Φώτο: Shutterstock

Ford: Στόχος το ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα σε όλο τον κόσμο μέχρι το 2050

Η Ford θα εστιάσει στο μέλλον σε τρεις τομείς που ευθύνονται περίπου για το 95% των εκπομπών CO2. Την χρήση αυτοκινήτου, την εφοδιαστική αλυσίδα και τις εγκαταστάσεις εταιρείας.

Η Ford σκοπεύει να πετύχει ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα σε όλο τον κόσμο μέχρι το 2050, θέτοντας την ίδια στιγμή ενδιάμεσους στόχους ώστε να αντιμετωπίσει ακόμα πιο αποτελεσματικά τις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής σε διάφορες περιοχές, όπως για παράδειγμα στην Ευρώπη.

Στην Γηραιά Ήπειρο η Ford ήδη χρησιμοποιεί αποκλειστικά πράσινη ηλεκτρική ενέργεια για την τροφοδοσία όλων των εγκαταστάσεών της στη Μ. Βρετανία, στο εργοστάσιό της στην Κραϊόβα της Ρουμανίας, καθώς και σε όλες τις μονάδες της στην Κολωνία της Γερμανίας, συμπεριλαμβανομένων των εργοστασίων συναρμολόγησης οχημάτων και κατασκευής κινητήρων. Η εταιρεία μάλιστα εκτιμά ότι η Ευρώπη θα είναι ανάμεσα στις πρώτες περιοχές σε παγκόσμιο επίπεδο που θα πετύχουν ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα.

Η Ford θα εστιάσει στο μέλλον σε τρεις τομείς που ευθύνονται περίπου για το 95% των εκπομπών CO2. Την χρήση αυτοκινήτου, την εφοδιαστική αλυσίδα και τις εγκαταστάσεις εταιρείας.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Ford επενδύει πάνω από 11,5 δισ. δολάρια στα ηλεκτρικά οχήματα μέχρι το 2022 και δεσμεύεται να προσφέρει μία εξηλεκτρισμένη έκδοση για κάθε επιβατικό μοντέλο που θα λανσάρει στην ευρωπαϊκή αγορά.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Πιθανό να κλείσει βιομηχανικές μονάδες στις ΗΠΑ η Ford λόγω πανδημίας

Αν δεν παραλάβει κινητήρες που έχουν παραχθεί στο Μεξικό είναι πιθανό να χρειαστεί να κλείσει βιομηχανικές μονάδες στις ΗΠΑ την επόμενη εβδομάδα η Ford που λειτουργεί με βιομηχανική παραγωγή στο 50%.
ΔΙΕΘΝΗ

«Μαχαίρι» χιλιάδων θέσεων εργασίας στην βιομηχανία αυτοκινήτου

Η Daimler ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της μάρκας Mercedes-Benz μειώθηκαν σχεδόν κατά 19% σε περίπου 870.000 αυτοκίνητα το α' εξάμηνο, αν και η μάρκα πέτυχε τις καλύτερες πωλήσεις της το β' τρίμηνο μέχρι στιγμής στην Κίνα.