ΓΔ: 2632.14 -0.08% Τζίρος: 176.82 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:11:40
αντλία καυσίμων πρατηρίου

Ιταλία: Παράταση της μείωσης φόρων στα καύσιμα έως 8 Ιουνίου

Η κυβέρνηση Μελόνι παρατείνει τη μείωση φόρων στα καύσιμα ως 8/6: -5 λεπτά/λίτρο βενζίνης, -20 λεπτά/λίτρο πετρελαίου. Μέτρα 300 εκατ. ευρώ για οδικούς μεταφορείς και αναστολή της απεργίας του κλάδου μετά από συνάντηση με την κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι αποφάσισε την παράταση της μείωσης των φόρων στα καύσιμα έως τις 8 Ιουνίου, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε το βράδυ της Πέμπτης. Η παράταση αφορά μείωση κατά 5 λεπτά του ευρώ ανά λίτρο βενζίνης και 20 λεπτών ανά λίτρο πετρελαίου κίνησης.

Οι αναγκαίοι πόροι για τη χρηματοδότηση του μέτρου αναμένεται να προέλθουν κυρίως από αυξημένες εισπράξεις του φόρου προστιθέμενης αξίας. Δεν αποκλείεται ωστόσο να υπάρξει νέα παράταση, η οποία θα αξιολογηθεί εκ νέου σε μία εβδομάδα.

Παράλληλα, στα μέτρα που ενέκρινε η κυβέρνηση της Ρώμης περιλαμβάνονται φοροελαφρύνσεις και επιστροφές φόρων προς τους οδικούς μεταφορείς, συνολικού ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι εκπρόσωποι του κλάδου συναντήθηκαν με την κυβέρνηση Μελόνι και ανακοίνωσαν την αναστολή της απεργίας που είχαν προγραμματίσει για το διάστημα από 25 έως 29 Μαΐου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Η κυβέρνηση Μελόνι περιορίζει τη μείωση φόρου στο πετρέλαιο κίνησης

Η ιταλική κυβέρνηση περιορίζει τη μείωση φόρου στο πετρέλαιο κίνησης στα 10 λεπτά ανά λίτρο αντί 20, ενώ στη βενζίνη η μείωση διατηρείται στα 5 λεπτά. Οι επιστροφές φόρων στους μεταφορείς φτάνουν τα 300 εκατ. ευρώ.
Αντλία καυσίμου πρατηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Παράταση στη μείωση φόρων καυσίμων και νέο σχέδιο για στέγαση

Η Τζόρτζια Μελόνι ανακοίνωσε τριών εβδομάδων παράταση της μείωσης φόρων στα καύσιμα, με επίκεντρο το πετρέλαιο κίνησης (-20 λεπτά/λίτρο) και μικρότερη μείωση στη βενζίνη. Στόχος της κυβέρνησης η διάθεση 100.000 προσιτών διαμερισμάτων σε 10 χρόνια.
Ματέο Σαλβίνι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Σαλβίνι: Η Ιταλία δεν θα δεχθεί πίσω μετανάστες από τη Γερμανία

Η Ιταλία δεν θα δεχτεί πίσω μετανάστες από τη Γερμανία στο άμεσο μέλλον, σύμφωνα με τον Ματέο Σαλβίνι, λόγω διαφωνιών για τη δευτερογενή μετανάστευση και τη δράση γερμανικών οργανώσεων στη Μεσόγειο.
Πυρηνικός σταθμός ενέργειας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Μαδρίτη επεκτείνει τη λειτουργία του μεγάλου πυρηνικού σταθμού ως το 2030

Η ισπανική κυβέρνηση παράτεινε τη λειτουργία του πυρηνικού σταθμού Αλμαράθ έως τις 8 Ιουνίου 2030, λόγω ανησυχιών για τον ενεργειακό εφοδιασμό, μετά τα πρόσφατα γεγονότα και παρά τις δεσμεύσεις για κατάργηση της πυρηνικής ενέργειας.
Σημαία ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φρ. Παρασύρης: Η κυβέρνηση μεταθέτει το κόστος ρήτρας στους πολίτες

Ο Φραγκίσκος Παρασύρης του ΠΑΣΟΚ καταλογίζει στην κυβέρνηση σοβαρές αστοχίες στη διαχείριση ευρωπαϊκών πόρων για ενεργειακά έργα, επισημαίνοντας πως ζητείται τώρα ξόδεμα άνω του 1 δισ. ευρώ από εθνικούς πόρους λόγω αποτυχίας απορρόφησης.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΛΑΣ: Ο κ. Μητσοτάκης επαναφέρει παλιές ανεκπλήρωτες υποσχέσεις

Η ΕΛΑΣ κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι προεκλογικά εξαγγέλλει εκ νέου μέτρα για τη βιομηχανία, ενώ η κυβέρνηση δεν έχει παρουσιάσει απολογισμό της Εθνικής Στρατηγικής του 2022 και η χώρα παραμένει πίσω σε παραγωγικότητα και επενδύσεις.