρίζει γκάφα και να τονίζει ότι προτίμησε να μείνει στην Ιταλία για την προεκλογική της εκστρατεία.
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Πλαφόν σε ξένους μαθητές και απαγόρευση μπούρκας στα σχολεία

Η κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι θέτει πλαφόν 30% στους ξένους μαθητές ανά τάξη και απαγορεύει τη μπούρκα στα σχολεία. Εξαιρούνται παιδιά που ήδη φοιτούν στην Ιταλία. Τα μέτρα θα ισχύσουν από τη νέα σχολική χρονιά.