ΓΔ: 2492.06 -0.64% Τζίρος: 75.71 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:10:35
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Ερντογάν: Η Τουρκία έτοιμη να στηρίξει πιθανή συμφωνία με το Ιράν

Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία μπορεί να υποστηρίξει την εφαρμογή πιθανής συμφωνίας με το Ιράν και τόνισε πως η ελεύθερη διέλευση από το Στενό του Ορμούζ θα ενισχύσει τη σταθερότητα και την παγκόσμια οικονομία.

Η Τουρκία είναι έτοιμη να παράσχει κάθε είδους υποστήριξη κατά την εφαρμογή μιας πιθανής συμφωνίας με το Ιράν, δήλωσε ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και ηγέτες χωρών της περιοχής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του Ερντογάν, ο Τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε ότι μια συμφωνία για τη διασφάλιση της ελεύθερης διέλευσης από το Στενό του Ορμούζ θα ενισχύσει τη σταθερότητα στην περιοχή και θα προσφέρει ανακούφιση στην παγκόσμια οικονομία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπλανώμενο πυρομαχικό drone
ΔΙΕΘΝΗ

Νέα αεροπορικά πλήγματα των ΗΠΑ στο Ιράν ανακοίνωσε ο στρατός

Οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν νέο κύμα βομβαρδισμών στο Ιράν για τρίτη συνεχόμενη νύχτα, ενώ ο Τραμπ προειδοποίησε για ισχυρά πλήγματα. Η CENTCOM ανέφερε ότι στοχεύουν στη φθορά της ιρανικής στρατιωτικής ικανότητας.
Ντόναλντ Τραμπ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Τέλος 20% στα φορτία από τα Στενά Ορμούζ θα επιβάλουν οι ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι επαναφέρει τον αποκλεισμό των ιρανικών λιμένων και θέλει να επιβάλει περιορισμούς στη διέλευση πλοίων από τα Στενά του Ορμούζ, ενισχύοντας έτσι την ένταση με το Ιράν στην περιοχή.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Δασμός 20% σε όλα τα φορτία από τα Στενά του Ορμούζ στις ΗΠΑ

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε την επαναφορά ναυτικού αποκλεισμού κατά του Ιράν και επιβολή τέλους 20% στα φορτία που περνούν από τα Στενά του Ορμούζ, έπειτα από δήλωση της Τεχεράνης για κλείσιμό τους.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Οι ΗΠΑ πρέπει να ελέγχουν και να πληρώνονται για το Στενό του Ορμούζ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα αναλάβουν πιθανότατα τον έλεγχο του Στενού του Ορμούζ και θα πρέπει να αποζημιωθούν για αυτό, σημειώνοντας τη σημασία του διαύλου για τον παγκόσμιο εφοδιασμό σε πετρέλαιο και τις ανησυχίες για τιμές ενέργειας.
Ντόναλντ Τραμπ πορτραίτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ διαβεβαιώνει πως τα Στενά του Ορμούζ είναι ανοιχτά στη ναυσιπλοΐα

Ο Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε πως τα Στενά του Ορμούζ παραμένουν ανοιχτά για τα εμπορικά πλοία, παρά την ένταση με το Ιράν, ενώ οι ΗΠΑ τονίζουν πως έχουν λάβει μέτρα για να διασφαλίσουν την ελεύθερη ναυσιπλοΐα στην περιοχή.
Ντόναλντ Τραμπ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Νέες συνομιλίες με το Ιράν γίνονται, αλλά η εκεχειρία έληξε

Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι ΗΠΑ και Ιράν συνεχίζουν συνομιλίες, παρά την κλιμάκωση συγκρούσεων και τη λήξη της εκεχειρίας. Οι ΗΠΑ ζητούν από το Ιράν να σταματήσει τις επιθέσεις σε πλοία, με τις εντάσεις να ανεβάζουν τις τιμές του πετρελαίου.