ΓΔ: 2602.41 -0.64% Τζίρος: 254.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
ΗΠΑ και Ιράν πολεμική ένταση
Φωτογραφία: Σύγκρουση Ιράν και ΗΠΑ. Credit: Shutterstock

Ιράν: Διαφωνίες παραμένουν σε μία ή δύο ρήτρες τoυ προσχεδίου συμφωνίας

Σύμφωνα με το πρακτορείο Tasnim, ιρανική πηγή δήλωσε ότι αν οι ΗΠΑ συνεχίσουν να βάζουν εμπόδια, δεν θα υπάρξει τελικό μνημόνιο, καθώς διαφωνίες παραμένουν σε μία ή δύο ρήτρες της συμφωνίας με το Ιράν.

Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim μετέδωσε ότι, σύμφωνα με ιρανική πηγή, εάν οι ΗΠΑ συνεχίσουν να εγείρουν εμπόδια, δεν θα υπάρξει καμία πιθανότητα επίτευξης τελικού μνημονίου συμφωνίας ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι οι διαφωνίες παραμένουν για μία ή δύο ρήτρες του μνημονίου συμφωνίας μεταξύ Ιράν και Ηνωμένων Πολιτειών, επισημαίνοντας πως η πρόοδος των συνομιλιών εξαρτάται από την άρση αυτών των διαφορών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΗΠΑ και Ιράν πολεμική ένταση
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ιράν προειδοποιεί για «μακράς διάρκειας» πόλεμο μετά τις απειλές Τραμπ

Η Τεχεράνη προειδοποιεί τις ΗΠΑ πως νέα εχθροπραξία θα οδηγήσει σε μακρύτερο πόλεμο, απαντώντας στις απειλές Τραμπ για πλήγματα στο Ιράν. Ο Τραμπ δηλώνει πως μπορεί να δράσει άμεσα αν το κρίνει αναγκαίο.
Ορίζοντας Ντόχα Κατάρ
ΔΙΕΘΝΗ

Συνεχίζονται για τρίτη μέρα οι διαπραγματεύσεις Ιράν-Κατάρ στην Ντόχα

Τρίτη ημέρα διαπραγματεύσεων στην Ντόχα μεταξύ Ιρανών και Καταρινών μεσολαβητών για τον τερματισμό του πολέμου ΗΠΑ-Ιράν, την ώρα που κλιμακώνεται η ένταση μετά τις απειλές Τραμπ για νέες επιθέσεις και σκληρή απάντηση από το Ιράν.
Μοτζτάμπα Χαμενεΐ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Χαμενεΐ: Αν οι ΗΠΑ μας ξαναπλήξουν θα δώσουμε απάντηση άνευ ορίων

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Μοζντάμπα Χαμενεΐ, προειδοποίησε αυστηρά τις ΗΠΑ να μην επαναλάβουν επιθέσεις κατά του Ιράν και τόνισε ότι κάθε νέα επίθεση θα απαντηθεί «χωρίς γεωγραφικά όρια» από τις ιρανικές ένοπλες δυνάμεις.
Σεργκέι Λαβρόφ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Χωρίς «οικογενειακή φωτογραφία» η G20 στην Ατλάντα λόγω Λαβρόφ

Ξεκίνησε η σύνοδος G20 στην Ατλάντα υπό τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Μάρκο Ρούμπιο και τον Ρώσο Σεργκέι Λαβρόφ. Ο Ρούμπιο μίλησε για κρίσιμες γεωπολιτικές προκλήσεις και απειλές στην οικονομική τάξη, σε συγκυρία ανόδου του πετρελαίου.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Σύντομα θα επέλθει το τέλος του πολέμου με το Ιράν

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως ο πόλεμος με το Ιράν θα τελειώσει σύντομα, χωρίς να διευκρινίσει τον τρόπο. Τόνισε πως στόχος είναι να αποτραπεί η απόκτηση πυρηνικών όπλων, ενώ απέκλεισε επίθεση των ΗΠΑ πριν τις εκλογές.
Μάρκο Ρούμπιο ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο ΥΠΕΞ Ρούμπιο υποδέχεται τους G20 εν μέσω παγκόσμιας κρίσης

Στην Ατλάντα διεξάγεται σήμερα σύνοδος ΥΠΕΞ της G20 με συμμετοχή Ρωσίας, εν μέσω διεθνών εντάσεων και ανόδου του πετρελαίου, λίγες μέρες πριν τις αμερικανικές εκλογές. Η σύνοδος προετοιμάζει το έδαφος για τη σύνοδο κορυφής τον Δεκέμβριο.